Kettlebel les - SportCity

Bootcamp in Tilburg

  In Tilburg is van alles te doen en te beleven. Van oudsher is het een textielstad, dus er is uiteraard een textielmuseum. Er is een natuurmuseum en je kunt je vlak in de buurt vergapen aan de wilde dieren in safaripark Beekse Bergen. Houd je van een beetje actie, dan ga je lekker schaatsen in de naar meervoudig schaatskampioen Ireen Wüst vernoemde schaatshal. Of je komt bootcampen bij SportCity in Tilburg natuurlijk! Met deze intensieve training pak je elke spier in je lichaam aan. Zien we je snel?

  Wat is Bootcamp?

  Bootcamp is een trainingsmethode waarbij je uitdagende oefeningen uitvoert. Daarbij werk je aan je uithoudingsvermogen, lenigheid en kracht. Tijdens een Bootcamp les train je je hele lichaam, dus je gebruikt vrijwel alle spiergroepen.

  Waar komt Bootcamp vandaan?

  Bootcamp is ooit bedacht voor militairen die met weinig middelen toch in korte tijd fit en sterk moesten worden. Ze gebruikten daarbij materialen die in de buurt waren en hun eigen lichaamsgewicht. Je kunt je voorstellen dat dat een pittige training was. De Bootcamp training bij SportCity is gebaseerd op dit intensieve trainingsprogramma. Maar dan zo aangepast dat iedereen het vol kan houden. 

  Bootcamp is altijd anders 

  Het grote voordeel van de Bootcamp training: elke les is anders. Er zijn veel verschillende oefeningen, waarmee de instructeur steeds kan variëren. Het blijft dus elke les een verrassing wat je nu weer gaat doen. Goed voor de motivatie! Intervaltraining en hardlopen zijn min of meer vaste onderdelen, maar er komen ook verschillende fitnessoefeningen voorbij. Denk aan squatten, opdrukken, lunges, planken, sit ups en burpees. Wat wel altijd hetzelfde is, is dat je werkt aan je kracht, conditie en explosiviteit. 

  Wanneer is Bootcamp geschikt voor jou?

  Vind jij het fijn om samen met anderen er tegenaan te gaan om te werken aan je conditie en kracht? Dan is Bootcamp bij onze SportCity clubs in Tilburg een prima training voor jou. Kom lekker meedoen en merk al na een paar lessen het verschil.

  De voordelen van een Bootcamp groepsles

  Bij SportCity bieden we groepslessen Bootcamp aan. In een groepsles helpt je instructeur je met de oefeningen en motiveer je elkaar. De voordelen van Bootcamp:

  • Bootcamp is geschikt voor elk niveau

  • Het is een calorieënkiller (gemiddeld verbrand je tussen de 500 en 800 kcal per training)

  • Elke training is anders, het wordt dus niet snel saai

  • Je conditie gaat met sprongen vooruit en je wordt sterker

  Na een paar lessen heb je de Bootcamp-oefeningen helemaal onder de knie. Benieuwd of het wat voor jou is? 

  Bootcamp kan een goed alternatief zijn voor fitness en cardiotraining en is altijd leuk ter afwisseling. Als je specifieke spiergroepen trainen, is het wel aan te raden om naast Bootcamp ook fitness te (blijven) doen. Met een SportCity Fitness & Groepslessen lidmaatschap combineer je eenvoudig groepslessen Bootcamp met fitness, voor een complete training. Je mag onbeperkt deelnemen aan alle lessen die jij leuk vindt.

  Binnen en buiten sporten

  Voor Bootcamp heb je niet veel nodig, je kunt het dus overal doen. Bij SportCity bieden we indoor en outdoor trainingen aan. Je kunt dus zowel binnen in de groepsleszaal als in de buitenlucht je workout doen. Als het weer het toelaat is het natuurlijk heerlijk om na een lange dag school of werken buiten in de frisse lucht een Bootcamp sessie te doen. Al het materiaal dat we onderweg tegenkomen is geschikt om mee te trainen: klimrekken, bankjes, boomstammen, trappen, noem maar op. Ook je mede-bootcampers zijn uitermate geschikt als trainingsmateriaal.

  Hoe ziet een Bootcamp les in Tilburg eruit?

  Een Bootcamp les van SportCity duurt ongeveer een uur. Afhankelijk van het weer kunnen de lessen zowel in de buitenlucht als in de club gegeven worden. Neem dus altijd passende kleding mee. Tijdens de Bootcamp les doe je onder andere krachtoefeningen en intervaltrainingen. Ook hardlopen is vaak onderdeel van het programma. Je doet in een hoog tempo push ups en squats, of je gaat touwtje springen. Je hoeft je geen moment te vervelen! 

  Wat merk je na een poosje Bootcamp les?

  Je zult heel snel resultaat merken als je regelmatig aan bootcamp doet. Al na een aantal lessen Bootcamp zul je merken dat je meer conditie krijgt. Je spierkracht neemt toe. Je wordt dus sterker, fitter en strakker. Het heeft een positief effect op je hele lichaam, sommige fysieke klachten kunnen er zelfs door verminderen. Met 1 of 2 keer Bootcamp groepslessen per week bereik je het beste resultaat.

  Waarom Bootcamp bij SportCity Tilburg?

  Bij SportCity doen ongeveer 25 mensen per keer mee aan de Bootcamp groepslessen. Samen sporten is gezellig en bovendien motiverend: als je er even doorheen zit, is er altijd wel iemand die je weer meetrekt. Iedereen is welkom, onafhankelijk van niveau, ervaring, geslacht, gewicht of leeftijd. Je kunt het hele jaar door instromen en lekker op je eigen niveau meedoen met Bootcamp. En je zult zien dat je snel verschil merkt.

  Je kunt de training kiezen die bij jou past, met lidmaatschap voor korte of langere tijd. Met je Fitness & Groepslessen lidmaatschap volg je in de clubs onbeperkt groepslessen. Je mag bovendien gebruik maken van alle fitnessfaciliteiten. Naast Bootcamp kun je met je lidmaatschap ook andere groepslessen volgen, zoals bijvoorbeeld BodyPump, BBB of Spinning.  Ben je een ochtend- of juist een avondmens? Geen probleem.Onze sportclubs hebben ruime openingstijden, dus je kunt komen sporten wanneer jij daar zin in hebt.

  Reserveer thuis alvast je groepsles Bootcamp met de gratis SportCity app. Daarin vind je  ook talloze work- outs die je thuis kunt doen, voor als je nog meer wilt! 

  Veelgestelde vragen over Bootcamp in Tilburg

  Ik heb nog nooit intensief gesport. Kan ik meedoen met een Bootcamp les?

  Jazeker. Bootcamp staat bekend als een intensieve training, maar het is geschikt voor alle niveaus. Je doet de oefeningen zo goed als je kunt. Na een paar lessen zul je merken dat je jezelf steeds meer kunt uitdagen. De instructeur helpt je hierbij.

  Kan ik afvallen door Bootcamp trainingen?

  Ja, dat kan zeker. Tijdens een Bootcamp training verbrand je tussen de 500 en 800 calorieën. Als je elke week 1 of 2x een bootcamp training doet en op je voeding let, dan zul je na een tijdje zeker gewicht gaan verliezen. Door de intensieve training worden je spieren sterker, dus je zult sowieso strakker in je vel gaan zitten. 

  Is het verstandig om Bootcamp te doen als ik een blessure heb?

  Dat is geen goed idee. Bootcamp is een intensieve training. We raden je daarom af om mee te doen als je een blessure hebt. Wil je toch sporten met een blessure? Overweeg dan eens om een tijdje Pilates of Yoga te doen.

  Kan ik Bootcamp combineren met andere workouts?

  Je kunt Bootcamp uitstekend combineren met andere sporten. Zo kun je met cardiotraining je conditie nog verder verbeteren. Wil je bepaalde spiergroepen verder versterken? Doe er dan Bodypump of krachttraining bij.

  Welke kleding draag ik tijdens Bootcamp?

  Gewone sportkleding is prima geschikt voor de indoor lessen. Bij een outdoor Bootcamp raden we je aan om stevige sportschoenen te dragen. Sportkleding in laagjes is handig voor als het weer omslaat.

  0 clubs gevonden

  SportCity vind je op meer dan honderd locaties door heel Nederland. Dus of je nu thuis, bij familie of op je werk bent: er is altijd wel een SportCity in de buurt. Ook in Tilburg is elke club uniek. Het aanbod verschilt per locatie, maar we ontvangen je altijd met open armen. Waar je ook bent. Benieuwd naar het aanbod van jouw club? Kies er één hieronder.