Fit For Free Fitness

Fitness in Amsterdam

  Sporten en Amsterdam horen echt bij elkaar. Zo zijn voetbalfans regelmatig in de Johan Cruijff ArenA te vinden voor de voetbalwedstrijden van Ajax en kun je overal in de stad verschillende sporten doen. Heb je al een tijdje niet gesport en wil je nou echt eens goed in vorm komen? Kom dan trainen bij een van de SportCity clubs in Amsterdam.

  SportCity heeft clubs door heel de stad. Of je nu in Amsterdam noord, oost, west of zuid woont, er zit altijd een club bij jou in de buurt. Bij de clubs van SportCity kan iedereen op zijn of haar eigen niveau werken aan een betere conditie en een sterker lichaam. Doe je ook mee?

  Wat is fitness?

  Wil je fitter worden, meer spiermassa, afvallen en een strakker lichaam? Kom dan fitnessen bij SportCity. Met fitness kun je een betere conditie, meer kracht en een hogere vetverbranding krijgen. Bij fitness maak je gebruik van cardio apparaten, krachttoestellen en gewichten om je doelen te bereiken. Er zijn verschillende vormen van fitness.

  Cardiotraining

  Cardiotraining is een conditietraining waar je hart en longen sterker van worden. Je kunt cardiofitness gebruiken om je bloeddruk te verlagen, aan je uithoudingsvermogen te werken en af te vallen. Je maakt hiervoor gebruik van bijvoorbeeld een loopband, crosstrainer, stepapparaat, roeitrainer of fiets. Cardio kun je uitstekend combineren met krachttraining.

  Krachttraining

  Krachttraining is een manier van trainen waarbij je je spieren sterker maakt door te trainen met weerstand. Train bijvoorbeeld voor een sixpack of sterke beenspieren. Om je doel te bereiken, maak je gebruik van bijvoorbeeld halterbanken, krachtstations, fitness attributen en fitnessbanken. Krachttraining zorgt voor de ontwikkeling van spiermassa en heeft daarmee een positieve invloed op je stofwisseling. 

  Circuittraining

  Bij circuittraining in de functionele zone leg je een circuit af waarbij je verschillende oefeningen doet met allerlei losse attributen zoals kettlebells, weigthed balls, corebags, speedladders, battle ropes, bokszakken en nog veel meer. Met deze oefeningen krijg je een betere conditie en ontwikkel je meer kracht. De functionele zone is ingedeeld in 6 zones. Je wisselt na iedere oefening door naar een andere  zone. In iedere zone werk je aan een ander onderdeel van je lichaam Zo blijf je steeds flink in beweging en zet je verschillende spieren aan het werk.

  Welke fitness oefeningen kun je bij SportCity Amsterdam doen?

  Bij SportCity in Amsterdam kun je verschillende fitnessoefeningen doen. Wil je alle spiergroepen trainen, of juist focussen op je buik- of bilspieren? Met onze apparaten kies je zelf of het vandaag Leg Day is of dat je werkt aan je sixpack. Met de SportCity app krijg je altijd begeleiding en instructie.

  Train alle spiergroepen

  Onze fitnessruimtes beschikken over krachtapparatuur van de topmerken Precor en Technogym. Train hiermee je biceps en triceps of doe oefeningen om je rug- en buikspieren sterker te maken. Combineer onze plate loaded apparaten met bijvoorbeeld dumbells of corebags om al je spiergroepen te trainen.

  Oefen met losse gewichten

  In de Free Weight zone train je met losse gewichten. Het voordeel is dat je hiermee andere spieren kunt trainen dan met de apparaten. Je wordt immers niet begeleid in je bewegingen. Zo zet je meer spieren aan het werk.

  Versterk je spieren in de functionele zone

  Heb je even geen zin om aan de gewichten te hangen? Doe dan spierversterkende oefeningen in de functionele zone. Je kunt hier duizenden oefeningen uitvoeren. Hierbij maak je gebruik van je eigen gewicht of één van de losse fitnessattributen, zoals kettlebells, voor een full body work-out.

  Welke fitness apparatuur kun je bij SportCity Amsterdam gebruiken?

  SportCity heeft verschillende clubs in Amsterdam waar je aan fitness kunt doen. In onze fitnessruimtes staat moderne fitnessapparatuur. Met een Fitness lidmaatschap kun je onbeperkt gebruik maken van alle fitnessfaciliteiten en zo vaak komen sporten als je wilt. Kies je voor een Fitness & Groepslessen lidmaatschap dan kun je naast fitness onbeperkt live groepslessen volgen, zoals bijvoorbeeld HIIT- trainingen, kickboksen of Pilates.

  Volop fitnessfaciliteiten

  Bij de meeste SportCity clubs in Amsterdam kun je gebruik maken van de volgende fitnessfaciliteiten:

  • Functionele zone

  • Krachtapparatuur

  • Plate Loaded apparatuur voor krachttraining

  • Free weight zone

  • Cardioapparatuur

  • Circuittraining

  • Personal trainer

  • FitStart introductieprogramma

  De fitnessruimtes zijn uniek per vestiging. Informeer bij de dichtstbijzijnde SportCity club naar het specifieke aanbod en de mogelijkheden. Met je lidmaatschap heb je toegang tot verschillende SportCity clubs in Nederland. Zo kun je de club kiezen die het beste bij je past.

  Waarom fitness bij SportCity in Amsterdam?

  Bij de SportCity clubs in Amsterdam maak je met je lidmaatschap onbeperkt gebruik van de krachtapparatuur, functionele zone, cardioapparatuur en andere faciliteiten. Je kunt daarbij kiezen uit 11 moderne clubs die verspreid door Amsterdam gevestigd zijn. Onze clubs zijn van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat geopend. Kom dus lekker sporten zodat je weer bruist van de energie!

  Boek je training met de SportCity app

  Met de gratis SportCity app  volg je online lessen vanuit huis, hou je bij hoe vaak en welke spieren je traint en beschik je over meer dan 280 workouts die je bij de club of thuis kunt doen. Met de SportCity app blijf je super fit!

  0 clubs gevonden

  Altijd een SportCity bij jou in de buurt.

   Veelgestelde vragen over fitness in Amsterdam

   Met welke groepslessen kan ik fitness combineren?

   Fitness kun je eigenlijk met alle groepslessen combineren. Wil je aan je conditie werken? Kies dan bijvoorbeeld voor spinning of kickbokslessen. Of combineer mentale ontspanning met inspanning tijdens een yogales. Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap volg je onbeperkt groepslessen én kan je onbeperkt fitnessen. Liever alleen fitnessen? Kies dan voor het Fitness lidmaatschap

   Waar kan ik een fitness trainingsschema vinden?

   Neem een lidmaatschap en download onze gratis SportCity app. Vul je voorkeuren en fitnessniveau in en hou je voortgang bij en blijf je langer gemotiveerd om je trainingsdoelen te halen. Kijk dus even in de app!

   Kan ik hulp krijgen bij het instellen van de fitnessapparaten?

   We begrijpen goed dat je in het begin nog niet weet hoe je alle fitnessapparaten op de juiste manier gebruikt. Daarom bieden we voor nieuwe leden het FitStart programma aan. Hierbij krijg je o.a. uitleg over de werking van onze fitnessapparaten en hoe je ze op de juiste manier instelt. Je mag het natuurlijk ook altijd vragen aan een van onze medewerkers op de club.

   Moet ik altijd krachttraining doen om een gespierd lichaam te krijgen?

   Dat hangt af van je fitnessdoelen. Met krachttraining versterk je de spieren van je lichaam door oefeningen te doen. Bij de oefeningen gebruik je losse gewichten of maak je gebruik van onze fitness apparatuur. Je kiest zelf wat je prettig vindt. Wil je een sterker lichaam? Dan kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor yoga.