Touwtjespringen: explosieve calorieverbrander

Touwtjespringen: Explosieve calorieverbrander?

  Touwtjespringen is een fijne manier om in vorm te komen én te blijven. Goed voor jouw coördinatie, uithoudingsvermogen, voetenwerk, kracht, snelheid én een heuse calorieverbrander. Atleten en boksers doen het om hun conditie en coördinatie te trainen.

  Warming-up en afvallen

  Touwtjespringen is ideaal als warming-up. Begin rustig om even in te komen en draai het touw opbouwend in een hogere snelheid rond. Daarnaast is het springtouw geschikt voor een goede, volledige training en een erg leuke manier om overtollige kilo’s kwijt te raken. Het is een effectieve manier om vet te verbranden, terwijl een groot deel van jouw lichaam wordt getraind en jouw hart- en bloedvaten worden versterkt.

  Benen en billen

  Een springtouwtraining is best intensief, maar je hebt ook snel resultaat. Begin daarom met een training van een paar minuten en bouw het langzaam op. En heel belangrijk: blijf rechtop staan! Touwtjespringen is vooral goed om jouw benen, billen en buik in vorm te krijgen. Door de intensiviteit is het raadzaam om touwtjespringen af te wisselen met andere trainingen, zoals specifieke buikspieroefeningen, bewegen op de crosstrainer of wandelen.

  Om zelf te doen

  Oefeningen: vooruit, achteruit, op een been, snel, langzaam of met tussenhopje. Zonder tussenhopje: goed voor het opbouwen van jouw conditie. Het is lastig om dit lang vol te houden. Cardio-workout: spring in een rustig tempo. Dit is ideaal voor vetverbranding. Niet meteen lang springen, maar bouw het op. Voor beginners: 30 seconden springen, 1 minuut rust, 5x herhalen. Daarna alleen het aantal seconden springen verhogen.

  Ook bij SportCity kun je langs komen en touwtje springen voor die extra cardio boost! Enthousiast? Spring gezellig eens binnen - er is altijd wel een club bij jou om de hoek.

  home groepslessen 1200 x 600

  Onbeperkt groeplessen volgen

  Wist je dat we ook honderden live groepslessen aanbieden? Deze zijn altijd bij je lidmaatschap inbegrepen. Je vindt ze in de groepsleszaal en sommigen volg je zelfs lekker in de buitenlucht. Je kunt kiezen uit Dans, Fight, Kracht, Conditie & Cardio én Body & Mind-lessen als yoga en pilates. Elke club heeft een uniek lesaanbod.