Header bananenbrood

Bananenbrood zonder suiker

Bananenbrood zonder suiker

Op koude winterdagen is een warm tussendoortje natuurlijk extra lekker. Bananenbrood is ideaal als je op zoek bent naar een verantwoord tussendoortje. Dit recept is zonder toegevoegde suiker, maar is toch heerlijk zoet door de dadels en de bananen. Trakteer jezelf en anderen op een lekker én verantwoord tussendoortje. Zo kom je de koude wintermaanden wel door.

Ingrediënten voor 12 plakken:

  • 3 (rijpe) bananen

  • 50 gram ontpitte dadels

  • 3 eieren

  • 100 gram amandelmeel

  • 50 gram havermout

  • 2 theelepels bakpoeder

  • Zout

Bereiding

  1. Zorg dat je oven is voorverwarmd op 175 graden.

  2. Meng de bananen met de dadels in een keukenmachine of met een staafmixer.

  3. Klop de eieren luchtig in een kommetje. Voeg hier de bananenpuree aan toe. Vervolgens voeg je er ook het bakpoeder, amandelmeel en havermout aan toe en meng je het tot een glad beslag.

  4. Giet het mengsel in een cakevorm en zet het in de oven.

  5. Bak het bananenbrood 45-50 minuten lang.  Als de bovenkant te donker wordt kun je het afdekken met keukenpapier.

  6. Laat het bananenbrood iets afkoelen en snijd hem daarna in plakken. 

Voedingswaarde van 1 plak bananenbrood: 93 kcal, 13,5g koolhydraten, 4g eiwit en 1g vet.

Tip: zet dit bananenbrood eens op tafel tijdens de kerst. In plaats van een plak cake werkt dit bananenbrood ook héél goed bij een kopje koffie of thee.

Aanmelden Nieuwsbrief

Wil je altijd op de hoogte blijven van ons laatste nieuws, tips & trucs en fijnste deals? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

SportCity-app

Download in de App StoreOntdek het op Google Play

Reserveer je clubbezoek, plan een groepstraining, bouw je persoonlijke trainingsschema en nog veel meer met de SportCity App. Download de App via de bovenstaande knop voor iOS of Android.

SportCity app