Kettlebel les - SportCity

Bootcamp in Groningen

  Wil je werken aan een topconditie in Groningen? Zodat je zonder hijgen de Martinitoren kunt beklimmen of een rondje Noorderplantsoen kunt rennen? Doe dan mee met de Bootcamp groepslessen van SportCity in Groningen. Ideaal als je op zoek bent naar een pittige workout waarmee je in één keer je hele lichaam aanpakt. Met onze Bootcamp lessen kom je heel snel in vorm en het is nog leuk ook. En bij mooi weer kan het zijn dat de Bootcamp les buiten wordt gegeven, beter wordt het niet.

  SEO opvul 2

  Wat is Bootcamp?

  Bootcamp is komen overwaaien uit Amerika. Oorspronkelijk is het een training die is ontwikkeld voor militairen. Met deze intensieve training worden zij klaargestoomd voor hun taken in het leger. Die vergen veel uithoudingsvermogen, daarom bevat een militaire bootcamp elementen als dagelijkse push ups, gewichtheffen en cardiotraining. De Bootcamp trainingen bij SportCity zijn gebaseerd op dit stevige trainingsprogramma.

  Bootcamp is altijd anders 

  Onze Bootcamp training mag dan pittig zijn, saai is het in ieder geval niet. Elke training is weer anders, door de grote variatie in oefeningen. Intervaltraining en hardlopen zijn onderdelen, maar je doet ook verschillende fitnessoefeningen. Zo kunnen squatten, push ups, lunges, planken, sit ups en burpees deel uitmaken van een Bootcamp training.

  Elke training opnieuw werk je aan aan je kracht, conditie en explosiviteit. 

  Wat merk je na een poosje Bootcamp les?

  Je zult heel snel resultaat merken als je regelmatig aan bootcamp doet. Al na een aantal lessen Bootcamp zul je merken dat je meer conditie krijgt. Je spierkracht neemt toe. Je wordt dus sterker, fitter en strakker. Het heeft een positief effect op je hele lichaam, sommige fysieke klachten kunnen er zelfs door verminderen. Met 1 of 2 keer Bootcamp groepslessen per week bereik je het beste resultaat. 

  Wie kan meedoen met de Bootcamp groepsles in Groningen?

  Iedereen kan meedoen met Bootcamp. Man, vrouw, beginner of getraind: onze trainingen zijn te volgen op elk niveau. Twijfel je nog? Kom dan een keertje meedoen! Waar wacht je nog op?

  Wanneer is Bootcamp geschikt voor jou?

  Als je in een gezellige groepsles samen met anderen wilt werken aan je kracht en uithoudingsvermogen, is de Bootcamp training van SportCity in Groningen perfect voor jou. Daarbij maakt het niet uit welk niveau je hebt. Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap kun je op elk gewenst moment beginnen met Bootcamp bij SportCity in Groningen. Tijdens de oefeningen word je gemotiveerd door onze gecertificeerde instructeurs en de andere deelnemers.

  Welke voordelen heeft een Bootcamp groepsles?

  • Bootcamp lessen zijn geschikt voor iedereen, ongeacht je niveau

  • Bootcamp training is afwisselend, geen les is hetzelfde

  • Je verbrandt flink wat calorieën tijdens een Bootcamp les (gemiddeld 500 - 800 calorieën per les).

  • Je werkt aan je spierkracht en aan je uithoudingsvermogen.

  • Bij goed weer train je soms lekker buiten, maar binnen kun je ook prima trainen.

  • Je werkt niet alleen aan je fysieke, maar ook aan je mentale gezondheid. Je lichaam maakt tijdens het sporten endorfine aan, een stofje waardoor je je prettiger voelt. 

  De Bootcamp-oefeningen heb je na een paar lessen helemaal onder de knie. 

  Hoe ziet een Bootcamp les in Groningen eruit?

  Een Bootcamp les van SportCity duurt ongeveer een uur, dat om zal vliegen. Mede afhankelijk van het weer worden de lessen zowel in de buitenlucht als in de club gegeven. Neem dus altijd passende kleding mee. Tijdens de Bootcamp les doe je onder andere krachtoefeningen en intervaltrainingen. Ook hardlopen is vaak onderdeel van het programma. Je doet in een hoog tempo push ups en squats, of je gaat touwtje springen. Je hoeft je geen moment te vervelen! 

  Er is van alles mogelijk tijdens een Bootcamp training. Behoefte aan extra krachttraining? Maak dan gebruik van de kettlebells, corebags en medicine balls. Maar ook je collega-bootcampers zijn prima trainingsmateriaal. En heb je zin om weer eens ouderwets los te gaan als een kind in de speeltuin? Bij de outdoor Bootcamp lessen kun je je hart ophalen. Daar maken we gebruik van de materialen die we tegenkomen, dus leef je uit op banken, picknicktafels of een ouderwets klimrek.

  Geen zin is geen optie

  Weet je van jezelf dat je het moeilijk vind om gemotiveerd te blijven? Dan moet je zeker Bootcamp training gaan doen! Je wordt begeleid door een enthousiaste, gecertificeerde groepslesinstructeur. Het is een groepsles, dus je motiveert elkaar. Daardoor zet je net dat stapje extra. Je traint altijd op je eigen niveau, de les is daardoor geschikt voor iedereen.

  SEO opvul 3

  Waarom Bootcamp bij SportCity Groningen?

  Dus trek je outfit aan en kom ook een keer Bootcampen bij SportCity Groningen! Na één  keer kom je zeker weten terug. Verbeter jezelf steeds weer en merk dat je spierkracht en conditie toenemen. Dat smaakt naar meer.

  Kom wanneer jij wilt 

  In Groningen en omgeving is er altijd wel een club bij jou in de buurt. Onze sportclubs hebben ruime openingstijden, dus je kunt komen sporten wanneer jij daar zin in hebt. Of je nu een ochtend- of juist een avondmens bent. En ben je een keer ergens anders? Kom dan langs bij één van onze andere clubs. SportCity heeft vestigingen door heel Nederland, keus genoeg dus.

  Plan je groepslessen met de SportCity app

  Met de gratis SportCity app en ons Fitness & Groepslessen lidmaatschap boek je heel eenvoudig en snel je groepslessen bij SportCity Groningen. Zo kun je je trainingen plannen op de tijdstippen die jou het beste passen.

  Veelgestelde vragen over Bootcamp in Groningen

  Kan ik meedoen met een Bootcamp les als ik niet gewend ben om te sporten? Jazeker. Bootcamp is een intensieve training, maar het is geschikt voor alle niveaus. Je doet de  oefeningen zo goed als jij kunt. Na een paar lessen zul je zien dat je  jezelf steeds meer kunt uitdagen.

  Welke kleding moet ik aan voor een Bootcamp training? Zorg in ieder geval voor goed dempende schoenen, waarmee je goed kunt lopen, rennen en springen. Verder kun je je gewone sportkleding dragen, dus een shirt en een trainingsbroek. Als je buiten traint, kan het handig zijn om een extra sweater of een vest mee te nemen.

  Kan ik Bootcamp combineren met andere workouts? Ja. Bootcamp is uitstekend te combineren met andere sporten. Zo kun je met cardiotraining je conditie nog verder verbeteren. En wil je bepaalde spiergroepen verder versterken? Doe er dan Bodypump of BodyShape bij.

  Wordt er bij Bootcamp getraind met speciale apparaten? Soms wel, maar het hoeft niet. Je eigen lichaamsgewicht is meestal voldoende tijdens de trainingen. Voor de variatie zal de instructeur soms ook oefeningen met kettlebells of touwen op het programma zetten. Bij een bootcamp in de buitenlucht gebruik je wat je tegenkomt. Bijvoorbeeld klimrekken, picknicktafels, trappen, heuveltjes en boomstammen.

  Krijg je van Bootcamp een strak lichaam? Dat kan zeker. Met Bootcamp train je namelijk je hele lichaam, dus bijvoorbeeld ook je core en je beenspieren. Bovendien verbrand je tijdens een training veel calorieën.

  Waar moet ik rekening mee houden als ik ga beginnen met Bootcamp? Tijdens de Bootcamp training ga je jezelf tot het uiterste inspannen. Probeer de oefeningen zo lang mogelijk vol te houden.Als je regelmatig lessen volgt, zul je steeds beter en langer mee kunnen doen. Je kunt na de groepsles last hebben van spierpijn, maar dat betekent ook dat je vooruitgang boekt.

  0 clubs gevonden