Header pilates groeples

Pilates in Groningen

  Groningen staat bekend om zijn prachtige monumenten, zoals de Martinitoren, en zijn gezellige binnenstad met een grote voetgangerszone en geweldige mogelijkheden om te shoppen. Tussendoor strijk je neer op een gezellig terras of in een knus café. Groningen is natuurlijk ook een studentenstad, wat zorgt voor een levendige sfeer. Maar in Groningen wordt ook aan de conditie gewerkt, bijvoorbeeld met een groepsles Pilates bij SportCity.

  Over Pilates in Groningen

  Wil je doelgericht werken aan een sterker en strakker lichaam en een betere houding? Dan is Pilates echt iets voor jou. Je kunt op elk gewenst moment beginnen en doet mee op je eigen niveau. Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap mag je onbeperkt meedoen met alle lessen die we aanbieden. Je kunt je Pilates lessen  als jij wilt afwisselen met fitness of één van onze andere groepslessen. Probeer bijvoorbeeld ook eens een les yoga, voor de extra flexibiliteit. 

  Waar komt Pilates vandaan?

  De Duitser Joseph Pilates heeft de gelijknamige bewegingsleer ontwikkeld in het begin van de vorige eeuw. Hij geloofde dat elke beweging vanuit een centraal punt komt, namelijk je core, het centrum van je lichaam. Als je de spieren van je centrum goed aanspant, zou dat je gewrichten ontlasten, waardoor je minder last van slijtage krijgt. Bijkomend voordeel is dat je door de oefeningen ook een betere houding ontwikkelt, sterker wordt en je uithoudingsvermogen vergroot. 

  Wanneer is Pilates geschikt voor jou?

  Pilates kan door iedereen beoefend worden. Daarbij maakt het niet uit of je jong of oud bent, man of vrouw. Je kunt zelfs aan Pilates doen als je zwanger bent. Jij bepaalt hoe lang en hoe intensief je een oefening doet, dus je traint altijd op je eigen niveau. Je kunt dus op elk moment instromen in de groepsles Pilates van SportCity.

  Pilates kan zelfs helpen om nek- en rugklachten te verminderen of te voorkomen. Bij Pilates doe je low impact oefeningen op een laag tempo. Dat betekent dat Pilates ook zeer geschikt is als je last hebt van gewrichtsklachten. En als je wilt werken aan je houding, kracht, coördinatie, flexibiliteit, balans en ademhaling, dan moet je zeker een keer een Pilates groepsles proberen. 

  Alle spieren doen mee

  Bij elke Pilates oefening gebruik je vooral de spieren van je core, ook wel powerhouse. Dat ga je na verloop van tijd merken: je buik wordt platter en je houding verbetert. Daarnaast werk je aan flexibiliteit, evenwicht en coördinatie. De focus mag dan op je core liggen, dat betekent niet dat de rest van je spieren niet aan de beurt komen. Met Pilates kun je je lichaam prima in vorm brengen en houden. Het is bijvoorbeeld ook een goede training voor als je je buikspieren weer wat strakker wilt krijgen na een bevalling. En heb je een blessure? Dan kun je met gerichte Pilates oefeningen voorkomen dat je teveel spiermassa verliest.

  Versterk je spieren, verminder stress 

  De Pilates groepsles bestaat uit low impact oefeningen waarmee je werkt aan je flexibiliteit, kracht en uithoudingsvermogen. Hoe vaker je Pilates doet, hoe sterker je spieren worden. Dat ga je aan je lichaam zien! Je rug en wervelkolom worden stabieler, dus je krijgt als vanzelf een betere houding. De focus op je ademhaling zorgt bovendien dat je minder last hebt van stress.

  Hoe ziet een Pilates les in Groningen eruit?

  Een Pilates groepsles duurt ongeveer een uur. Je doet geconcentreerd en gecontroleerd de verschillende oefeningen, op een matje op de grond. Vooral je buik-, rug-, dijbeen- en bilspieren komen aan bod. Je werkt in één les aan kracht, coördinatie, flexibiliteit en balans en een betere houding. Je ademhaling ondersteunt je bij elke beweging. Onze gediplomeerde instructeurs doen de oefeningen voor, zodat je ze op de juiste manier uitvoert.  

  Gezellig samen trainen

  Tijdens een groepsles Pilates hoef je je oefeningen nooit alleen te doen. Er doen ongeveer 25 mensen mee aan een les. Samen sporten is gezellig en je motiveert elkaar. Bij SportCity kun je met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap ook nog eens volop variëren tussen trainingen. Wissel Pilates bijvoorbeeld eens af met fitness of yoga. 

  Al onze clubs werken met gediplomeerde instructeurs. De oefeningen worden regelmatig aangepast, zodat de lessen leuk en interessant blijven. Het wordt dus nooit saai. Alle materialen die je nodig hebt tijdens de les zijn in de club aanwezig. Je mag natuurlijk ook je eigen spullen meenemen.

  Waarom Pilates bij SportCity Groningen?

  Als je eenmaal een keer Pilates hebt gedaan, wil je zeker meer. Met ons Fitness & Groepslessen lidmaatschap volg je onbeperkt groepslessen bij alle SportCity vestigingen. Dus als je eens zin hebt in iets anders, dan kan dat. 

  Doe eens mee met een les spinning of probeer een keertje yoga of Bootcamp. Met dit lidmaatschap mag je ook gebruik maken van alle fitnessfaciliteiten. Werk bijvoorbeeld extra aan je conditie op de loopband of crosstrainer. 

  Al onze clubs hebben allemaal gebruiksvriendelijke, high tech kracht- en cardioapparatuur, functional training areas én zalen voor groepslessen. Elke club is uniek. Kom dus gerust een keer de sfeer proeven bij een van de SportCity clubs in Groningen. Zien we je binnenkort?

  Makkelijk je lessen boeken met de SportCity app

  Je plekje alvast reserveren? Boek met je Fitness & Groepslessen lidmaatschap en de gratis SportCity app makkelijk en snel online je groepslessen wanneer jou dat het beste uitkomt. In de app vind je ook workouts en trainingen die je thuis kunt doen, voor als je een keer niet in de gelegenheid bent om langs te komen.

  Veelgestelde vragen over Pilates in Groningen

  Wat is het verschil tussen Pilates en yoga? Bij Pilates concentreren we ons vooral op het ontwikkelen van de core spieren en het verbeteren van de houding. Yoga maakt je spieren en gewrichten juist soepeler. Pilates draait dus meer om kracht en evenwicht. Bij yoga ligt de nadruk op flexibiliteit en stabiliteit en op het vinden van balans tussen lichaam en geest.

  Ik ben niet lenig, kan ik dan toch een groepsles Pilates doen? Ja, je hoeft niet lenig te zijn om mee te doen aan de les. Pilates bij SportCity is geschikt voor elk niveau. Je zult wel merken dat hoe vaker je meedoet, hoe leniger je wordt. 

  Met welke sporten kun je PIlates goed combineren? Pilates combineert goed met cardio workouts zoals spinning, BodyCombat, Bootcamp en BodyStep.

  Kun je Pilates doen als je overgewicht hebt? Pilates is geschikt voor iedereen en voor alle leeftijden. Als je overgewicht hebt, dan is Pilates een zeer goede les voor jou om te volgen. Het vergroot namelijk de kracht en coördinatie van je core spieren. Dit zijn de buik- rug en bekkenspieren die de wervelkolom en organen ondersteunen.

  Is Pilates intensief? Met Pilates geef je je hele lichaam een intensieve krachttraining. De spieren van je core vormen steeds het middelpunt van de Pilates-oefeningen. Vooral de diepe spieren van je buik, bekkenbodem en onderrug worden flink getraind.

  Hoe vaak moet je Pilates les volgen? Als je 2x per week aan Pilates doet, bouw je sterke spieren op. Je traint je buik-, rug-, dijbeen- en bilspieren die daardoor steeds sterker worden. Zo kun je de intensiteit van de oefeningen geleidelijk verhogen.

  0 clubs gevonden