Group 3 (3)

4 voordelen van zelfstandig sporten onder begeleiding

  Het zal je vast niet zijn ontgaan dat de lente voor de deur staat. De eerste warmere dagen hebben zich al getoond en dat geeft ons nieuwe energie om dingen te ondernemen. We krijgen weer zin om in beweging te komen en die positieve energie te verhogen. Maar hoe houden we dat goede gevoel vast? 

  Dat doen we door lekker te gaan sporten! Je kan zelfstandig meer bereiken dan je wellicht denkt. Wel is het fijn om een goed plan te hebben waarmee je aan de slag kan gaan, daar komt de hulp van een sportinstructeur goed van pas. Ik maak gebruik van het Get Started Program om mijn doelen te bereiken. Zo leer ik een sportritme opbouwen door zelfstandig te sporten, maar onder toezicht van enkele contactmomenten met een sportinstructeur. Dit biedt persoonlijke begeleiding waar nodig, waarbij ik verder wel alle ruimte heb om mijn eigen invulling te geven aan een sportsessie. Hier zitten een aantal voordelen aan verbonden en ik heb ze voor je op een rij gezet:

  1. Resultaten verbeteren

  Door te beginnen met een intake heb je een goed startmoment. Je weet dan precies wat jouw lichaamssamenstelling is en wat de beste aanpak is om jouw doelen te bereiken. Met tussentijdse evaluaties kan je checken of je nog op de goede weg zit of dat je nog bepaalde veranderingen moet aanbrengen. Hiermee kan je gericht jouw voortgang monitoren om betere resultaten te bereiken. Daarnaast kijkt de sportinstructeur met je mee, dus mocht je een keer niet komen, dan trekt de sportinstructuer vanzelf aan de bel. Zo behoud je écht een sportritme.

  2. Stok achter de deur

  Ondanks dat je zelf sport en jouw eigen ding kunt doen, geeft het Get Started Program je wel de stok achter de deur die ervoor zorgt dat je je blijft inzetten. Door in ieder geval 1 keer per week te sporten, is het makkelijker om een ritme op te bouwen. En mocht je behoefte hebben aan extra hulp, dan heb je daar de mogelijkheid voor.

  Carolina-blog-halverwege

  3. Eigen ritme opbouwen

  Door zelfstandig te sporten kan je zelf jouw ritme bepalen. Sport je het liefst vroeg in de ochtend, ga daar dan voor. Of als je zin hebt om voor het avondeten nog even voluit te gaan, kan dat ook. Je bepaalt zelf wanneer je wilt en kan gaan, zonder rekening te hoeven houden met een ander. Dit zorgt ervoor dat je met energie gaat sporten en het meeste uit jouw training kan halen!

  4. Zelfvertrouwen vergroten

  Omdat je niet ‘verplicht’ bent om op bepaalde momenten te sporten wanneer je zelfstandig gaat, is er flink wat intrinsieke motivatie nodig om te gaan sporten. Hierdoor leer je het doorzettingsvermogen te vergroten. Dat helpt jou weer om zekerder te worden van jouw eigen kunnen en daarmee wordt jouw zelfvertrouwen vergroot!

  Om jouw sportritme op te bouwen, is het belangrijk om het zelfstandig sporten leuk en uitdagend te maken. Dit zijn mijn top 4 favoriete oefeningen voor zelfstandig sporten in de sportschool:

  • Leg press en squats: een lekkere oefening om killer benen te krijgen;

  • Optrekken en push-ups: ook al lukt het je om maar 1 keer omhoog te komen, door het regelmatig te doen,zal je merken dat je elke keer wat verder komt;

  • Hellinglopen: ideaal om zowel jouw uithoudingsvermogen te vergroten als jouw been- en bilspieren mee te trainen;

  • Kettle bell of fitnessbal work-out: doe verschillende oefeningen met een kettlebell of fitnessbal voor een full-body work-out. 

  Je doet het zelfstandig, maar daar mag je af en toe best een beetje hulp bij gebruiken. Haal het maximale uit jouw trainingen en voel je goed over jouw eigen kunnen. Ga er gewoon voor in dit nieuwe seizoen! Meer informatie over Get Started Program vind je hier.

  mockup-of-a-man-holding-an-iphone-11-pro-with-both-hands-2127-el1 (1)

  Volg je ons al op social media?

  Wil je meer handige tips en tricks en een exclusief kijkje in onze 110+ SportCity clubs? Sluit je dan aan bij onze gezellige community en blijf altijd op de hoogte!