SportCity spinning

Spinning in Groningen

  De weidse landschappen van Groningen zijn natuurlijk bij uitstek geschikt voor een heerlijke fietstocht. Wind door je haar en genieten van het mooie uitzicht in de polders, het bos of op de hei. En wist je dat nergens ter wereld relatief gezien zoveel mensen fietsen als in de stad Groningen? Maar liefst 60 procent van alle reisbewegingen gebeurt er op de fiets. Ook binnen kun je de benen uit je lijf trappen, bij de Spinning les van SportCity Groningen. 

  Tijdens onze spinning lessen in Groningen werk je aan je conditie wanneer je maar wilt. In al onze clubs staan spinning bikes waar je op kunt stappen voor een live groepsles of een virtuele les. Zo hou je je conditie altijd op peil.

  Over Spinning in Groningen

  Spinning (of indoor cycling) is een training die je doet op een spinningfiets. Tijdens een workout van zo’n 20 tot 90 minuten fiets je met alles wat je in je hebt. Het klinkt misschien saai, maar het tegendeel is waar. Spinning is uitdagend, afwisselend en je traint op kracht en op conditie. Vind jij het lekker om je helemaal leeg te trainen? Dan moet je echt een keer een Spinning les proberen!

  Extra motivatie

  Lekker fietsen in de buitenlucht is natuurlijk niet na te bootsen, maar Spinning komt wel dicht in de buurt. Het heeft zelfs een aantal voordelen: je regent nooit nat en je hebt altijd lekkere muziek op de achtergrond. En zou je buiten misschien wat eerder richting huis fietsen, bij de spinningles word je (tijdens een virtuele les via een scherm) aan de gang gehouden door een gemotiveerde en gecertificeerde instructeur. Stoppen is geen optie.

  Tijdens een spinningles neem je verschillende posities aan op je fiets en verander je steeds van weerstand. Alsof je afwisselend door een berglandschap en een weiland zoeft. 

  Wat zijn de voordelen van spinning?

  Spinning heeft vele voordelen. Zo train je niet alleen je core en je beenspieren, het is ook een fantastische cardio training. Je doorbloeding verbetert, je uithoudingsvermogen wordt per les groter, je humeur knapt er van op en het voorkomt chronische pijntjes. Door de complete workout verbrand je ook nog eens super veel calorieën. Tijdens een groepsles spinning raak je zomaar 700 calorieën kwijt. 

  Daar komt nog bij dat je traint op lekker motiverende muziek, onder begeleiding van een gecertificeerde instructeur. Beter kan bijna niet. Ook fijn: een virtuele spinning les kun je volgen wanneer het jou uitkomt, je hoeft dus niet op een bepaalde tijd te komen.

  Hoe ziet een les Spinning eruit?

  Of je nu een groepsles doet of een virtuele: net als elke andere groepsles bij SportCity begin je de les met een warming-up. Al snel gaat het tempo omhoog en gooi je alles eruit wat erin zit. De stimulerende muziek zweept je op om alles te geven. Wel op je eigen niveau en tempo uiteraard, het moet wel leuk blijven. Je zult zien dat je elke keer een tandje harder kunt en dat je conditie enorm vooruit gaat.

  Wanneer is spinng geschikt voor jou?

  Wil jij een training waarbij je aan je conditie en aan je grote spiergroepen werkt, dan is een spinningles bij SportCity perfect voor jou. Niet alleen je core en je beenspieren worden ijzersterk, afhankelijk van de houdingen die je aanneemt, pak je ook je bilspieren mee. Je armspieren komen iets minder aan bod, maar met met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap kun je daar onbeperkt aan werken in de fitnessruimte.

  Houd je conditie op peil

  Of het nou regent, sneeuwt of hagelt: spinning kan altijd. Dus als je geen zin hebt in een nat pak, dan staat de spinningfiets voor je klaar. Als de zon schijnt ook trouwens. Voor fanatieke schaatsers is spinning in de zomermaanden een goed alternatief. Door mee te doen met de spinning lessen bij SportCity houd je je conditie op peil.

  Geen risico op blessures

  Misschien twijfel je, omdat je snel last hebt van blessures aan je knieën of je voeten. Geen zorgen, ook dan kun je helemaal los gaan op een spinbike. Spinning is een low impact training, dus je loopt niet het risico dat je je knieën of je voeten overbelast. Je zult ook merken dat de spierkracht in je benen verbetert door de training.

  Uit welke spinninglessen kan ik kiezen in Groningen?

  Bij SportCity kun je kiezen uit de volgende spinning lessen: 

  • Live spinning les

  • Virtual cycling lessen van CycleMasters®

  De live spinning groepsles is een uitdagende les, waarin je in een groep je grenzen op de spinningbike verlegt. De les wordt begeleid door een gecertificeerde instructeur, die je om te blijven bewegen. De weerstand van je fiets bepaal je zelf, dus je traint altijd op een niveau dat jij aankunt. Je leeftijd, ervaring, geslacht of gewicht maakt daarbij niets uit. 

  CycleMasters® Virtual Spinning lessen

  Als lid van SportCity dan kun je met elk lidmaatschap de virtual cycling lessen van CycleMasters® volgen. Er zijn 3 verschillende lessen die je kunt doen:

  • Beat Ride - dansen en fietsen op muziek

  • Signature Ride - een enerverende les met lichteffecten en actie

  • Scenic Ride - rijd realistische routes in prachtige (berg)landschappen

  Kies je virtuele trainer, de tijdsduur en je route en begin meteenmet spinnen! Heb je weinig tijd, dan ga je voor een korte les van 20 minuten. Of ga voor een extra uitdaging met een les van wel 90 minuten. Om het voor jezelf interessant te houden, kun je deze lessen natuurlijk ook onderling afwisselen. Probeer het gewoon een keertje uit!

  Waarom spinning bij SportCity Groningen?

  In Groningen kun je terecht bij 2 SportCity clubs. En door heel Nederland ben je welkom bij verschillende clubs,afhankelijk van jouw lidmaatschap. Er is dus altijd wel een club bij jou in de buurt. Je lessen kun vooraf thuis boeken via de gratis SportCity app. Daarin vind je ook gratis online groepslessen, videolessen en workouts, waarmee je thuis lekker door kunt trainen. 

  De spinning groepslessen van SportCity zijn super motiverend en lekker actief. De hele groep doet dezelfde oefeningen, maar wel ieder op zijn of haar eigen niveau. Je hoeft dus geen strijd aan te gaan en kunt je helemaal focussen op je ademhaling en je lichaam.

  Kom ook spinnen bij SportCity!

  Met ons Fitness & Groepslessen lidmaatschap kun je onbeperkt meedoen met elke groepsles die SportCity aanbiedt. Bovendien mag je ook onbeperkt gebruik maken van alle fitness- en cardio apparaten. En wil je eens veranderen van omgeving? Met je lidmaatschap kun je trainen bij verschillende clubs door heel Nederland, afhankelijk van jouw lidmaatschap.

  Veelgestelde vragen over spinning in Groningen

  Wat heb ik nodig voor mijn eerste spinningles? Voor je eerste (en elke volgende) spinningles heb je in ieder geval een bidon, een spinning broek met zeem en een handdoek nodig, want je gaat zeker zweten. Kom wat vroeger naar de les en laat je instructeur weten dat je net begint. De instructeur helpt je dan met de instelling van de bike. 

  Met welke andere sporten kan ik spinning combineren? Als je de lessen met fitness of een bodypump les combineert, dan zul je snel resultaat bereiken. Je trainingen blijven bovendien afwisselend. 

  Zijn de spinninglessen geschikt voor elk niveau? Als je bij ons komt spinnen, dan stel je zelf de weerstand van je fiets in. Eventueel kan de instructeur je daarbij helpen. Zo kun je aan elke les meedoen op je eigen niveau.

  0 clubs gevonden