Fit For Free Fitness

Fitness in Groningen

  Mag je conditie wel wat beter, of wil je wat meer spieren kweken? Dan ben je bij SportCity Groningen op de juiste plek. In onze clubs werk je op je eigen niveau aan je gezondheid en uithoudingsvermogen. Of je nou aan krachttraining witl doen, groepslessen wilt volgen, of beide wilt combineren, Bij SportCity sport je op jouw manier.

  We hebben 2 clubs in de stad: aan de Atoomweg vlakbij Kardinge in het noordoosten van de stad. De andere club kun je vinden aan de Melisseweg, niet ver van het Hoendiep met de woonboulevard. Bij beide clubs ben je van harte welkom om te komen trainen.

  Wat is fitness en wanneer is fitness geschikt voor jou?

  Fitness is een prima middel om je vetverbranding te verhogen, meer conditie te krijgen en je spiermassa te vergroten. Mogen er wel wat kilo’s af, of wil je je lichaam actief in vorm brengen? Neem dan een lidmaatschap bij SportCity. Met fitness kun je een betere conditie, meer kracht en een hogere vetverbranding krijgen. Bij fitness maak je gebruik van fitness apparaten, sporttoestellen en gewichten om je doelen te bereiken. Er zijn verschillende vormen van fitness.

  Cardio

  Met cardio wordt het langdurig gedeelte bedoeld. Het fietsen op een hometrainer, het staan op een crosstrainer, het rennen op een loopband, of het roeien op een roeimachine. Naast het zweten op deze apparaten kun je ook bokszaktraining onder cardio schalen. Het gaat er echter bij cardio om dat je met de hartslag omhoog gaat en deze hooghoudt voor een bepaalde tijd, ook wel het creëren en behouden van uithoudingsvermogen. En dat kun je dus doen op verschillende manieren. 

  Krachttraining

  Krachttraining is een manier van trainen waarbij je je spieren sterker maakt door te trainen met weerstand. Train bijvoorbeeld voor een sixpack of strakke beenspieren. Om je doel te bereiken, maak je gebruik van o.a. halterbanken, krachtstations, fitness attributen en fitnessbanken. Krachttraining zorgt voor de groei van spiermassa en heeft daarmee een positieve invloed op je stofwisseling. 

  Circuittraining

  Bij circuittraining in de FunXtion Zone leg je een circuit af waarbij je verschillende oefeningen snel achter elkaar doet. Met deze oefeningen krijg je een betere conditie en ontwikkel je meer kracht. De oefeningen duren niet lang en er zit weinig tijd tussen. Zo blijf je steeds flink in beweging en zet je verschillende spieren aan het werk.

  Welke fitness oefeningen kun je bij SportCity Groningen doen?

  Bij de SportCity Clubs in Groningen kun je je lekker uitleven op professionele trainingsapparaten en -toestellen. Verbeter je conditie met onze gebruiksvriendelijke cardio apparatuur van de topmerken Precor en Technogym. Je kunt daarbij kiezen uit o.a. loopbanden, roeimachines, crosstrainers, stepapparaten en fietsen.

  Maak je spieren steeds sterker

  Is een flinke krachttraining meer iets voor jou? Ook dan kun je prima trainen bij SportCity. Met onze Plate Loaded apparatuur kun je steeds meer gewicht toevoegen. Zo worden je spieren steeds sterker en blijft je training genoeg uitdaging bieden. 

  Varieer je work-out met fitness materialen

  Onze clubs zijn goed uitgerust met allerlei soorten fitness materialen zoals dumbells, corebags, kettlebells en bokszakken. Breng een beetje variatie aan in je training door je lifts met de corebag te doen en dit te combineren met bijvoorbeeld kettlebell swings. Download ook even de gratis SportCity app. Daarmee krijg je overal en altijd begeleiding en instructie.

  Effectief trainen

  Onze fitnessapparaten hebben diverse instelmogelijkheden, waardoor je zo effectief mogelijk traint. Train bijvoorbeeld met meer weerstand of kies eens een ander trainingsprogramma op de crosstrainer of spinning bike. Op de clubs is altijd wel iemand aanwezig om je te helpen met de juiste instelling van onze cardio- en krachtapparatuur.

  Welke fitness apparatuur kun je bij SportCity Groningen gebruiken?

  In onze cardio zones maak je gebruik van hightech cardio apparaten, zoals crosstrainers en roeimachines. Wil je graag aan spinning doen? Dan kunnen we onze Cycle Masters Virtual cycling lessen van harte aanbevelen. 

  Virtual Cycling

  Virtual Cycling betekent: spinning met speciale programma’s. Fiets op de maat van de muziek of rij een virtuele fietsroute. Er zijn korte en langere programma’s die een wisselende intensiteit hebben. De programma’s zijn daarom geschikt voor elk niveau, van beginner tot gevorderd. Dat geldt trouwens voor alle cardio- en fitnessapparatuur in onze clubs.

  Krachtzone en FunXtion zone

  Naast cardio kun je bij ons komen fitnessen in de speciale krachtzones met professionele krachtapparatuur. Daarmee bouw je je training stap voor stap op. Begin je net met fitness? Vraag dan een gratis persoonlijke introductie aan bij je lidmaatschap.

  Waarom fitness bij SportCity Groningen?

  Bij de SportCity clubs in Groningen ben je van harte welkom om je kracht en uithoudingsvermogen naar een hoger niveau te tillen. Je niveau maakt niet uit, want iedereen kan bij ons komen sporten. Of je nou jaren niets gedaan hebt, of vorige week nog hebt gesport, het maakt niet uit. Bij ons vind je gegarandeerd nieuwe sportieve uitdagingen.

  In de clubs in Groningen kun je fitnessen en groepslessen volgen, maar ook gebruik maken van de zonnebank of even lekker bijkomen in de sauna. Kunnen je spieren wel wat extra aandacht gebruiken? Boek dan een sessie bij Yorbody fysiotherapie in een van de clubs.

  Met onze lidmaatschappen kun je onbeperkt fitnessen, groepslessen volgen of allebei doen. Wissel je training eens af met groepslessen yoga of kickboksen. SportCity heeft altijd een club bij jou in de buurt. Voor extra ondersteuning kun je de gratis SportCity app downloaden.

  0 clubs gevonden

   Veelgestelde vragen over Fitness in Groningen

   Kan ik begeleiding krijgen bij het trainen?

   Ja. Als je een Fitness lidmaatschap neemt, heb je met de gratis SportCity app toegang tot persoonlijke trainingsadviezen. Zo kun je een persoonlijk trainingsschema downloaden en dit gebruiken om je fitnessdoelen te halen. Dit motiveert je telkens weer om net dat stapje extra te zetten.

   Met welke groepslessen kan ik fitness combineren?

   Fitness en cardio groepslessen zijn een goede combinatie als je af wilt vallen. Combineer fitness met bijvoorbeeld Spinning, BodyStep, BRN, Fat Attack of Bootcamp. Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap volg je onbeperkt groepslessen en maak je onbeperkt gebruik van de fitnessfaciliteiten.

   Kan ik onbeperkt trainen bij SportCity?

   Dat kan. Als je kiest voor een Fitness lidmaatschap of een Fitness en Groepslessen lidmaatschap, dan sport je onbeperkt voor een vast bedrag per maand. Kie sje voor een lidmaatschap met groepslesen, dan plan je eenvoudig je groepslessen met de gratis SportCity app.