Header Zumba groepsles

Zumba in Amsterdam

  Wat hebben Latijns-Amerikaanse dansen en fitness met elkaar te maken? Best veel, want tijdens een Zumba les komen ze samen. Als je graag werkt aan je conditie en aan je dance moves, dan kun je natuurlijk naar het Amsterdam Dance Event gaan. Maar dat duurt maar 5 dagen…..

  Bij SportCity in Amsterdam werk je het hele jaar aan je conditie met onze swingende Zumba groepslessen. Als jij ook het hele jaar door fit wilt blijven, maar wel een work-out wilt doen waar je vrolijk van wordt, dan is onze Zumba groepsles geschikt voor jou.

  Wat is Zumba?

  Bij Zumba doe je aerobics oefeningen op Latijns-Amerikaanse salsa- en merengue muziek. Het woord Zumba betekent letterlijk “snel bewegen” en dat is precies wat er gebeurt tijdens een Zumba les. Bij Zumba horen eenvoudig te volgen bewegingen, die je uitvoert op snelle en langzame Latijnse muziek. Je verbrandt calorieën en je conditie verbetert. Het resultaat? Een strakker lichaam terwijl je je lekker uitleeft op de vrolijke muziek. 

  Een vrolijke en effectieve workout

  Hoeft het van jou allemaal niet zo serieus? Maar wil je wel lekker bewegen? Dan is Zumba iets voor jou. Zumba is een vrolijke workout, waarbij je weinig kans loopt op een blessure. Dat is een van de redenen waarom Zumba zo populair is. Je danst en beweegt op het ritme van de muziek, zonder strenge dansregels. De hele workout is redelijk losjes.

  De voordelen van Zumba

  Met een uurtje Zumba verbrand je veel calorieën. Zumba is geen training waar je flinke spieren mee opbouwt. Daarvoor is fitness meer geschikt. Zumba is wel perfect als je wilt afvallen en een betere conditie wilt krijgen. Andere voordelen van Zumba zijn:

  • met een uurtje Zumba verbrand je vet

  • het is leuk om te doen

  • iedereen kan meedoen

  Met Zumba verbrand je op een swingende manier veel calorieën en het is heel leuk om te doen!

  Wanneer is Zumba geschikt voor jou?

  Als bij de gedachte aan een work-out de moed je in de schoenen zakt, dan is een Zumba groepsles bij SportCity echt iets voor jou. Van een Zumba les krijg je namelijk heel veel energie. Het kost ook energie, maar omdat je lekker aan het swingen bent, heb je dat helemaal niet door. Elke les heeft een laag instapniveau, waardoor de les voor iedereen geschikt is.

  Dansen en conditietraining

  De combinatie van dansen en conditietraining maakt Zumba zo leuk. Ben je gek op dansen en Zuid-Amerikaanse muziek? Dan is Zumba een goede manier om flink wat calorieën te verbranden. De Zumba bewegingen voer je losjes uit, zodat je geen enkel lichaamsdeel overbelast. 

  Een complete workout

  Met Zumba train je niet slechts één of twee spiergroepen, maar meerdere spiergroepen tegelijk. Terwijl je dansbewegingen maakt, span je je core-spieren en je rugspieren goed aan. Natuurlijk doen ook je armen flink mee als je aan het dansen bent, dus die train je ook meteen. 

  Train verschillende spiergroepen met Zumba

  Bij het dansen gebruik je je onderlichaam veel. Je dijen en hamstrings worden flink aan het werk gezet, zodat ze lekker in vorm komen. De spiergroepen die je hierbij het meest traint zijn je been- en bilspieren. Zumba verbetert je houding en laat je armen en benen er strakker uitzien.

  Hoe ziet een Zumba les in Amsterdam eruit?

  Zumba lessen kun je volgen in de SportCity clubs in Amsterdam. De Zumba lessen duren ongeveer 1 uur. Tijdens een les verbrand je ongemerkt tot wel 900 calorieën! De lessen zitten boordevol variatie. Je instructeur wisselt de low impact moves af met high impact moves. Zo wordt een Zumba les een dansfeest en een interval-training in één.

  Verander je workout in een feestje

  Zumba lessen zijn geschikt voor iedereen. De groepslessen hebben een laag instapniveau. Je kunt dus meteen meedoen. Samen met anderen bewegen motiveert en het is ontzettend leuk. Tijdens de les werk je samen met een enthousiaste en gecertificeerde instructeur aan je moves. Er worden hierbij veel verschillende dansstijlen gebruikt, dat is lekker afwisselend. Van de bewegingen word je super fit en je workout verandert in een feestje.

  Wat draag je tijdens een Zumba les?

  Voor Zumba heb je geen speciale outfit nodig. Makkelijk zittende sportkleding en een paar goede sneakers zijn voldoende om los te kunnen gaan.

  Waarom Zumba bij SportCity Amsterdam?

  In Amsterdam zitten verschillende SportCity clubs door de hele stad heen. Ze zijn goed bereikbaar met de metro, de fiets en het openbaar vervoer. De meeste clubs zijn elke dag open, vaak vanaf ‘s ochtends vroeg. Ben je meer een avondmens? Door de ruime openingstijden kun je ook ‘s avonds komen trainen. Met je lidmaatschap heb je bovendien toegang tot verschillende SportCity clubs in Nederland.

  Onbeperkt Zumba groepslessen volgen

  Zumba lessen volg je met ons Fitness & Groepslessen lidmaatschap. Daarmee heb je onbeperkt toegang tot de Zumba groepslessen en alle andere groepslessen die SportCity aanbiedt. Maak bijvoorbeeld ook kennis met BodyPump of Yoga.

  Kom langs bij SportCity

  Wil je graag Zumba groepslessen in Amsterdam volgen? Kom dan eens langs bij SportCity. En download ook alvast onze gratis SportCity app. Daar vind je verschillende work-outs die je zelf thuis kunt doen. Enthousiast geworden? Kom dan trainen bij SportCity.

  0 clubs gevonden

  Altijd een SportCity bij jou in de buurt.

   Veelgestelde vragen over Zumba in Amsterdam

   Met welke andere sporten kan ik Zumba combineren?

   Als je nog wat meer wilt werken aan het opbouwen van spieren, dan kun je naast Zumba fitness gaan doen. Met ons lidmaatschap kun je fitness en groepslessen combineren. 

   Bij welke Amsterdamse vestigingen van SportCity kan ik Zumba doen?

   Zumba wordt gegeven bij alle Amsterdamse clubs. Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap doe je mee met de live groepslessen. Loop dus gerust eens binnen en vraag naar de mogelijkheden.

   Wat zijn de voordelen van Zumba?

   Met een Zumba workout werk je vooral aan je conditie en de vetverbranding. Je gebruikt heel veel spieren en je traint met name je armen, dijen, billen en je core-spieren. 

   Kan ik het hele jaar door Zumba workouts doen bij SportCity Amsterdam?

   Ja. Onder normale omstandigheden (zonder corona) worden het hele jaar door Zumba groepslessen aangeboden bij onze Amsterdamse clubs.

   Kan ik bij SportCity onbeperkt Zumba groepslessen volgen?

   Ja. Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap kun je elke maand zo vaak meedoen met Zumba als je maar wilt.

   Zijn de Zumba groepslessen geschikt voor elk niveau?

   De Zumba groepslessen hebben een laag instapniveau. Je kunt dus op elk moment instromen en meedoen.

   Hoe vaak kun je Zumba per week doen?

   Als je Zumba leuk vindt, dan kun je het zo vaak doen als je zelf wilt. Om lekker fit te blijven kun je 2x per week Zumba doen.

   Kun je afvallen met Zumba?

   Met Zumba verbrand je veel calorieën per uur. Deze workout is zeer geschikt als je graag wilt afvallen en meer conditie wilt opbouwen.