Groepsles Kickboksen header

Kickboksen in Tilburg

  Kickboksen in Tilburg is een prima manier om in vorm te komen. Ook als je niet van vechten houdt, kan kickboksen een prima sport voor jou zijn. Je traint namelijk je hele lichaam, van je core tot je beenspieren. Het is ook een uitstekende work-out voor als je wilt afvallen.

  Bij SportCity Tilburg kun je uitproberen of kickboksen iets voor jou is. Als je al ervaring hebt, dan ben je natuurlijk ook van harte welkom om te komen trainen op je eigen niveau. Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap kun je komen sporten wanneer je maar wilt.

  Wat is kickboksen?

  Bij kickboksen moet je goed focussen op wat je aan het doen bent. Het is dus een prima manier om je hoofd lekker leeg te maken. Ondertussen train je je hele lichaam met roundhouse kicks, low kicks, front kicks en hieltrappen. Op een bokszak en speciale pads natuurlijk, want het  is een full body work-out en geen persoonlijk gevecht. 

  Kickboksen is in de VS en Japan ontstaan en werd daar populair in het begin van de jaren 70. Tijdens het kickboksen combineer je boksstoten met karate- en taekwondo-trappen. Bij deze work-out gebruik je je handen, vuisten, knieën en benen om krachtige trappen uit te delen. 

  Ontwikkel kracht, coördinatie en snelheid

  Snelheid, coördinatie, kracht en je armen hoog houden. Je doet dit allemaal als je aan het kickboksen bent. Na elke training word je sterker en behendiger. Wil je meer uithoudingsvermogen of sterkere armen? Combineer kickboksen dan met krachttraining of cardiotraining.

  Verbrand snel veel calorieën

  Een kickbokstraining is heel intensief. Je gebruikt je core, maakt je spieren sterker en werkt aan je conditie. Je stofwisseling gaat lekker omhoog en je verbrandt veel calorieën. Wil je afvallen en op een explosieve manier aan je conditie werken? Dan is kickboksen iets voor jou.

  Wanneer is kickboksen geschikt voor jou?

  Kickboksen is geschikt voor jou als je op een actieve manier aan je conditie wilt werken. Kickboksen is ook leuk als je voor de afwisseling eens een andere sport wilt proberen. Heb je het nog nooit gedaan? Geen probleem. Bij SportCity leer je vanaf je eerste les om de boks- en traptechnieken op de juiste manier uit te voeren. En met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap kun je zo vaak komen trainen als je wilt.

  De voordelen van kickboksen

  Kickboksen is leuk, explosief en afwisselend. Je krijgt er een sterk en gezond lichaam van. Het heeft ook nog andere voordelen en die staan hieronder.

  Conditie Bij kickboksen ben je steeds in beweging. Net als bij Fitboxing en Bokszaktraining zijn je voetenwerk en je verdediging belangrijk. Je moet je armen hoog houden en zorgen dat je op de juiste manier je trappen uitdeelt. Dat hou je alleen vol als je een goede conditie ontwikkelt. In het begin kost het wat tijd om dat op te bouwen, maar later heb je er profijt van.

  Coördinatie en evenwicht Als je high kicks doet, dan sta je op één been terwijl je met je andere been tegen de bokszak trapt. Je leert zo goed om te balanceren op je standbeen, waardoor je evenwicht verbetert.

  Tijdens het boksen moet je je lichaam goed onder controle hebben. Je coördinatie is hierbij belangrijk. Je armen en benen moet je goed aansturen, zodat je trappen op de juiste plek terechtkomen. 

  Spierontwikkeling Trappen en stoten kost veel kracht. Als je een paar lessen kickboksen hebt gedaan, dan merk je dat je spieren sterker worden. Kickboksles is dan ook een hele goede manier om al je spieren te trainen.

  Hoe ziet een kickboksles in Tilburg eruit?

  Tijdens onze kickbokslessen train je in een gemengde groep, waarbij er geen fysiek contact plaatsvindt.Je leert kickbokstechnieken en combineert deze met cardiotraining. Zo worden je kracht en uithoudingsvermogen steeds beter.

  De oefeningen zijn leuk en afwisselend, dus je lesuur vliegt voorbij. Je leert hard en effectief trappen tegen een bokszak en op speciale pads, die worden vastgehouden door je trainingsmaatje. Een gediplomeerde instructeur leert jou de juiste techniek, zodat je zonder blessures en blauwe plekken weer naar huis gaat. Met ons Fitness & Groepslessen lidmaatschap sport je bovendien wanneer jou dat goed uitkomt.

  Trappen en stoten tegen de bokszak

  Tijdens de lessen oefen je de stoot- en trapbewegingen op speciale bokspads en bokszakken. De oefeningen doe je zonder lichamelijk contact. Als je oefent met pads, dan houdt wel iemand de pad vast. Dit wisselen we af met verschillende bodyweight oefeningen om je spieren sterker te maken.

  Kickboksen is voor iedereen

  Hou je niet zo van vechten? Bij SportCity is kickboksen een workout die deel uitmaakt van onze Fight groepslessen. Kickboksen is bij ons vooral een work-out, in plaats van een gevecht. De lessen zijn toegankelijk voor jong en oud, recreanten en gevorderden, mannen en vrouwen. Kom het ook een keer proberen!

  Waarom kickboksen bij SportCity Tilburg?

  Altijd bij jou in de buurt

  SportCity heeft sportscholen in Tilburg, Den Bosch en Breda. Er is dus altijd wel een mogelijkheid om in de buurt te gaan kickboksen. Met je lidmaatschap mag je trouwens komen sporten bij verschillende clubs van SportCity in heel Nederland, afhankelijk van je lidmaatschap.

  Onze moderne clubs hebben airco en diverse faciliteiten zoals aparte kleedkamers en gratis parkeren. Met de gratis SportCity app en je lidmaatschap boek je snel online de kickbokslessen.

  Onbeperkt sporten 

  SportCity biedt kickboksen aan als groepsles. Met ons Fitness & Groepslessen lidmaatschap doe je onbeperkt mee met alle groepslessen die je club aanbied. Je mag bovendien gratis gebruik maken van alle fitnessapparaten in de clubs. Zo kun je bepaalde spiergroepen extra trainen, of meer cardio doen voor een nog betere conditie.

  Boek je les met de SportCity app

  Heb je een lidmaatschap? Download dan de gratis SportCity app. Daarmee boek je supersnel een tijdslot voor een vrije training of een groepsles. Hou je voortgang bij of oefen thuis met een van de meer dan 280 online workouts.

  Veelgestelde vragen over kickboksen in Tilburg

  Ik heb geen ervaring met kickboksen. Kan ik meedoen?  Jazeker. Ervaring is niet nodig. Je kunt gewoon mee komen trainen, ook al ben je nog nooit in de buurt van een bokszak geweest. Onze instructeurs kijken wat je niveau is en geven je tijdens de lessen de juiste oefeningen.

  Wat is het verschil tussen kickboksen en boksen? Bij gewoon boksen gebruik je alleen je handen om te stoten. Bij kickboksen gebruik je naast je handen ook je benen en voeten om trappen uit te delen. Als je bokst, dan ben je vooral bezig met de stoten, je dekking en je houding. Bij kickboksen deel je ook stoten uit, maar de nadruk ligt meer op de traptechnieken voor je benen.

  Zijn de kickbokslessen bij SportCity gemengd? Ja. Bij onze kickbokslessen boksen mannen en vrouwen samen. Er vindt daarbij geen lichamelijk contact plaats. We delen de groepjes in op basis van niveau, zodat je altijd een passende trainingspartner tegenover je hebt staan.

  Moet ik zelf bokshandschoenen kopen voor de kickbokslessen? Als je zelf handschoenen hebt, dan mag je die meenemen naar de les. Op de club liggen ook handschoenen klaar in de zaal. Deze worden na afloop gedesinfecteerd. 

  Welke sportkleding draag je tijdens het kickboksen? Dat maakt niet zo heel veel uit. Gewone, los zittende sportkleding waarin je makkelijk kunt bewegen, is voldoende. De beschermers en bokshandschoenen krijg je op de club.

  0 clubs gevonden

  SportCity vind je op meer dan honderd locaties door heel Nederland. Dus of je nu thuis, bij familie of op je werk bent: er is altijd wel een SportCity in de buurt. Ook in Tilburg is elke club uniek. Het aanbod verschilt per locatie, maar we ontvangen je altijd met open armen. Waar je ook bent. Benieuwd naar het aanbod van jouw club? Kies er één hieronder.