Header Zumba groepsles

Zumba in Groningen

  Woon je in Groningen, dan heb je weinig te klagen. Alle genoegens van een grote stad, maar ook rust en ruimte binnen handbereik. De ene dag lekker shoppen in de autovrije binnenstad, de andere dag lekker uitwaaien aan de kust. En tussendoor ga je helemaal los tijdens een Zumba groepsles bij SportCity. Nog nooit gedaan? Kom gauw langs en doe een keer mee.

  Wat is Zumba?

  Zelfs mensen die niet zoveel met sport hebben, weten meestal wel wat Zumba is. Geen wonder, want er is volop aandacht voor. Overal ter wereld worden in fitnessclubs, op campings en zelfs op dorpspleinen Zumba-lessen georganiseerd.  Zumba is een bijzondere manier van bewegen. De vrolijke en dansbare muziek, de eenvoudig uit te voeren danspasjes en bewegingen en de lachende mensen om je heen maken het makkelijk om elke week weer met plezier naar je Zumba klas te gaan. De oefeningen zijn vergelijkbaar met aerobics, maar dan net een beetje anders.

  Zumba ontstond eigenlijk bij toeval, ergens in de jaren ’90. De Colombiaanse aerobics instructeur Alberto Perez was zijn cassettebandje met fitnessmuziek vergeten. Daarom zette hij een tape op die toevallig in zijn walkman zat. Hij liets zijn klas dansen en oefeningen doen op de aanstekelijke tonen van salsa, merengue, hip-hop en reggae. En de rest is geschiedenis.

  Waarom een Zumba Groepsles?

  Is dansen helemaal jouw ding en wil je ook graag fit worden en blijven? Dan is de Zumba Groepsles bij SportCity Groningen wat voor jou. Zumba betekent letterlijk ‘snel bewegen’ en dat is precies wat je gaat doen tijdens de les. Je doet oefeningen die zijn gebaseerd op aerobics, terwijl je geniet van de opzwepende Latijns-Amerikaanse salsa- en merengue muziek. 

  Zumba bestaat dus nog niet zo heel lang, maar al vanaf het begin is het een enorm succes. Geen wonder: het is een feestje in de sportschool. Je gaat aan de slag met verschillende leuke pasjes en wordt intussen bijna ongemerkt sterker en fitter. En oefening baart kunst: hoe vaker je komt, hoe leuker het wordt. De danspassen gaan dan bijna als vanzelf!

  Voor wie is de Zumba Groepsles geschikt?

  Wil je wel graag fit en lenig blijven, maar houd je niet van zwoegen op fitness- of cardio apparatuur? Vind je het fijn om te sporten met een glimlach, terwijl je toch serieus met je conditie bezig bent? Kom dan een keer de Zumba Groepsles proberen. Het is leuk, maar niet om te lachen: je hele lijf wordt aan het werk gezet en je verbrandt tot wel 900 calorieën per uur. 

  De Zumba groepslessen in Groningen zijn dankzij het lage instapniveau geschikt voor mensen van alle leeftijden en van elk niveau. We doen geen oefeningen waarmee je je gewrichten belast. Dus ook als je last hebt van bijvoorbeeld je knieën, heupen of je rug, kun je gewoon lekker meetrainen. 

  De voordelen van Zumba

  Van Zumba zul je niet enorm gespierd worden. Daarvoor is de fitness of de groepsles BodyPump beter geschikt. Maar als je wilt afvallen en/of een betere conditie wilt krijgen, moet je zeker bij Zumba zijn. Wel zul je merken dat je buik- en rugspieren strakker worden. 

  Door vaker mee te doen met een Zumba les krijg je een steeds betere controle over je core. Hierdoor krijg je een betere lichaamshouding. Ook zul je zien dat je been- en bilspieren steviger en strakker worden en meer vorm krijgen. Het is een totale work out voor je onderlichaam. 

  Nog meer voordelen van Zumba

  • je verhoogt je vetverbranding

  • het is superleuk om te doen

  • het is voor iedereen geschikt.

  Hoe ziet een Zumba les in Groningen eruit?

  Zelfs de meest verstokte bankhanger kan het niet ontkennen: het zien van een groep dansende mensen werkt aanstekelijk. Dus kom van die bank af en doe lekker mee. Je wordt niet alleen vrolijk van dansen: als je het op de goede manier doet, word je er nog fit van ook. 

  Tijdens een Zumba groepsles volg je als groep de choreografie van de instructeur. Het is een fantastisch gezicht om iedereen tegelijk dezelfde bewegingen te zien maken. Om vrolijk van te worden.

  Jij kunt ook Zumba lessen volgen in de SportCity clubs in Groningen en omgeving. De Zumba lessen duren ongeveer 1 uur. Ga aan de slag en verbrand ongemerkt tot wel 900 calorieën! Elke les is anders, je zult je dus niet snel gaan vervelen. Je gecertificeerde instructeur wisselt low impact moves af met high impact moves. Zo wordt een Zumba les niet alleen een dansfeest, maar ook een interval-training. Beter kan niet.

  Gooi je heupen los

  Oud, jong, man, vrouw, beginner of doorgewinterd sportschoolganger: iedereen kan meedoen aan de Zumba groepslessen. De lessen hebben een laag instapniveau, je kunt dus meteen meedoen. Jij bepaalt het niveau. De enthousiaste, gecertificeerde instructeur helpt je graag bij het leren van de verschillende moves. 

  Onbeperkt Zumba

  Als je een Fitness & Groepslessen lidmaatschap hebt, kun je onbeperkt zoveel Zumba lessen in Groningen volgen als jij wilt. Heb je een keer zin in een andere groepsles?  Wat let je. Ook daar kun je onbeperkt aan meedoen. En wil je jezelf toch een keer afbeulen op de apparaten, dan ga je lekker naar de fitness. Het kan allemaal.

  0 clubs gevonden

   Veelgestelde vragen over Zumba in Groningen

   Ik ben slecht in het leren van danspasjes, kan ik dan wel meedoen aan de Zumba groepsles?

   Ja hoor, het gaat er bij Zumba niet om dat je elk pasje perfect uitvoert. Lekker bewegen en genieten is het belangrijkst. En uiteindelijk leer je die pasjes heus wel een keer. 

   Wat moet je voor basis hebben om Zumba te kunnen doen?

   Je kunt altijd meedoen met de Zumba groepslessen, dankzij het lage instapniveau. Het is geen moeilijke les en je hoeft er ook niet iets speciaals voor te kunnen. Je kunt op elk gewenst moment instromen en meedoen.

   Welke kleding draag je tijdens een Zumba les?

   Je hebt voor een Zumba groepsles geen speciale outfit nodig. In makkelijk zittende sportkleding met een paar goede sneakers kun je lekker helemaal los gaan.

   Ik heb een slechte conditie, kan ik meedoen aan Zumba?

   Ja, Zumba groepslessen zijn geschikt voor iedereen. Maakt niet uit hoe fit, lenig, oud of sterk je bent. En als een pasje of beweging echt niet lukt, dan geeft de ervaren instructeur een alternatieve optie.