Header Zumba groepsles

Zumba in Tilburg

  Van de Tilburgse kermis heeft bijna iedereen wel eens gehoord. Op de grootste kermis in de Benelux kun je elke zomer tien dagen lang terecht voor alle mogelijke attracties en volop gezelligheid. Er staan tot wel 240 attracties, opgesteld in een lint van 4,5 kilometer door het centrum van de stad. Voor veel mensen is de kermis het feest van het jaar. Houd jij ook wel van een feestje? Dan kun je het hele jaar door meedoen met de Zumba groepsles bij SportCity Tilburg.

  Waarom een Zumba groepsles?

  Doe je niets liever dan dansen en wil je ook graag fit worden en blijven? Dan is de Zumba groepsles bij SportCity Tilburg de perfecte workout voor jou. Je doet oefeningen die zijn gebaseerd op aerobics, terwijl je geniet van de opzwepende Latijns-Amerikaanse salsa- en merengue muziek. En oefening baart kunst: hoe vaker je komt, hoe leuker het wordt. De danspassen gaan dan bijna als vanzelf!

  Wat is Zumba?

  Bij Zumba doe je aerobics oefeningen op Latijns-Amerikaanse salsa- en merengue muziek. Het woord Zumba betekent letterlijk ‘snel bewegen’ en dat is dan ook precies wat je doet tijdens een Zumba les. Bij Zumba horen eenvoudig te volgen bewegingen, die je uitvoert op snelle en langzame Latijnse muziek. 

  De vrolijke en dansbare muziek, de eenvoudig uit te voeren bewegingen en de vrolijke mensen om je heen maken dat je elke week weer met plezier naar je Zumba klas gaat. Bijna ongemerkt verbetert je conditie en verbrand je bergen calorieën. Zo leuk kan trainen zijn!

  Wanneer is Zumba geschikt voor jou?

  Word je al moe bij de gedachte aan een rondje fitness of een half uur op de crosstrainer? Maar wil je wel graag op een leuke, actieve manier aan je conditie werken? Dan is een Zumba groepsles bij SportCity echt iets voor jou. Van een Zumba les krijg je namelijk heel veel energie. Het kost ook energie, maar omdat je lekker aan het swingen bent, heb je dat helemaal niet door. Elke les heeft een laag instapniveau, waardoor de les voor iedereen geschikt is. Het maakt niet uit hoe ervaren je bent, wat je leeftijd, geslacht of gewicht is: iedereen kan meedoen.

  Waar komt Zumba vandaan?

  Zumba ontstond eigenlijk bij toeval, ergens in de jaren ’90. De Colombiaanse aerobics instructeur Alberto Perez was zijn cassettebandje met fitness muziek vergeten. Daarom zette hij een tape op die toevallig in zijn walkman zat. Hij liet zijn klas dansen en oefeningen doen op de aanstekelijke tonen van salsa, merengue, hip-hop en reggae. En de rest is geschiedenis.

  De voordelen van Zumba

  Met Zumba kweek je geen enorme spiermassa. Als dat je doel is, is fitness of de groepsles BodyPump beter geschikt. Maar als je op een leuke manier wilt afvallen en/of een betere conditie wilt krijgen, moet je zeker bij Zumba zijn. Wel zul je merken dat je buik- en rugspieren strakker worden. 

  Door vaker mee te doen met een Zumba les krijg je een steeds betere controle over je core. Hierdoor krijg je een betere lichaamshouding. Ook zul je zien dat je been- en bilspieren steviger en strakker worden en meer vorm krijgen. Het is een totale work out voor je onderlichaam. 

  Nog meer voordelen van Zumba

  • je verhoogt je vetverbranding

  • het is superleuk om te doen

  • het is voor iedereen geschikt.

  Hoe ziet een Zumba les in Tilburg eruit?

  De Zumba lessen bij SportCity Tilburg duren ongeveer 1 uur. Tijdens een les verbrand je ongemerkt tot wel 900 calorieën! De lessen zitten boordevol variatie. Je instructeur wisselt de low impact moves af met high impact moves. Zo wordt een Zumba les een dansfeest en een interval-training in één.

  Dankzij de hoge en lage intervals is Zumba een uitstekende conditietraining. En ongemerkt werk je tijdens een les Zumba ook aan je balans en coördinatie. Na een paar lessen zul je merken dat de pasjes steeds iets makkelijker gaan. Dat je grotere bewegingen kunt maken. En nóg meer lol hebt. Dankzij de gevarieerde muziek en de wisselende choreografieën blijft Zumba uitdagend voor zowel beginners als gevorderden 

  Een complete work out

  De combinatie van dansen en conditietraining maakt Zumba zo leuk. Ben je gek op dansen en Zuid-Amerikaanse muziek? Dan is Zumba een goede manier om flink wat calorieën te verbranden. De Zumba bewegingen voer je losjes uit, zodat je geen enkel lichaamsdeel overbelast.

  Met Zumba train je niet slechts één of twee spiergroepen, maar meerdere spiergroepen tegelijk. Terwijl je dansbewegingen maakt, span je je core-spieren en je rugspieren goed aan. Natuurlijk doen ook je armen flink mee als je aan het dansen bent, dus die train je ook meteen.  Bij het dansen gebruik je je onderlichaam veel. Je dijen en hamstrings worden flink aan het werk gezet, zodat ze lekker in vorm komen. De spiergroepen die je hierbij het meest traint zijn je been- en bilspieren. Zumba verbetert je houding en laat je armen en benen er strakker uitzien.

  0 clubs gevonden

  SportCity vind je op meer dan honderd locaties door heel Nederland. Dus of je nu thuis, bij familie of op je werk bent: er is altijd wel een SportCity in de buurt. Ook in Tilburg is elke club uniek. Het aanbod verschilt per locatie, maar we ontvangen je altijd met open armen. Waar je ook bent. Benieuwd naar het aanbod van jouw club? Kies er één hieronder.

   Waarom Zumba bij SportCity Tilburg?

   In Tilburg zijn twee clubs van SportCity te vinden. Er zit vast wel een club bij jou in de buurt. Vroege starter? Of meer een avondmens? Door de ruime openingstijden vind je altijd een moment om te komen trainen. Met je lidmaatschap heb je bovendien toegang tot verschillende SportCity clubs in Nederland, afhankelijk van jouw lidmaatschap. Dus ook als je in een andere stad werkt of gewoon eens zin hebt in een andere omgeving, kun je altijd meedoen met de Zumba groepsles.

   Onbeperkt Zumba groepslessen volgen

   Zumba lessen volg je met ons Fitness & Groepslessen lidmaatschap. Daarmee heb je onbeperkt toegang tot de Zumba groepslessen en alle andere groepslessen die SportCity aanbiedt. Maak bijvoorbeeld ook eens kennis met BBB of Bootcamp. Met dit lidmaatschap kun je bovendien onbeperkt gebruik maken van de fitnessapparatuur in de gym.

   Wil je graag Zumba groepslessen in Tilburg volgen? Kom dan eens langs bij SportCity. En download ook alvast onze gratis SportCity app. Daar vind je verschillende work-outs die je zelf thuis kunt doen. Enthousiast geworden? Kom dan trainen bij SportCity.

   Veelgestelde vragen over Zumba in Tilburg

   Ik heb een slechte conditie, kan ik meedoen aan Zumba?

   Ja, Zumba groepslessen zijn geschikt voor iedereen. Ongeacht hoe fit, lenig, oud of sterk je bent. Lukt een pasje of beweging niet? Dan geeft de ervaren instructeur een alternatieve optie. 

   Wat voor kleding moet ik aan tijdens een Zumba les?

   Voor Zumba heb je geen speciale outfit nodig. Makkelijk zittende sportkleding en een paar goede sneakers zijn voldoende om lekker te kunnen dansen.

   Ik heb geen ritmegevoel, kan ik meedoen aan Zumba?

   Ja, bij Zumba gaat het er niet om dat je elk pasje perfect uitvoert. Het gaat er vooral om dat je beweegt en geniet! En, hoe vaker je komt, hoe sneller je het doorhebt. 

   Kan ik bij SportCity onbeperkt Zumba groepslessen volgen?

   Ja. Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap kun je elke maand zo vaak meedoen met Zumba als je maar wilt.

   Zijn de Zumba groepslessen geschikt voor elk niveau?

   De Zumba groepslessen hebben een laag instapniveau. Je kunt dus op elk moment instromen en meedoen.

   Kun je afvallen met Zumba?

   Met Zumba verbrand je veel calorieën per uur. Deze workout is zeer geschikt als je graag wilt afvallen en meer conditie wilt opbouwen.