Seated row

    Dit zijn 7 voordelen van krachttraining

    Wil je afvallen? Meer conditie krijgen? Strakker worden of spiermassa ontwikkelen? Dan zijn krachttraining en cardio onmisbaar. Krachttraining kan worden gebruikt voor veel verschillende doeleinden. Dit is uiteraard afhankelijk van je sportdoelen en trainingsschema. Krachttraining is niet alleen goed voor je spieren, maar ook voor je gezondheid. Zo kent krachttraining nog veel meer voordelen. Ben je benieuwd wat deze zijn? Lees snel verder in deze blog! 

    Naast spiergroei zijn er ook veel andere voordelen die krachttraining je biedt. In deze blog lees je welke dat zijn. Je zal al snel merken: genoeg reden om eens met die gewichten te gaan trainen, zelfs al hoef je niet per se een sixpack! 

    Voordeel 1: je wordt sterker

    Mensen die regelmatig met middelzware gewichten trainen, worden sterker. Dankzij deze extra kracht is het makkelijker om dagelijkse activiteiten uit te voeren, zoals een zware boodschappentas tillen. Je zal merken dat dit veel gemakkelijker gaat.

    Voordeel 2: meer energie en zelfvertrouwen

    Wanneer je aan krachttraining doet, wordt je lichaam sterker en vorm je je lichaam. Dit zorgt ervoor dat je meer zelfvertrouwen en een beter zelfbeeld krijgt. Daarnaast neemt door krachttraining je conditie toe, wat leidt tot meer energie. 

    Voordeel 3: minder kans op blessures en ziektes

    Tijdens krachttraining train je al je spiergroepen. Je spieren worden sterker en daardoor verklein je de kans op blessures, mits je de oefening wel goed uitvoert. Daarnaast zorgt krachttraining voor een betere doorbloeding. Verder heeft het een positieve invloed op je cholesterolgehalte en bloeddruk. 

    Voordeel 4: een betere stofwisseling

    Als je eenmaal een tijdje bezig bent met krachttraining, ontwikkel je meer spieren en kracht. In je rust verbruik je ook energie. Dit betekent dus dat je stofwisseling een boost krijg en meer vetten verbrandt. Wanneer je op gewicht wilt blijven of wilt afvallen, is het dus goed om wekelijks aan krachttraining te doen. 

    Voordeel 5: sterkere botten

    Krachttraining is ook zeker nuttig als het gaat om je botdichtheid. Het zorgt ervoor dat dit namelijk groter wordt. Daarmee keer je het verlies van botmassa om. Het is vooral een voordeel, omdat het osteoporose of botontkalking kan voorkomen. Hoe lager de botdichtheid, hoe groter de kans op een botbreuk.

    Voordeel 6: je krijgt een strakker lichaam

    Je krijgt meer spiermassa door aan krachttraining te doen. Het is natuurlijk wel afhankelijk van de doelen die je voor jezelf gesteld hebt, want krachttraining hoeft niet te betekenen dat je je spieren groter maakt. Krachttraining kan natuurlijk ook goed gebruikt worden bij het afvallen, omdat het de hartslag verhoogt. Dit zorgt voor een hogere verbranding in het lichaam.

    Voordeel 7: gezondere hart- en bloedvaten

    Ten slotte is krachttraining, net als alle andere vormen van sport, goed voor het hart en voor de bloedvaten. Het verlaagt je bloeddruk en traint de conditie van het hart. Het zorgt voor een betere doorbloeding. Daarmee wordt de kans op hart- en vaatziekten kleiner.     

    Krachttraining is dus heel erg goed voor zowel je spieren als je gezondheid en geest. SportCity heeft een groot aanbod aan materialen die je kunt gebruiken bij je krachttraining. Met onze high-tech apparatuur kun je ook nog eens je resultaten bijhouden, waardoor je je voortgang kunt inzien. Je bent in november 2019 heel de maand welkom om SportCity gratis uit te proberen. Ervaar hoe krachttraining en onze mogelijkheden aansluiten bij jouw sportdoel. Daar helpen we je graag bij!