Header pilates groeples

Pilates in Tilburg

  Woon je in Tilburg en wil je graag werken aan een sterker en strakker lichaam? Kom dan bij SportCity Tilburg meedoen met de Pilates les! Bij ons werk je in een prettige omgeving aan je fitnessdoelen. Bij SportCity word je fit en blijf je fit. Met onze Pilates lessen werk je doelgericht aan een strakker lijf en een betere houding. Je kunt op elk niveau instromen. Ons sportaanbod is breed, zodat je Pilates lessen makkelijk kunt combineren met fitness en onze andere groepslessen. Stap gewoon een keertje binnen bij de SportCity club bij jou in de buurt.

  Over Pilates in Tilburg

  Ben je op zoek naar een training voor een sterker en strakker lichaam en een betere houding? Dan moet je echt eens een groepsles Pilates proberen. Iedereen kan meedoen, ongeacht leeftijd, geslacht, gewicht of ervaring. Je kunt op elk gewenst moment beginnen en doet altijd mee op je eigen niveau. Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap mag je onbeperkt meedoen met alle lessen en trainingsvormen die we aanbieden. 

  Je kunt je Pilates lessen dus afwisselen met fitness of één van de vele andere groepslessen bij SportCity. Probeer bijvoorbeeld ook eens een les Yoga, voor de extra flexibiliteit. Of werk aan een topconditie bij Bootcamp. 

  Wat is de oorsprong van Pilates?

  Begin vorige eeuw is Pilates ontwikkeld door de Duitser Joseph Pilates. Volgens hem komt elke beweging die je maakt vanuit een centraal punt in je lijf. Dat punt is je core, het centrum van je lichaam. Daaronder vallen je buikspieren, maar ook de bilspieren, rugspieren en bekkenbodemspieren. Als je de spieren van je centrum goed aanspant, zou dat volgens Pilates je gewrichten ontlasten, waardoor je minder last van slijtage krijgt. Bijkomend voordeel is dat je door de oefeningen ook een betere houding ontwikkelt, sterker wordt en je uithoudingsvermogen vergroot.

  Last van je gewrichten? Probeer Pilates

  Fysiotherapeuten geven hun patiënten met nek- en rugklachten regelmatig het advies om aan Pilates te doen. Met Pilates werk je namelijk aan de dieper gelegen spieren. Je kunt daardoor rug- en nekklachten verminderen en voorkomen.

  Bij Pilates doe je low impact oefeningen op een laag tempo. Dat betekent dat Pilates ook zeer geschikt is als je last hebt van gewrichtsklachten. Probeer het gewoon een keertje uit. 

  Geef je spieren én houding een boost

  Bij Pilates gebruik je dus vooral de spieren van je core, ook wel je powerhouse. Na verloop van tijd ga je dat merken: je buikspieren worden sterker en je houding verbetert. Dat de focus op je core ligt, betekent niet dat je andere spieren niet aan bod komen. Met Pilates kun je je lichaam prima in vorm brengen en houden. Het is ook een goede training voor als je je buikspieren weer wat strakker wilt krijgen na een bevalling. En heb je een blessure? Dan kun je met gerichte Pilates oefeningen voorkomen dat je teveel spiermassa verliest.

  Hoe ziet een Pilates les in Tilburg eruit?

  Een groepsles Pilates bij SportCity duurt ongeveer 1 uur. Na een warming up werk je tijdens de les aan je houding, kracht, coördinatie, flexibiliteit, balans en ademhaling. De les wordt begeleid door een gediplomeerde instructeur, die je kan helpen als het even niet lukt. Heb je een blessure waardoor je bepaalde oefeningen niet kunt doen? De instructeur helpt je graag met een alternatieve oefening. Tijdens de les doe je op een matje op de grond oefeningen voor de buik-, rug-, dijbeen- en bilspieren. Het resultaat: sterkere rompspieren en een betere houding.

  Tijdens onze Pilates-lessen worden geen apparaten gebruikt. De lessen worden gegeven in onze zalen die speciaal zijn ingericht voor groepslessen. We gebruiken tijdens de les rustige muziek die je concentratievermogen ondersteunt. Je komt heerlijk stressvrij de les weer uit! 

  Gezellig samen trainen

  Aan een groepsles Pilates doen ongeveer 25 mensen mee. Samen sporten is gezellig en je motiveert elkaar. Bij SportCity kun je met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap ook nog eens volop variëren tussen trainingen. Wissel Pilates bijvoorbeeld eens af met fitness of yoga. 

  Al onze clubs werken met gediplomeerde instructeurs. De oefeningen worden regelmatig aangepast, zodat de lessen leuk en interessant blijven. Zo kom je elke week weer met plezier naar je Pilates groepsles. Alles wat je nodig hebt tijdens de les is in de club aanwezig. Je mag natuurlijk ook je eigen spullen meenemen.

  Sterkere spieren, minder stress 

  Tijdens de Pilates groepsles doe je low impact oefeningen waarmee je werkt aan je flexibiliteit, kracht en uithoudingsvermogen. Hoe vaker je Pilates doet, hoe sterker je spieren worden. Dat ga je aan je lichaam zien! Je rug en wervelkolom worden stabieler, dus je krijgt als vanzelf een betere houding. De focus op je ademhaling zorgt bovendien dat je minder last hebt van stress.

  Waarom Pilates bij SportCity Tilburg?

  Als je eenmaal een keer Pilates hebt gedaan, wil je zeker meer. Met ons Fitness & Groepslessen lidmaatschap kan jij groepslessen bij verschillende SportCity vestigingen volgen, afhankelijk van jouw lidmaatschap. Dus als je eens een andere les wilt uitproberen, dan kan dat. Met dit lidmaatschap mag je ook gebruik maken van de fitnessfaciliteiten. Zo kun je extra aan je conditie werken op de loopband of crosstrainer. Mogelijkheden genoeg.

  Onze clubs hebben allemaal gebruiksvriendelijke, high tech kracht- en cardioapparatuur, functional training areas én zalen voor groepslessen. Elke club is uniek. Kom dus gerust een keer de sfeer proeven bij SportCity in Tilburg. We hopen je snel te zien!

  Makkelijk je lessen boeken met de SportCity app

  Van tevoren alvast je plekje reserveren? Met de gratis SportCity app boek je makkelijk en snel online je groepslessen wanneer jou dat het beste uitkomt. In de app vind je ook workouts en trainingen die je thuis kunt doen, voor als je een keer niet in de gelegenheid bent om langs te komen. 

  Veelgestelde vragen over Pilates in Tilburg

  Wat is het verschil tussen yoga en Pilates? Een van de belangrijkste verschillen tussen yoga en pilates is dat yoga kan worden gebruikt om de flexibiliteit van je lichaam te verbeteren. Yoga zal ook geleidelijk de flexibiliteit van je gewrichten vergroten. Pilates richt zich meer op de ontspanning van gespannen spieren en versterking van je spieren.

  Hoe vaak moet je Pilates les volgen? Als je 2x per week aan Pilates doet, bouw je sterke spieren op. Je traint je buik-, rug-, dijbeen- en bilspieren die daardoor steeds sterker worden. Zo kun je de intensiteit van de oefeningen geleidelijk verhogen.

  Ik heb last van mijn een blessure, kan ik meedoen aan een Pilates les? Ja, Pilates is een uitstekende training als je blessures hebt, spierpijn of last van je gewrichten. Tijdens de training worden je spieren niet te zwaar belast. Je kunt voor de les bij de instructeur aangeven als je een blessure hebt, dan wordt er rekening mee gehouden en waar nodig een alternatieve oefening gegeven.

  Is Pilates ook krachttraining? Pilates is niet vergelijkbaar met een krachttraining zoals je dat in een fitnesszaal kunt doen. Bij Pilates train je wel intensief, maar je zou het een zachte krachttraining kunnen noemen. De nadruk ligt bij Pilates-oefeningen op je core, die tijdens de training steeds actief is. Met Pilates train je vooral de diepe spieren van je bekkenbodem, buik en onderrug.

  Krijg je van Pilates een platte buik? Pilates versterkt zeker je buikspieren, maar het versterkt ook de ademhalingsspieren, buik-, rug-, dijbeen- en bilspieren. Tijdens de les kan je instructeur de focus leggen op benen, armen of buikspieren. Het doel is uiteindelijk dat je je sterker en beter in balans voelt.

  0 clubs gevonden

  SportCity vind je op meer dan honderd locaties door heel Nederland. Dus of je nu thuis, bij familie of op je werk bent: er is altijd wel een SportCity in de buurt. Ook in Tilburg is elke club uniek. Het aanbod verschilt per locatie, maar we ontvangen je altijd met open armen. Waar je ook bent. Benieuwd naar het aanbod van jouw club? Kies er één hieronder.