Header yoga groepsles

Yoga in Den Haag

  Regeringsstad Den Haag bruist van de activiteiten. Niet alleen op het Binnenhof, maar ook in de gezellige winkelstraten en op de vele terrasjes. De stad ligt vlakbij het Scheveningse strand met De Pier. Dit is één van die plekjes waar je heerlijk bij kunt komen na een drukke dag op je werk. Een andere manier om lekker bij te komen is: yoga in Den Haag!

  Over yoga in Den Haag

  Yoga is een goede manier om je hoofd leeg te maken en je energie weer op te laden. In Den Haag zijn er verschillende plekken waar je yoga kunt doen. Vind je het gezellig om samen met anderen yoga oefeningen te doen? Bij SportCity kun je terecht voor groepsles yoga onder begeleiding van een gecertificeerde instructeur.

  Yoga en sporten bij SportCity

  Wil je graag mentaal en fysiek bezig zijn? Dan kan yoga ook iets voor jou zijn. Vind je het leuk om in te werken aan je houding, balans, lenigheid en ademhaling? Dan zijn onze yoga groepslessen geschikt voor jou. Tijdens de oefeningen krijg je goede begeleiding zodat je de juiste houdingen aanneemt.

  Zoek jij ook een laagdrempelige plek waar je het hele jaar door onbeperkt yogalessen kunt volgen? Kom dan een keertje meedoen bij SportCity in Den Haag. We beloven je dat je heerlijk ontspannen weer naar huis gaat

  Wat is een groepsles yoga?

  Wist je dat yoga al eeuwen bestaat, maar pas sinds de tweede helft van de 20e eeuw populair is in de westerse wereld? Yoga staat bekend als stress verlagend en het helpt om spieren en gewrichten soepel te houden. Yoga is geschikt voor iedereen. Je kunt het ook beoefenen als je last hebt van:

  • schouder-, nek- of rugklachten

  • stijve gewrichten en spieren

  • een verkeerde houding

  • stress of burnout klachten

  • een sportblessure

  Combineer je graag inspanning met ontspanning? Kom dan zeker een keertje meedoen met één van onze yogalessen in Den Haag.

  Druk? Ga yoga doen!

  Yoga wordt steeds populairder. Stretch je spieren en doe bewegingen die een counter pose zijn voor de houdingen die je aanneemt als je dagelijks lange tijd achter je bureau zit. Het is een geweldige sport voor het behoud van flexibiliteit en stabiliteit en ook voor coördinatie. Je wordt bewuster van je ademhaling en gaat voelen hoe je kunt ademen vanuit je buik of soms juist meer vanuit je borst. Er zijn diverse soorten yoga, zoals Bikram yoga, yoga flow, hatha, power. Je kunt met een SportCity-lidmaatschap makkelijk ontdekken waar jouw voorkeur ligt want alle lessen zijn inclusief. Yoga is een krachtige les, waarbij je veel calorieën verbrandt en spieren opbouwt. Het maakt je sterk en flexibel en zorgt voor meer innerlijke rust. Ben je in het dagelijks leven heel druk, dan gaat een wekelijkse yogales jou helpen. Vraag nu geheel vrijblijvend een dagje Proefsporten aan en ontdek of Yoga iets voor jou is.

  Welke yogavormen biedt SportCity aan?

  Wil je je lekker inspannen en daarnaast ook je lichaam en geest laten ontspannen? Dan is yoga een prima manier om dat voor elkaar te krijgen. Tijdens de les doe je verschillende yoga asana’s. Het tempo is afhankelijk van het soort yoga. Door de afwisseling van verschillende houdingen en bewegingen verbeter jij je lenigheid, concentratie en balans. Een yogales draagt bij aan het krijgen en behouden van een sterk en gezond lichaam. Bij SportCity Den Haag bieden we de yogalessen aan die je kunt vinden in de SportCity-app, je zou kunnen denken aan:

  • Ashtanga yoga

  • Power yoga

  • Yin Yang yoga

  • Hatha yoga

  • Yin yoga

  • Flow yoga

  • Vinyasa yoga.

  Welke vorm van yoga is geschikt voor jou?

  SportCity biedt verschillende vormen van yoga aan. Werk je graag aan je uithoudingsvermogen, coördinatie, spierkracht en lenigheid? Kies dan voor een van de intensieve yogavormen, zoals Ashtanga yoga, Power yoga of Vinyasa yoga. Je voert hierbij de oefeningen in een hoger tempo uit en er zit meer variatie in posities in tegenstelling tot yogavormen waarbij je bijvoorbeeld op de grond blijft zul je meer actieve houdingen leren dan met een rustige vorm zoals Yin yoga, Hatha yoga of Flow yoga.

  Wanneer is een yoga groepsles geschikt voor jou?

  Een groepsles is iets voor jou als je regelmatig aan yoga wilt doen. Bij SportCity kun je op elk moment van het jaar instromen in onze bestaande yogalessen. Goed nieuws: je kunt zoveel lessen volgen als je wilt met jouw lidmaatschap. Bij SportCity heb je de keuze uit veel verschillende soorten yoga. Je niveau maakt daarbij niet uit. Onze lessen zijn geschikt voor alle niveaus, dus je bent van harte welkom, van beginnende yoga tot volleerde yogi. 

  Onbeperkt groepslessen yoga volgen 

  De groepslessen van SportCity volg je voor een vast bedrag per maand. Met één lidmaatschap volg je onbeperkt groepslessen. Naast yoga kun je dus ook andere lessen volgen, zoals spinning of Pilates en kan je ook onbeperkt gebruik maken van de fitness apparatuur. Kies zelf een tijdstip waarop je de les wilt volgen en breng zo je lichaam en geest in balans.

  Hoe ziet een groepsles yoga in Den Haag eruit?

  In onze Haagse clubs kun je terecht voor yoga groepslessen. De clubs hebben speciale ruimtes voor groepslessen waar de lessen worden gegeven. Tijdens de les beoefen je staande, liggende of zittende asana’s. Het tempo en het soort oefening zijn afhankelijk van de yogavorm. Het woord ‘yoga’ komt uit de oud-Indische taal Sanskriet en staat voor verbinding, letterlijk ‘juk’. Een juk verbindt twee delen met elkaar en in het geval van yoga gaat het over het verbinden van lichaam en geest, hier zul je dan dus ook aan werken tijdens de lessen. 

  De groepslessen yoga duren ongeveer één uur. Onze gecertificeerde instructeurs zorgen dat je de oefeningen en houdingen op de juiste manier uitvoert. Daarbij let je goed op je ademhaling. Zo hebben de oefeningen het meeste effect. Na afloop voel je weer helemaal zen en lekker soepel. Je zult merken dat je steeds meer controle krijgt over je lichaam en geest. 

  Kom gezellig meedoen!

  Onze clubs zijn van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat geopend. Perfect als je voor of na je werk even wilt ontstressen. Wanneer je met grote regelmaat yoga beoefent begin of eindig je dag veel bewuster. Je staat even stil bij hoe jij je vandaag voelt, wat er speelt, wat je nodig hebt, je maakt het lichaam ontspannen en gaat ook van alleen maar in je hoofd zitten meer naar je lichaam luisteren.

  Waarom yoga bij SportCity Den Haag?

  Bij SportCity volg je live groepslessen bij onze clubs en je kunt ook online meedoen met sommige lessen vanaf je vakantieadres of gewoon vanuit huis. Daarnaast kun je ook lessen die vooraf opgenomen zijn bekijken, erg fijn! Daar heb je ook toegang toe met jouw SportCity-lidmaatschap In Den Haag heb je keuze uit meerdere clubs die verspreid door de stad zitten. Elke club heeft zijn eigen sfeer en uitstraling, dus er is altijd wel een club waar je je thuis voelt. Maak je eigen yoga festival Den Haag door meerdere dagen achter elkaar yoga te doen. Van Loosduinen tot het Vredespaleis, yoga in Den Haag kan overal. Ga naar een yoga kleding winkel voor een leuke outfit of neem thuis een van je casual stretch legging en tops, je kunt ook beginnen met yoga met spullen die je in huis hebt. Als je een yoga teacher training doet dan is het ook inspirerend om lessen te volgen in een Yoga Studio Den Haag.

  Veelgestelde vragen over yoga groepsles in Den Haag

  Ik doe aan wielrennen en spinning. Kan ik daarnaast ook yogalessen volgen? Ja, zeker. Wielrennen en yoga zijn een goede combinatie. Met yoga versterk je de belangrijkste spieren die je gebruikt tijdens het fietsen en je maakt ze soepeler. De yoga-oefeningen versterken je rompstabiliteit, heupspieren en bovenbeenspieren. Zo komt je lichaam beter in balans.

  Welke voordelen heeft een groepsles yoga in Den Haag voor mijn lichaam? Tijdens een groepsles yoga werken we aan lenigheid, ontspanning en spierversterking. Yoga is ook geschikt als je een sportblessure hebt, maar toch soepel en lenig wilt blijven.

  Welke vormen van yoga biedt SportCity in Den Haag aan? Elke SportCity is anders, bij SportCity kun je onder andere terecht voor groepslessen Power yoga, Vinyasa yoga, Yin yoga, Ashtanga yoga, Flow yoga, Yin Yang yoga en Hatha yoga.

  Kan ik bij SportCity in Den Haag ook online yoga groepslessen volgen? De groepslessen worden niet alleen bij onze clubs gegeven, maar ook soms online. Via de gratis SportCity-app in de App Store of Google Play kun je thuis diverse workouts doen. Soms zijn deze vooraf opgenomen, soms dan kun je live meedoen. Pak dus je matje, download de app en begin met yoga!

  Ik weet nog niet of ik yoga leuk vind. Kan ik het uitproberen? Als je niet zeker weet of yoga iets voor je is, maak dan gebruik van ons all-in abo. Hiermee volg je onbeperkt groepslessen en heb je ook toegang tot de Fitness en wellness area als deze aanwezig is. 

  0 clubs gevonden

  Altijd een SportCity bij jou in de buurt.