Header Zumba groepsles

Zumba in Den Haag

  Woon je in Den Haag en houd je wel van een feestje? Liefst elke week of vaker? En wil je ook graag op een plezierige manier werken aan je conditie en in vorm blijven? Dan kun je het hele jaar door meedoen met de Zumba groepsles bij SportCity Den Haag.

  Waarom een Zumba groepsles?

  Houd je van dansen en wil je ook graag fit worden en blijven? Dan is de Zumba groepsles bij SportCity Den Haag echt wat voor jou. Zumba betekent letterlijk ‘snel bewegen’ en dat is exact wat de les inhoudt. Je doet oefeningen die zijn gebaseerd op aerobics, terwijl je je laat meevoeren door je favoriete Latijns-Amerikaanse salsa- en merengue muziek. 

  Zumba bestaat nog niet zo lang, maar is sinds het begin een ware hype. En dat is niet voor niets. Het is alsof je een avondje uit bent, maar dan in de sportschool. Tijdens de Zumba les oefen je verschillende pasjes. Je maakt je lichaam bijna ongemerkt sterker en fitter. Hoe vaker je komt, hoe leuker het wordt. De danspassen gaan dan bijna als vanzelf!

  De vrolijke en dansbare muziek, de eenvoudig uit te voeren bewegingen en de vrolijke mensen om je heen maken dat je elke week weer met plezier naar je Zumba klas gaat. Bijna ongemerkt verbetert je conditie en verbrand je bergen calorieën. Zo leuk kan trainen zijn!

  Waar komt Zumba vandaan?

  Zumba ontstond eigenlijk bij toeval, ergens in de jaren ’90. De Colombiaanse aerobics instructeur Alberto Perez was zijn cassettebandje met fitness muziek vergeten. Daarom zette hij een tape op die toevallig in zijn walkman zat. Hij liet zijn klas dansen en oefeningen doen op de aanstekelijke tonen van salsa, merengue, hip-hop en reggae. En de rest is geschiedenis.

  Wanneer is Zumba geschikt voor jou?

  Misschien ben je geen type voor de fitness en word je al moe bij de gedachte aan een half uur op de roeimachine. Maar je wilt wel graag aan je conditie werken, liefst op een leuke, actieve manier. Dan is een Zumba groepsles bij SportCity echt iets voor jou. Van een Zumba les krijg je namelijk heel veel energie. Het kost ook energie, maar omdat je lekker aan het swingen bent, heb je dat helemaal niet door. Elke les heeft een laag instapniveau, waardoor de les voor iedereen geschikt is. Het maakt niet uit hoe ervaren je bent, wat je leeftijd, geslacht of gewicht is: iedereen kan meedoen.

  De voordelen van Zumba

  Met Zumba kweek je geen enorme spiermassa. Als dat je doel is, is fitness of de groepsles BodyPump beter geschikt. Maar als je op een leuke manier wilt afvallen en/of een betere conditie wilt krijgen, moet je zeker meedoen. 

  Door vaker mee te doen met een Zumba les krijg je een steeds betere controle over je core. Hierdoor krijg je een betere lichaamshouding. Ook zul je zien dat je buik-, rug-,been- en bilspieren steviger en strakker worden en meer vorm krijgen. 

  Nog meer voordelen van Zumba

  • je verhoogt je vetverbranding

  • het is superleuk om te doen

  • het is voor iedereen geschikt.

  Hoe ziet een Zumba les in Den Haag eruit?

  Zumba lessen kun je volgen in de SportCity clubs in Den Haag. De Zumba lessen duren ongeveer 1 uur. Tijdens een les verbrand je ongemerkt tot wel 900 calorieën! De lessen zitten boordevol variatie. Je instructeur wisselt de low impact moves af met high impact moves. Zo wordt een Zumba les een dansfeest en een interval-training in één.

  Dankzij de hoge en lage intervals is Zumba een uitstekende conditietraining. En ongemerkt werk je tijdens een les Zumba ook aan je balans en coördinatie. Na een paar lessen zul je merken dat de pasjes steeds iets makkelijker gaan. Dat je grotere bewegingen kunt maken. En nóg meer lol hebt. Dankzij de gevarieerde muziek en de wisselende choreografieën blijft Zumba uitdagend voor zowel beginners als gevorderden 

  Wat draag je tijdens een Zumba les?

  Voor Zumba heb je geen speciale outfit nodig. Makkelijk zittende sportkleding en een paar goede sneakers zijn voldoende om los te kunnen gaan.

  Waarom Zumba bij SportCity Den Haag?

  In Den Haag zijn maar liefst 7 clubs van SportCity te vinden. Er zit dus vast wel een club bij jou in de buurt. Vroege starter? Of meer een avondmens? Door de ruime openingstijden vind je altijd een moment om te komen trainen. Met je lidmaatschap heb je bovendien toegang tot verschillende SportCity clubs in Nederland, afhankelijk van jouw lidmaatschap. Dus ook als je in een andere stad werkt of gewoon eens zin hebt in een andere omgeving, kun je altijd meedoen met de Zumba groepsles.

  Onbeperkt Zumba groepslessen volgen

  Zumba lessen volg je met ons Fitness & Groepslessen lidmaatschap. Daarmee heb je onbeperkt toegang tot de Zumba groepslessen en alle andere groepslessen die SportCity aanbiedt. Maak bijvoorbeeld ook eens kennis met BBB of Bootcamp. Met dit lidmaatschap kun je bovendien onbeperkt gebruik maken van de fitnessapparatuur in de gym.

  Wil je graag Zumba groepslessen in Den Haag volgen? Kom dan eens langs bij SportCity. En download ook alvast onze gratis SportCity app. Daar vind je verschillende work-outs die je zelf thuis kunt doen. Enthousiast geworden? Kom dan trainen bij SportCity.

  0 clubs gevonden

  Altijd een SportCity bij jou in de buurt.

   Veelgestelde vragen over Zumba in Den Haag

   Ik heb een slechte conditie, kan ik meedoen aan Zumba?

   Ja, Zumba groepslessen zijn geschikt voor iedereen. Ongeacht hoe fit, lenig, oud of sterk je bent. Lukt een pasje of beweging niet? Dan geeft de ervaren instructeur een alternatieve optie. 

   Ik heb totaal geen ritmegevoel, kan ik dan wel meedoen aan de Zumba groepsles?

   Ja hoor, bij Zumba gaat het er niet om dat je elk pasje perfect uitvoert. Het gaat er vooral om dat je beweegt en geniet! En je zult zien: hoe meer je meedoet, hoe makkelijker het gaat.

   Kan ik bij SportCity onbeperkt Zumba groepslessen volgen?

   Ja. Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap kun je elke maand zo vaak meedoen met Zumba als je maar wilt.

   Zijn de Zumba groepslessen geschikt voor elk niveau?

   De Zumba groepslessen hebben een laag instapniveau. Je kunt dus op elk moment instromen en meedoen.

   Kun je afvallen met Zumba?

   Met Zumba verbrand je veel calorieën per uur. Deze workout is zeer geschikt als je graag wilt afvallen en meer conditie wilt opbouwen.