Fit For Free Fitness

Fitness in Tilburg

  In het gezellige Tilburg kijk je je ogen uit. Van theaters tot brouwerijen, mooie kerken en zelfs een ijsbaan... In Tilburg is zoveel te zien dat een dagje uit vanzelf een dagje fitness wordt! Ook de innerlijke mens wordt niet vergeten in Tilburg. Je vindt er dan ook talloze restaurants, cafés en lunchrooms om lekker te eten en te drinken. Geniet er volop van en maak je geen zorgen over de calorieën: je kunt er alles zo weer af trainen bij een van onze SportCity clubs in Tilburg. 

  Onze 2 SportCity clubs in Tilburg Centrum en Tilburg Noord zijn goed bereikbaar. De clubs zijn elke dag geopend, kom dus trainen wanneer jou dat het beste uitkomt. Iedereen is van harte welkom en bij ons sport je altijd op je eigen niveau. Jong of oud, beginner of fanatiekeling, bij ons kun je gewoon gezellig mee trainen en aan je fitness werken.

  Wat is fitness eigenlijk - cardio en krachttraining 

  Fitness is een verzamelnaam voor alle sportieve activiteiten waarmee je aan je conditie werkt en spierkracht opbouwt. Bij SportCity Tilburg kun je zowel cardio als krachttraining doen, beide zijn belangrijke onderdelen van fitness training. Fitness is heel gevarieerd en helpt jou om een aantal fitnessdoelen te bereiken: 

  • Je komt lekkerder in je vel te zitten, krijgt een strakker lijf en je voelt je energiek en opgeladen

  • Je verbetert je conditie (cardio) 

  • Je bouwt spierballen en spierkracht op

  • Je kunt afvallen

  • Je houding verbetert 

  In een goede fitness training wissel je af tussen cardiotraining en krachttraining. Elk type training doet weer iets anders voor je lijf en conditie: 

  Cardiotraining

  Met cardiotraining werk je aan de conditie van je hart en bloedvaten. Het zijn trainingen die erop gericht zijn je hart goed aan het werk te zetten, zodat je snel een betere algehele conditie opbouwt. 

  Er zijn twee soorten cardiotraining: duurtraining en intervaltraining. Bij duurtraining doe je  oefeningen voor een bepaalde duur op een vast tempo, bijvoorbeeld 20 minuten lopen op de loopband. Op deze manier bouw je een basisconditie op, die je steeds blijft verbeteren. Intervaltraining wisselt intensieve oefening af met rustigere periodes. Bijvoorbeeld steppen, de crosstrainer of rennen op de loopband op een hogere stand. Als je een goede conditie hebt, ga je merken dat je de intensieve fase langer volhoudt en kortere rustperiodes nodig hebt.  Je kunt cardiotraining ook prima gebruiken om af te vallen, want je zet je hele systeem aan het werk en dat stimuleert de vetverbranding. 

  De voordelen van cardiotraining

  Waarom cardiotraining? 

  Na een poosje regelmatig cardio beoefenen, merk je al dat je conditie verbetert. Even de trap oprennen kost ineens een stuk minder moeite. Met cardio vergroot je je uithoudingsvermogen en stimuleer je de vetverbranding. 

  Cardio heeft nog andere voordelen:

  • het verbetert de conditie van je hart en van je bloedvaten

  • je algehele gezondheid verbetert - je voelt je fitter en kunt meer aan

  • cardio werkt stressverlagend

  • bij een langere training maakt je lichaam het gelukshormoon endorfine aan, waardoor je je blijer gaat voelen

  • cardio kan je helpen als je gewicht wilt verliezen (vetverbranding)

  Cardio training bij SportCity Tilburg

  SportCity Tilburg heeft een breed aanbod op het gebied van cardio training. Er is altijd wel een training te vinden die bij jou past. Je kunt bij ons op de volgende manieren aan cardio doen, als onderdeel van je fitness training:

  • Gebruik onze gebruiksvriendelijke cardio apparatuur. De loopbanden, roeimachines, crosstrainers, stepapparaten en fietsen staan voor je klaar en er is er altijd wel eentje vrij.

  • Vind je het leuk om samen met anderen te trainen? Doe dan mee met een live groepsles onder begeleiding van een gecertificeerde instructeur. Groepslessen met veel cardio oefeningen zijn bijvoorbeeld BodyStep, Spinning, BRN, Fat Attack, of Bootcamp. Als je een Fitness & Groepslessen lidmaatschap neemt, kun je onbeperkt deelnemen aan alle groepslessen bij SportCity in Tilburg. 

  • Extra uitdagend zijn cardio trainingen in circuitvorm in ons Switching Circuit.

  Krachttraining

  Krachttraining is bedoeld om gericht om je spierkracht en je spiermassa te vergroten. Hiervoor voer je gerichte, spierversterkende oefeningen uit op onze gebruiksvriendelijke fitnessapparatuur in de zaal, of je gebruikt de losse gewichten in de Free Weight Zone. Allebei mag ook, net wat jij het prettigst vindt. Je kunt ook eens de FunXtion Zone komen uitproberen. Hier kun je je eigen trainingscircuit uitzetten met verschillende attributen, zoals kettlebells, core bags en speed ladders. Daag jezelf flink uit en ontdek hoe hard, hoe lang en hoe vaak jij bepaalde oefeningen kunt uitvoeren! 

  Hoe werkt krachttraining? Je maakt in feite korte, explosieve bewegingen, die ervoor zorgen dat je spieren samentrekken. Je spieren krijgen telkens een prikkel, waardoor bij elke training de omvang van je spiervezels toeneemt. Hoe dikker je spiervezels, hoe zwaarder de gewichten die je aankunt en hoe vaker je kunt tillen, duwen of trekken. Begin rustig aan en bouw je trainingen langzaam op, zodat je spieren steeds iets sterker kunnen worden. Zo kun je de beweging(en) effectief en verantwoord uitvoeren en loop je geen blessures op. Luister altijd naar je lichaam, zo blijf je gemotiveerd en vraag bij twijfel hulp aan een medewerker in de club.

  Het is voor iedereen aan te raden om krachttraining op te nemen in het fitness schema, welke training je verder ook uitvoert. Hoe beter je je spieren onderhoudt, hoe langer je namelijk fit blijft.  Krachttraining heeft op de lange duur ook een gunstige invloed op de stevigheid van je botten. Fitness gaat niet alleen over nu, maar ook over later. Hoe leuker je het vindt, hoe langer je het volhoudt en hoe fitter je wordt - en blijft!

  De voordelen van krachttraining

  Krachttraining helpt je bij het opbouwen van extra spierkracht. Het kan bovendien een hulpmiddel zijn als je gewicht wilt verliezen en je gaat er zeker strakker van in je vel zitten. Er zijn nog meer voordelen van krachttraining zijn:

  • je spieren worden sterker en beter zichtbaar.

  • het uithoudingsvermogen van je spieren wordt groter - je kunt dus steeds meer en langer gewichten heffen.

  • krachttraining stimuleert je lichaam om vet te verbranden. De opbouw van spieren helpt namelijk om vet te verbranden, ook als je na je training ‘s avonds op de bank zit.

  • krachttraining kan helpen bij het voorzichtig revalideren na een blessure.

  Krachttraining bij SportCity Tilburg

  Bij SportCity Tilburg kun je op verschillende manieren aan krachttraining doen: 

  • Met de gebruiksvriendelijke kracht apparatuur in de gym.

  • Door gebruik van de losse gewichten in de Free Weight Zone train je ook andere spieren. De bewegingen worden namelijk niet begeleid door een apparaat. Je moet dus zelf op de balans en de correcte uitvoering letten en hierdoor corrigeren je spieren iedere kleine beweging. Super effectief als je echt alle spieren in je lichaam aan bod wilt laten komen. 

  • Door spierversterkende oefeningen in de functionele- en FunXtion Zone. In deze zone kan je allerlei oefeningen uitvoeren met je eigen lichaamsgewicht of met één van de fitness attributen zoals kettlebells. 

  • In de live groepslessen onder begeleiding van een gecertificeerde groepslesinstructeur. Zo haal je het uiterste uit je training, train je gezellig samen en ben je altijd verzekerd van de beste begeleiding

  Waarom fitness bij SportCity Tilburg?

  In onze clubs in Tilburg maak je gebruik van de modernste, gebruikersvriendelijke fitness- en cardioapparatuur van topmerken zoals Precor. Met een Fitness lidmaatschap kun je je 7 dagen in de week onbeperkt uitleven op alle beschikbare apparaten. En als je kiest voor een Fitness & Groepslessen lidmaatschap, kun je ook nog onbeperkt meedoen aan alle (cardio) groepslessen van SportCity Tilburg. 

  Onze 2 clubs in Tilburg hebben zeer ruime openingstijden, je vindt dus altijd wel een moment waarop trainen jou het beste past. Je bent bovendien welkom in verschillende clubs van SportCity in heel Nederland. Altijd handig als je een keer niet in de buurt van je eigen club bent, maar wel aan je fitness wilt blijven werken.

  Met de gratis SportCity app kun je thuis alvast je groepsles reserveren. Je vindt er ook talloze work- outs die je thuis kunt doen.

  Veelgestelde vragen over fitness in Tilburg

  Kan ik een persoonlijk fitness trainingsschema laten opstellen? Ja. De gratis SportCity app geeft je met een lidmaatschap toegang tot persoonlijke trainingsadviezen. Via de app kun je zelfs een gepersonaliseerd trainingsschema downloaden. Hiermee hou je precies in de gaten waar je staat en hoe je fitness vorderingen zijn. Je kunt ook een afspraak maken met een van onze medewerkers om je met een trainingsschema te helpen. 

  Met welke groepslessen kan ik fitness combineren? Je kunt fitness in principe met alle groepslessen combineren. Een combinatie van krachttraining en cardio groepslessen is altijd een goede combinatie, want zo blijf je aan je spieren en aan je conditie werken. Met ons Fitness & Groepslessen lidmaatschap kun je aan elke denkbare groepsles deelnemen, van yoga tot BodyStep en BBB. 

  Wat voor kleding kan ik het best aantrekken bij fitness? Het belangrijkste is dat je kleding draagt die lekker zit, niet knelt en waarin je goed kunt zweten.  Een t-shirt met een (korte) joggingsbroek is fijn om in te trainen, maar een aansluitende (sport)legging met een topje kan ook. Ga voor stevige schoenen, waarin je het niet te warm krijgt, zodat je geen blessures oploopt aan je voeten en lekker kunt lopen of rennen. 

  0 clubs gevonden

  SportCity vind je op meer dan honderd locaties door heel Nederland. Dus of je nu thuis, bij familie of op je werk bent: er is altijd wel een SportCity in de buurt. Ook in Tilburg is elke club uniek. Het aanbod verschilt per locatie, maar we ontvangen je altijd met open armen. Waar je ook bent. Benieuwd naar het aanbod van jouw club? Kies er één hieronder.