Header desktop- cardio

5 tips om het maximale uit je training te halen

  Je bent hard aan het trainen voor je sportdoel(en). Er is langzaam resultaat te zien, maar je hebt je doel (nog) niet bereikt. Wat kun je eigenlijk doen om het maximale uit je training te halen?

  Op internet zijn er veel ideeën en opvattingen te vinden over fitness en hoe je dit het beste kan doen. Dit verschilt uiteraard per persoon, want ieder traint op zijn/haar eigen manier. In deze blog geven we je 5 tips die je kunnen helpen om het maximale uit je training te halen met betrekking tot krachttraining. 

  1. Zorg voor een goed voedingsschema

  Voeding is erg belangrijk als je aan het sporten bent. Je kunt wel goed bezig zijn met sporten, maar als je er niet goed bij eet, dan zal er ook geen resultaat komen. Voeding is ongeveer voor 60% á 70% van belang voor het resultaat. Het is je brandstof vóór het trainen en zorgt voor het herstel na je training. Als je voeding niet optimaal is, zal je lichaam ook niet op tijd kunnen herstellen voor je volgende training. Zorg er voor dat je lichaam voldoende proteïnes binnen krijgt voor het herstel. 

  2. Neem genoeg rust

  Zeven dagen in de sportschool staan heeft geen zin. Je spieren hebben namelijk 24 – 48 uur nodig om volledig te herstellen van een training. Zonder voldoende rust, hebben je spieren dus geen tijd om te herstellen. Dan is het trainen ook niet heel effectief en dat is natuurlijk jammer. 

  3. Zorg voor variatie in je training

  Als je steeds dezelfde oefeningen blijft doen, zullen je spieren hier gewend aan raken en op een gegeven moment niet meer groeien. Zorg dus voor voldoende variatie in je trainingen. Zo worden je spieren elke keer geprikkeld door verschillende prikkels met als resultaat dat ze blijven groeien.  

  4. Train samen met iemand

  Samen trainen kan je veel helpen om het maximale uit je training te halen. Je kan elkaar bijvoorbeeld motiveren en bijstaan, als iemand van jullie zware gewichten gaat pakken. Denk aan dat jullie elkaar kunnen motiveren om net je laatste set af te maken, op de momenten dat je zelf al afgehaakt zou hebben. Ook kan diegene dan gelijk letten op je houding, vorm en tempo.

  5. Stel doelen voor jezelf

  Iedereen heeft zo zijn eigen motieven om te sporten. De één doet het om af te vallen en de ander doet het om zijn spieren groter te krijgen of om gewoon gezond te blijven. Zodra je doelen voor jezelf gesteld hebt, weet je waar je naartoe wilt werken. Zo kun je jezelf motiveren om naar het doel toe te werken en voel je voldoening als je het doel ook behaalt. Zodra je je doelen bereikt hebt, stel nieuwe doelen, zodat het sporten variërend blijft. Lees in onze sportdoelenblog hoe je je sportdoelen kunt opstellen. 

  Kortom: door het uiterste uit je training te halen, zul je sneller je doelen bereiken. Kom langs bij één van onze SportCity vestigingen om het maximale uit je training te halen. Voor advies of hulp kun je uiteraard altijd terecht bij onze instructeurs. Zij helpen je met persoonlijke begeleiding. Bekijk hier welke clubs bij jou in de buurt zijn! Zijn wij je snel?

  mockup-of-a-man-holding-an-iphone-11-pro-with-both-hands-2127-el1 (1)

  Volg je ons al op social media?

  Wil je meer handige tips en tricks en een exclusief kijkje in onze 110+ SportCity clubs? Sluit je dan aan bij onze gezellige community en blijf altijd op de hoogte!