Kettlebel les - SportCity

Bootcamp in Amsterdam

  Heb je in Amsterdam wel eens een clubje enthousiaste sporters sit ups en squats zien doen in het Westerpark of in het Amsterdamse bos? De Bootcamp club Amsterdam is enorm!  Overal in elk bos of op elke vrije open plek in Amsterdam zie je mensen een bootcamp training doen. Bootcamp kun je in Amsterdam namelijk niet alleen binnen, maar ook lekker in de open lucht doen en dit heeft zoveel voordelen! Doe je intervaltraining lekker in de frisse lucht met je instructeur, of maak gebruik van de comfortabele sportzalen van de SportCity clubs.

  Waar vind je een SportCity club om te bootcampen?

  SportCity is inmiddels uitgebreid en je vindt hun bootcamp door de hele stad zoals een bootcamp in het Beatrixpark of bootcamp in het Sarphatipark. Zo kun je lekker na je werk nog even gaan sporten en je hoofd goed leegmaken met een uitdagende Bootcamp sessie. Na afloop heb je veel calorieën verbrand en al je spieren aan het werk gezet. Met een lidmaatschap krijg je onbeperkt toegang tot alle clubs. Kijk dus bij welke club je je thuisvoelt en meld je aan voor je eerste Bootcamp les.

  Wat is Bootcamp?

  Bootcamp is een trainingsmethode waarbij je uitdagende oefeningen uitvoert. Daarbij werk je aan je uithoudingsvermogen, lenigheid en kracht. Met een Bootcamp les train je je hele lichaam, dus je gebruikt zoveel mogelijk spieren. Bootcamp vindt zijn oorsprong in de United States of America. Het ontstond in the army, waarbij overzeese soldaten op missie een manier zochten om hun conditie en kracht op peil te houden zonder daar veel props voor nodig te hebben. Ze hadden alleen het eigen lichaam en de plek waar ze toevallig waren werd gebruikt als trainings area. Een slimme zet!

  Veel variatie met Bootcamp

  Met een Bootcamp training verbeter je je algemene conditie en kracht en je verbrandt veel calorieën. Het is dus ook geschikt als je wilt afvallen. De ene keer doe je alleen oefeningen waarbij je je eigen lichaamsgewicht gebruikt. De andere keer gebruik je gewichten of gebruik je voorwerpen om je spieren te versterken. Dat maakt de Bootcamp groepslessen heel afwisselend.

  Full body workout 

  Bootcamp is een mooie aanvulling op andere fitness- en cardio trainingen die je kunt doen bij SportCity. Je traint je uithoudingsvermogen en versterkt je spieren als je een pittige Bootcamp workout doet. Wil je specifieke spiergroepen trainen, dan kun je naast Bootcamp ook fitness doen. Met een SportCity abo combineer je eenvoudig groepslessen Bootcamp met fitness of yoga of andere training, voor een optimaal resultaat.

  Wanneer is Bootcamp geschikt voor jou?

  Bootcamp bij onze SportCity clubs in Amsterdam is een prima training als jij samen met anderen flink wilt werken aan je conditie en kracht. In een groep sporten is altijd leuker en motiverender dan alleen dus we raden je echt aan een groepsles bootcamp te volgen. Bovendien kunnen de instructeurs er dan altijd op toezien dat je de oefeningen goed uitvoert zodat blessures voorkomen worden. Kom dus snel een keertje Bootcampen bij een van de SportCity clubs in Amsterdam.

  De voordelen van een Bootcamp groepsles

  Bij SportCity bieden we groepslessen Bootcamp aan. In een groepsles helpt je instructeur je met de oefeningen en motiveer je elkaar. De voordelen van Bootcamp zijn:

  • Bootcamp is geschikt voor elk niveau

  • Je verbrandt veel calorieën (gemiddeld tussen de 500 en 800 kcal per training)

  • De trainingen zijn afwisselend

  • Je conditie gaat vooruit en je wordt sterker

  • Je kunt zelf kiezen of je buiten of binnen een bootcamp doet (buiten is vooral met lekker weer een aanrader, maar ook als je jezelf tot het uiterste wil laten gaan kan een bootcamp in de regen net fijn zijn en een extra dimensie geven).

  Indoor & Outdoor Bootcamp bij SportCity

  Bootcamp kun je zowel binnen als buiten doen. Het kan soms heel fijn zijn om na een lange dag op kantoor lekker buiten in de frisse lucht een Bootcamp sessie te doen. Daarbij gebruik je alles wat je onderweg tegenkomt: bankjes, boomstammen, trappen…...Bij SportCity bieden we daarom zowel indoor als outdoor trainingen aan. 

  Hoe ziet een Bootcamp les in Amsterdam eruit?

  Een Bootcamp les bij de SportCity clubs in Amsterdam bestaat onder andere uit hardlopen, krachtoefeningen en intervaltrainingen. Tijdens de training doe je bijvoorbeeld op een hoog tempo squats en push-ups, maar ook touwtje springen kan onderdeel zijn van een Bootcamp training. 

  Bootcamp betekent: afwisseling

  Bij Bootcamp heb je veel mogelijkheden en dat maakt het leuk. Train bijvoorbeeld met kettlebells, corebags en medicine balls. Tijdens een outdoor Bootcamp zijn ook boomstammen, klimrekken of zelfs je mede-Bootcampers geschikt als trainingsmateriaal! Een enthousiaste, gecertificeerde groepsles instructeur begeleidt de oefeningen.

  De afwisselende trainingen, het sporten in teamverband en de enthousiaste instructeur houden je gemotiveerd en zorgen dat je niet opgeeft. Je traint bij SportCity altijd op je eigen niveau, waardoor de les geschikt is voor iedereen. Bij een Small Group Training krijg je extra veel aandacht, maar ook in een grote groep zul je snel dingen oppikken.

  Waarom Bootcamp bij SportCity Amsterdam?

  Bij SportCity volg je Bootcamp groepslessen van ongeveer 1 uur in groepen van zo’n 25 deelnemers. Iedereen is welkom en het maakt niet uit welk niveau je hebt. Je kunt het hele jaar door instromen en je lekker in het zweet werken met Bootcamp. Er zit altijd wel een club bij jou in de buurt waar je mee kunt doen.

  Bootcampen op jouw manier

  Bij SportCity Amsterdam train je op jouw manier, je kunt met een all-in abo in de clubs onbeperkt groepslessen volgen. Je kan bovendien gebruik maken van alle fitnessfaciliteiten dus voor of na je bootcamptraining aan cardio doen. Naast Bootcamp kun je met je lidmaatschap ook andere groepslessen volgen. Download de gratis SportCity app om vanuit thuis te sporten of om je in te schrijven voor een groepsles.

  Veelgestelde vragen over Bootcamp in Amsterdam

  Ik heb nog nooit intensief gesport. Kan ik meedoen met een Bootcamp les? Jazeker. Bootcamp staat bekend als een intensieve training, maar het is geschikt voor alle niveaus. Als je net begint, dan doe je de oefeningen zo goed als je kunt. Je zult zien dat je na een paar lessen jezelf steeds meer kunt uitdagen. De instructeur helpt je hierbij.

  Kan ik Bootcamp combineren met andere workouts? Ja. Bootcamp combineert uitstekend met andere sporten. Zo kun je met cardiotraining je conditie nog verder verbeteren. Wil je bepaalde spiergroepen verder versterken? Doe er dan Bodypump of krachttraining bij.

  Krijg je van Bootcamp een mooi lichaam? Dat kan zeker. Met Bootcamp train je namelijk je hele lichaam, dus bijvoorbeeld ook je core en je beenspieren. Bovendien verbrand je tijdens een training veel calorieën.

  Hoe vaak moet je Bootcamp doen om resultaat te behalen? Het wordt aangeraden om 2x per week Bootcamp te doen om zo de beste resultaten te behalen. Dit is een richtlijn en uiteraard mag je bij SportCity zo vaak komen sporten als je zelf wilt. Aanvullend kun je nog fitnessen of cardio workouts doen.

  Waar moet ik rekening mee houden als ik ga beginnen met Bootcamp? Je moet er rekening mee houden dat je jezelf tot het uiterste gaat inspannen. Als je net begint, probeer dan de oefeningen zo lang mogelijk vol te houden. Als je regelmatig lessen volgt, zul je steeds vlotter mee kunnen doen. Achteraf kun je last hebben van spierpijn, maar dat betekent ook dat je vooruitgang boekt.

  Is een Bootcamp training alleen geschikt voor mannen? Zeker niet. Zowel mannen als vrouwen kunnen meedoen met de Bootcamp groepslessen in onze clubs. Zowel beginners als gevorderde sporters zijn van harte welkom.

  Ik ga een Bootcamp les volgen, maar wat trek ik aan? Voor de indoor lessen is gewone sportkleding de beste outfit. Ga je een outdoor Bootcamp doen, dan raden we je aan om stevige sportschoenen te dragen. Sportkleding in laagjes is handig als het weer omslaat. Of je een korte of lange broek draagt, laten we aan jou, je kan aan waar je je prettig bij voelt.

  0 clubs gevonden

  Altijd een SportCity bij jou in de buurt.