Groepsles Kickboksen header

Kickboksen in Groningen

  Wil je op een leuke, uitdagende manier aan je conditie en je spierkracht werken? Dan moet je echt een keer komen kickboksen bij SportCity in Groningen. Er zijn twee clubs in de stad, dus pak je fiets (of de auto) en kom gewoon meedoen.  

  In onze modern ingerichte clubs leer je de nieuwste kickbokstechnieken. En als je een Fitness & Groepslessen lidmaatschap neemt, kun je ook met alle andere groepslessen meedoen. Je mag ook gebruik maken van alle fitness- en cardioapparatuur in de club. Aan afwisseling dus geen gebrek. 

  Dankzij de ruime openingstijden is er altijd wel een moment waarop je kunt komen trainen. Tijdens een kickboks groepsles kan je je helemaal uitleven, het is dus een uitstekend middel tegen stress en je wordt er ook nog super fit van.

  Wat is kickboksen?

  Zoals de naam al zegt, ga je bij kickboksen zowel kicken (schoppen) als boksen (stoten). Je gebruikt je vuisten, handen, armen, benen en schenen. Met je armen deel je boksstoten uit en met je benen doe je verschillende kicks. De sport kickboksen is in feite een combinatie van boksen en vechtsporten als karate en taekwondo. Ook worden wel trappen uit het Thaiboksen toegepast. 

  Over Kickboksen in Groningen

  Heb je zin in een ander soort groepsles? Ben je toe aan een leuke sport die zorgt dat je sterker wordt en een ijzeren conditie opbouwt, en waarmee je ook nog eens werkt aan je snelheid en reactievermogen? Dan hebben wij de sport voor jou. Doe mee met een groepsles kickboksen en ervaar het zelf. Je hebt geen ervaring nodig om de les te kunnen volgen en je helemaal uit te leven. 

  Er is geen fysiek contact tijdens de kickboks groepslessen van SportCity. Je traint altijd samen met een trainingsbuddy, om beurten houden jullie speciale pads vast waarop je trapt of stoot. Kom je alleen? Geen probleem. De gecertificeerde instructeur zorgt dat je wordt gekoppeld aan een andere deelnemer. Zo leer je ook meteen nieuwe mensen kennen. Je zult zien dat je er een kick van krijgt. 

  Hoe ziet een kickboks groepsles in Groningen eruit?

  Bij SportCity doe je tijdens de Kickboks groepsles een mix van cardio training en kickboks technieken. De oefeningen zijn leuk en afwisselend, dus de les is voorbij voor je het doorhebt. Je krijgt les van een gediplomeerde instructeur die je de verschillende stoot- en trapbewegingen leert. Die oefen je op speciale pads, die je trainings buddy voor je vasthoudt. We doen niet aan lichamelijk contact, maar je wilt de pads natuurlijk wel zo goed en zo hard mogelijk raken. Je werkt aan je techniek en ondertussen bouw je een topconditie op. En het is nog leuk ook!

  Zoals gezegd is kickboksen een mengeling van verschillende zelfverdedigingstechnieken. In de groepslessen bij SportCity richten we ons vooral op conditie- en krachttraining. Naast de stoot- en traptechnieken doe je ook bodyweight oefeningen, waarbij andere spiergroepen aan bod komen.  Een kickboks groepsles duurt gemiddeld 60 minuten.

  Onze gecertificeerde trainers hebben verstand van zaken. Ze leggen je uit hoe je werkt met de pads, hoe je je techniek kunt verbeteren en wat je kunt doen om blessures te voorkomen. En ze zwepen je uiteraard lekker enthousiast op om vol te houden en mee te doen.

  Als je regelmatig meedoet met de kickboks groepsles zul je snel resultaat merken. Zowel conditie als je spieropbouw gaan met sprongen vooruit. Dus waar wacht je nog op? Kom gewoon een keer meedoen.

  Verbeter je conditie, kracht en snelheid

  Met al dat stoten en het uitdelen van trappen werk je flink aan je conditie, verbrand je lekker veel calorieën en val je af. Omdat het een full body workout is, merk je dat je spieren sterker worden en dat je snelheid toeneemt. Na afloop van een les heb je alleen maar meer energie.

  Wanneer is kickboksen geschikt voor jou?

  Met kickboksen kun je afvallen en op een energieke manier aan je conditie werken. Je spieren worden sterker, met name in je benen, core en je armen. Kickboksen is in principe geschikt voor iedereen. Je zult eerst moeten werken aan je stoot- en traptechnieken en in het begin gaat het misschien nog niet zo soepel. Maar je krijgt hulp van de instructeur en je zult zien dat je snel vorderingen maakt. 

  De voordelen van kickboksen

  Kickboksen is niet alleen maar stoten en trappen tegen pads of boksbal. Tijdens de les gaat je hartslag omhoog en je ademhaling versnelt, dus je verbrandt lekker veel vet. En ook het mentale effect mag er zijn. Kickboksen is een perfecte manier om stress te lijf te gaan. Door de vechttechnieken leer je je lichaam beter kennen en ontdek je waar je grenzen liggen. Je zelfvertrouwen neemt daardoor toe en dit straal je ook uit.

  Kickboksen is geschikt voor jong en oud, man of vrouw, beginner of gevorderd. Het is een uitstekende manier om af te vallen, je zelfvertrouwen te verbeteren en sterkere spieren te krijgen.

  Hoe ziet een les kickboksen in Groningen eruit?

  Kickbokslessen bij SportCity in Groningen duren ongeveer een uur. Tijdens de les doen we een mix van cardio training en kickboks technieken. Je leert om hard en effectief te trappen, terwijl je ondertussen een ijzersterke conditie opbouwt. De oefeningen zijn leuk en afwisselend, dus geen les is hetzelfde. We gaan er stevig tegenaan, zodat je hartslag en ademhaling flink omhoog gaan. Reken maar dat je vetverbranding zo goed op gang komt. Veilig en verantwoord trainen staat bij ons voorop en daarbij word je ondersteund door onze gecertificeerde instructeurs. Met ons Fitness & Groepslessen lidmaatschap mag je onbeperkt meedoen met al onze groepslessen en maak je ook gratis gebruik van de fitness. Wissel je kickboks lessen bijvoorbeeld eens af met bokszaktraining of cardio boxing.

  Veelgestelde vragen over kickboksen in Groningen

  Welke kleding heb ik nodig voor kickboksen? Kickboksen gaat het beste in kleding die niet te strak zit. Gewone sportkleding die goed past is prima. Bijvoorbeeld een korte of lange broek met t-shirt, maar let er wel op dat er geen ritsen of uitsteeksels aan zitten. Binnenschoenen helpen bij je voetenwerk en om stevig te  staan tijdens de oefeningen.

  Wat is het verschil tussen kickboksen en boksen? Het grootste verschil is dat je bij kickboksen gebruik mag maken van je voeten, handen en je scheenbeen. Als je bokst, dan ben je vooral bezig met de stoten, je dekking en je houding. Bij kickboksen deel je ook stoten uit, maar de nadruk ligt meer op de traptechnieken voor je benen.

  Hoe lang duurt het voor ik een beetje kan kickboksen? Dat verschilt natuurlijk per persoon en hoe vaak je komt, maar denk zeker aan een week of 6. Als je meerder keren per week komt, zul je sneller vooruit gaan dan wanneer je minder vaak traint. Geef jezelf de tijd om deze sport onder de knie te krijgen en geef het niet te snel op. Je zult zien dat het steeds een beetje makkelijker gaat.

  0 clubs gevonden