Header yoga groepsles

Yoga in Groningen

  Je hoort weleens zeggen: er gaat niets boven Groningen. En dat is niet zomaar! Groningen is de stad van de Martinitoren en het Groninger Museum, maar het is ook een gezellige studentenstad met een groot autovrij winkelgebied. En wil je even de drukte ontvluchten, dan zijn de Wadden ook nog eens heel dichtbij. Of je gaat een yoga groepsles doen bij SportCity.

  Over yogales in Groningen

  Je kunt geen tijdschrift of krant openslaan of je leest wel iets over yoga. Had het vroeger een beetje zweverig imago, tegenwoordig wordt yoga door veel mensen omarmd. En met reden: yoga is zo’n beetje overal goed voor. Je lichaam wordt er sterk en lenig van en ook geestelijk knap je er enorm van op. Geen wonder dus dat er zoveel interesse is in yoga. 

  Bij SportCity Groningen kun je terecht voor verschillende vormen van yoga. Houd je van dynamisch en intensief bewegen, dan is Power yoga een les die je zeker eens moet proberen. De oefeningen volgen elkaar tijdens deze lessen in een vrij hoog tempo op. Je verbetert je uithoudingsvermogen, balans en ademhaling. 

  Houd je het liever wat rustiger, of heb je last van blessures? Probeer dan eens Hatha yoga. Ontspannen houdingen worden afgewisseld met meer dynamische en statische houdingen waarmee je je lichaam niet zwaar belast. Deze lessen zijn erg fijn voor zowel beginners als gevorderden.

  Waar kun je terecht voor yogales in Groningen?

  In Groningen en omgeving kun je bij verschillende SportCity clubs komen sporten. De yoga groepslessen worden altijd begeleid door een ervaren yoga instructeur. Met je Fitness & Groepslessen lidmaatschap kun je bij verschillende clubs in en rond Groningen yoga groepslessen volgen. Maar je bent ook welkom op andere locaties verspreid over heel Nederland. Dus ben je een keer niet in de buurt van je eigen club en wil je toch een lesje meedoen? Reserveer een plek met je SportCity app en kom gezellig langs.

  Zin in yoga, maar ook in andere groepslessen?

  Dat kan. Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap mag je bij al onze clubs onbeperkt groepslessen volgen. Dus als je niet kunt kiezen is dat geen probleem. Je mag alle soorten workouts en trainingen die SportCity aanbiedt met elkaar combineren. Ga een keer los in de les Bodypump, gooi je heupen los bij Zumba en kom daarna lekker tot jezelf tijdens de yogales. Jij mag het zeggen.

  Welke vorm van yoga past bij jou?

  Een yogales is een goede manier om je fysiek in te spannen en tegelijkertijd mentaal te ontspannen. Er is een yogales voor iedereen. Of je nu rustig wilt bewegen of op zoek bent naar meer dynamische oefeningen. Jong, oud, ervaren of beginner: iedereen kan meedoen. Yoga is bijzonder geschikt als je:

  • mentaal in balans wilt komen

  • op zoek bent naar ontspanning en inspanning in 1 les

  • lenig en soepel wilt worden (en blijven)

  • wilt werken aan je coördinatie en lenigheid

  • niet kunt sporten vanwege rugklachten of blessures

  Wat zijn de voordelen van een yoga groepsles?

  Veel yoga-oefeningen rekken je spieren op en maken je bindweefsel soepel. Er ontstaat ook meer ruimte in je gewrichten. Als je regelmatig aan yoga doet, dan zul je merken dat je gewrichten en spieren soepeler worden en dat je makkelijker beweegt. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat yoga ook bijdraagt aan een goede nachtrust en aan je mentale gezondheid. Heb je veel last van stress? Dan kan yoga zeker helpen.

  Vind je er niet veel aan om in je eentje te sporten? Ook dan zijn de yoga groepslessen van SportCity een goede keus. Onze groepslessen zijn gezellig en je kunt er nieuwe mensen leren kennen. Voordeel van een groepsles is ook dat je elkaar motiveert. Je kunt het hele jaar door instromen, dus je kunt meteen beginnen.

  Last van blessures? Yoga kan vaak wel.

  Als je door een (sport)blessure een tijdje niet zo kan sporten als je gewend bent, kun je veel baat hebben yoga. Door yoga te beoefenen houd je je lichaam soepel en sterk. Zo kun je na je herstel vaak sneller sporten op het niveau dat jij gewend bent. En ook na je herstel is yoga goed om te doen: het helpt je om blessures te voorkomen.

  Hoe ziet een yoga les in Groningen eruit?

  Elke groepsles begint met een warming up. Daarna ga je (ruim) een uur aan de slag met de verschillende houdingen en oefeningen die bij de les van jouw keuze horen. Je wordt altijd begeleid door onze gecertificeerde instructeurs. Zij zorgen dat je de goede houdingen aanneemt en de oefeningen op de juiste manier uitvoert. Zo haal je alles uit deze lessen. Na afloop van de cooling down voel je je lekker soepel en is je hoofd weer leeg.

  Onze clubs zijn van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat geopend. Je kunt dus ook voor of na je werkdag profiteren van het effect van een yogales.

  Waarom yoga bij SportCity Groningen?

  We bieden verschillende vormen van yoga aan. Weet je nog niet welke vorm goed bij jou past? Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap kun je uitproberen welke vorm van yoga jou het meest aanspreekt. Met dit lidmaatschap kun je onbeperkt meedoen met de groepslessen. Maak bijvoorbeeld kennis met Power yoga of kies voor het rustige Yin yoga.

  Veelgestelde vragen over yoga groepsles in Groningen

  Welke fitnessdoelen kan ik halen met een groepsles yoga in Groningen? Tijdens een groepsles yoga werken we aan lenigheid, ontspanning, ademhaling en spierversterking. Yoga is ook heel geschikt als je een sportblessure hebt, maar toch soepel en sterk wilt blijven.

  Kan ik yoga combineren met intensief sporten? Ja. Yoga is uitstekend te combineren met andere sporten. Met yoga verbeter je je kracht, balans, uithoudingsvermogen en ademhaling. Daar kun je je voordeel mee doen bij andere sporten.

  Kan ik meerdere groepslessen (yoga) op 1 dag doen?  Ja hoor. Met ons voordelige lidmaatschap Fitness & Groepslessen heb je onbeperkt toegang tot alle groepslessen die je maar wilt volgen.

  Krijg je van yoga een mooi lichaam? Tijdens een yoga groepsles ben je bewust bezig met het aanspannen en ontspannen van verschillende spiergroepen. Als je kiest voor een vorm van yoga waarbij je vaak je spieren aanspant, dan zul je je spieren vanzelf gaan ontwikkelen. En dat ga je zien.

  Kan yoga helpen bij rugklachten? Yoga kan zeker verlichting geven bij rugklachten. Dat is echter wel afhankelijk van het soort rugklachten. Vraag daarom voor je met yoga begint aan je fysiotherapeut, arts of behandelaar of dit voor jou een goed idee is.

  0 clubs gevonden