Groepsles Kickboksen header

Kickboksen in Den Haag.

  Als je in Den Haag woont, dan ben je vast goed bekend met het Binnenhof, de leuke winkelstraatjes, de popfestivals en natuurlijk het strand, het Kurhaus en de Pier. Leuk om te shoppen en te wandelen, maar als sportliefhebber kun jij wel wat beters verzinnen om te doen in Den-Haag: Kickbocksen Den-Haag! 

  Over kickboksen in Den Haag

  Wil je lekker bewegen? En tegelijkertijd mentaal ook sterker worden? Kom dan een keertje kickboksen bij SportCity in Den Haag. Onze clubs zitten verspreid door de stad, van Houtrust tot Forepark en van Mariahoeve tot de Uithof. Loop gewoon eens binnen bij SportCity of vraag online een Proefsporten-dag aan. Kickboksen voor kinderen en kickboksen voor vrouwen, je kent vast vele mensen die kickboksen en bent nu ook nieuwsgierig geworden naar kickboksen voor vrouwen Den-Haag of misschien ben je al een stapje verder en zoek je een personal trainer kickboksen?

  Wat is kickboksen?

  Wel eens gehoord van lowkicks, roundhouse kicks, front kicks, hieltrap en high kicks? Ze horen allemaal bij kickboksen. Kick staat voor trappen en boksen spreekt voor zich: bij deze sport gebruik je dus je handen, voeten, knieën en benen om die stoere trappen uit te delen en moves te maken die je vaak in vechtfilms ziet. Tegelijkertijd werk je aan je conditie. Kickboksen is in Japan en de VS ontstaan en werd daar populair in het begin van de jaren 70. Bij kickboksen combineer je karate- en taekwondo-trappen met de stoten van het boksen. 

  Meer conditie met elke trap

  Kickboksen is een sport waarbij je alle spieren van je lichaam gebruikt. Zelfs spieren waarvan je niet eens wist dat je ze had. Een kickbokstraining is heel intensief. Daardoor wordt je stofwisseling flink aan het werk gezet en verbrand je veel calorieën. Wil je afvallen en op een explosieve manier aan je conditie werken? Dan is kickboksen zeker wat voor jou.

  Verbeter je coördinatie en mentale kracht

  Kickboksen doet ook mentaal wat met je. Het gaat namelijk niet alleen om het uitdelen van die ene stoot of trap. Bij het kickboksen kun je voelen hoe sterk je bent. Je wordt fysiek en ook mentaal sterker. Dat gevoel kan er voor zorgen dat je meer zelfvertrouwen krijgt. Hoe voelt het voor jou om een flinke trap uit te delen tegen een bokszak of pad? Waar ligt jouw grens? Met kickboksen kom je daar snel achter. Het is een prima manier om meer zelfvertrouwen te krijgen. En daarnaast geeft het een prettig gevoel jezelf te kunnen verdedigen.

  Wanneer is kickboksen geschikt voor jou?

  Kickboksen is geschikt voor iedereen: man, vrouw, jong, oud, beginner of ervaren kickbokser. Heb je geen ervaring? Geen probleem. Bij SportCity leer je vanaf je eerste les om de boks- en traptechnieken op de juiste manier uit te voeren. En met een SportCity-lidmaatschap kun je zo vaak komen trainen als je wilt. Als je dus snel stappen wilt maken met kickboksen dan kan dit, maar als je het gewoon leuk vindt als aanvulling op je andere sportactiviteiten dan is dit ook geen probleem.

  De voordelen van kickboksen

  Kickboksen geeft je een sterk en gezond lichaam. Na een paar lessen zul je merken dat vooral de volgende vijf dingen kunt verbeteren door regelmatig naar een kickbokstraining in Amsterdam te gaan.

  • Verbeter je coördinatie en evenwicht met kickboksen Tijdens het boksen is het belangrijk om je lichaam goed onder controle hebben. Je armen en benen stuur je goed aan, zodat je trappen oftewel ‘kicks’ op de juiste plek terechtkomen. En als je een high kick maakt met je been hoog in de lucht, dan heb je heel wat evenwicht skills nodig om dit te bereiken. 

  • Verbeter je conditie met kickboksen Bij kickboksen sta je nauwelijks stil. Net als bij vechtsporten zijn je voetenwerk en je verdediging belangrijk, zodat je steeds in beweging bent. Dat hou je alleen vol met een goede conditie. In het begin kost het wat tijd om op te bouwen, maar later heb je er profijt van.

  • Zorg voor spierontwikkeling door te kickboksen Trappen en stoten kost veel kracht en dat maakt je spieren sterker en steviger. Je merkt dat je steeds meer kracht en snelheid krijgt.

  • Ontdek je eigen kracht tijdens het kickboksen Heb je niet veel zelfvertrouwen en wil je dat graag veranderen? Dan kan kickboksen helpen om je beter te laten voelen over jezelf. Je leert je eigen kracht kennen en je voelt je sterker omdat je meer zelfvertrouwen krijgt.

  Hoe ziet een groepsles kickboksen in Den Haag eruit?

  Bij SportCity doe je tijdens de kickboks groepsles een mix van cardio training en Kickboks technieken. De oefeningen zijn leuk en afwisselend, dus je lesuur vliegt voorbij. Je leert hard en effectief trappen met de juiste techniek en ondertussen bouw je een topconditie op. 

  Leef je lekker uit op de bokspads

  Je krijgt les van een gediplomeerde instructeur die je de stoot- en trapbewegingen leert op speciale pads. De oefeningen doe je zonder lichamelijk contact, maar je probeert natuurlijk wel om de pads zo goed en hard mogelijk te raken. Dit wisselen we af met verschillende bodyweight oefeningen om je spieren sterker te maken.

  Iedereen is welkom

  Tijdens de les sporten we lekker intensief, waardoor je ademhaling versnelt en je hartslag en vetverbranding omhoog gaan. Je lichaam wordt sterker, slanker en strakker. De lessen zijn toegankelijk voor jong en oud, recreanten en gevorderden, mannen en vrouwen. Je traint altijd op je eigen niveau en onder begeleiding van een gecertificeerde instructeur.

  Waarom kickboksen bij SportCity Den Haag?

  SportCity biedt in de Haagse clubs groepslessen kickboksen aan. Met ons all-in-lidmaatschap doe je onbeperkt mee met alle groepslessen die onze clubs aanbieden. Je kan bovendien gratis gebruik maken van alle fitnessapparaten in de clubs voor als je geen zin hebt in een les maar zelf wil oefenen met kickboksen. Zo kun je bepaalde spiergroepen extra trainen, of meer cardio doen voor een betere conditie.

  Kickboksen bij jou in de buurt

  SportCIty heeft meerdere vestigingen in Den Haag. Je kunt dus altijd bij jou in de buurt sporten. Onze Haagse clubs hebben airco en diverse faciliteiten zoals aparte kleedkamers en soms een wellnessruimte. Met de gratis SportCity-app boek je snel je Kickbokslessen online via je persoonlijke log-in die je krijgt als je lid wordt.

  Veelgestelde vragen over kickboksen in Den Haag

  Wat zijn de voordelen van kickbokslessen in Den Haag?

  1. Kickboksen is leuk en uitdagend

  2. Je traint zowel geest als lichaam

  3. Zowel kracht als uithoudingsvermogen worden op de proef gesteld

  4. Je traint full body, handig dus dat je alles in één keer traint

  5. Als je het gevoel hebt even wat stress van je af te sporten, dan kan dit met kickboksen

  6. Kickboksen is goed voor de core, happy core, happy life!

  Welke kleding heb ik nodig voor kickboksen? Bij kickboksen is het belangrijk dat je kleding draagt die losjes zit. Gewone sportkleding die goed past, is prima. Draag een korte of lange broek met T-shirt, maar let er wel op dat er geen ritsen of uitsteeksels aan zitten. Binnen schoenen helpen bij je voetenwerk en laten je stevig staan tijdens de oefeningen. 

  Zijn de kickbokslessen gemengd? Ja. Bij onze kickbokslessen boksen mannen en vrouwen samen. We maken groepjes op basis van niveau, zodat je altijd een gelijkwaardige trainingspartner tegenover je hebt.

  Wat is het verschil tussen kickboksen en boksen? Het grootste verschil is dat je bij kickboksen je handen én voeten gebruikt en bij boksen alleen je handen. Bij kickboksen mag je gebruik maken van je voeten, handen en je scheenbeen. Als je bokst, dan ben je vooral bezig met de stoten, je dekking en je houding. Bij kickboksen deel je ook stoten uit, maar de nadruk ligt meer op de traptechnieken voor je benen.

  Moet ik zelf bokshandschoenen kopen voor de kickbokslessen? Als je zelf handschoenen hebt, dan mag je die meenemen naar de les. Op de club liggen ook handschoenen klaar in de zaal. Deze worden altijd na afloop gedesinfecteerd. 

  Heb ik ervaring nodig om mee te kunnen boksen? Nee ervaring is niet nodig. Je kunt gewoon mee komen trainen, ook al ben je nog nooit in de buurt van een bokspad geweest. Onze instructeurs kijken wat je niveau is en geven je tijdens de lessen de juiste oefeningen om je niveau te verbeteren. 

  0 clubs gevonden

  Altijd een SportCity bij jou in de buurt.