Header yoga groepsles

Yoga in Amsterdam

  Amsterdam is een bruisende stad, er is altijd wel wat te doen en het is makkelijk om geleefd te worden. Als je niet goed op jezelf let, vliegen de dagen, maanden en jaren voorbij voor je er erg in hebt. Een fijne manier om tot rust te komen en tijd aan jezelf te besteden is een yoga groepsles. Vergeet stress en ontspan bij een groepsles yoga bij SportCity Amsterdam. Neem je yogamat mee of neem een van onze matten en kies voor een van de yoga studio’s die Amsterdam Noord, Amsterdam Oost, Amsterdam West en Amsterdam Zuid rijk zijn.

  Over yoga groepsles in Amsterdam

  De yogalessen in de moderne zalen van SportCity zijn voor iedereen die yoga eens wil proberen of al vergevorderd is in yoga, eens een yogi altijd een yogi zeggen ze, dus kom snel ontdekken wat yoga doet voor jouw gezondheid. Je kunt het hele jaar yogalessen volgen in een SportCity sportschool bij jou in de buurt.

  Van yoga word je fysiek én mentaal sterker

  Bij ons kun je altijd terecht voor een uurtje mentale en fysieke ontspanning, met één lidmaatschap kun je onbeperkt yoga doen en SportCity heeft het grootste aanbod yogalessen van Nederland. Onze clubs zitten door heel Amsterdam, er is er dus altijd een bij jou in de buurt. Door het grote sportaanbod kun je bij SportCity je yogalessen combineren met andere sporten. Wissel bijvoorbeeld een intensieve fitness workout af met een yogales.

  Wat is een yoga groepsles?

  Samen yoga doen is superleuk! Je kunt alleen je yoga-oefeningen doen, maar in een yoga groepsles ervaar je de energie van de hele groep. Probeer een yoga groepsles bij SportCity in Amsterdam en kom erachter wat we bedoelen. Onze yoga groepslessen bestaan uit ongeveer 25 deelnemers. Heel motiverend! Je wordt begeleid door een gecertificeerde instructeur die weet hoe je op de juiste wijze je asana’s moet uitvoeren. Dit is erg belangrijk, je wil natuurlijk geen yogablessure oplopen. 

  Yoga niveaus

  Het kan niet anders dan dat je over yoga hebt gehoord van vrienden of familie en nieuwsgierig bent geworden. De kranten en het web stonden afgelopen vol over de opmars van yoga. Als je wil starten met yoga bij SportCity hebben we voldoende opties voor je. En ook als je het al jaren doet staan we voor je klaar met yoga groepslessen. 

  We bieden verschillende vormen van yoga aan: van rustig tot intensief

  In Amsterdam bieden we meerdere soorten yoga aan, zoals:

  Power yoga, Vinyasa yoga en Ashtanga yoga zijn actievere vormen van yoga. De yoga poses zijn uitdagend en het tempo ligt hoog. Perfect als je naast lenigheid ook wil werken aan kracht en coördinatie. Bij de andere vormen van yoga ligt het tempo lager en volgen de oefeningen elkaar minder snel op. De nadruk ligt hierbij meer op ontspanning, lenigheid en coördinatie. Als je nog niet eerder aan yoga hebt gedaan, dan zijn groepslessen Flow yoga, Yin Yang yoga, Hatha yoga en Yin yoga heel geschikt om jouw yogacarrière mee te beginnen.

  Wanneer is een yogales in Amsterdam geschikt voor jou?

  Yoga is geschikt voor iedereen. Door yoga te beoefenen, kun je mentaal ontspannen en je energieniveau omhoog brengen. Maar yoga doet meer dan ontspanning geven. Tijdens de lessen verbeter je ook je lenigheid, kracht, coördinatie, uithoudingsvermogen en snelheid. Yoga maakt je spieren flexibeler en sterker, het geeft een boost aan  je houding, concentratie, ademhaling en doorbloeding.

  Yoga voor spier- en gewrichtsklachten

  Yoga is zeer geschikt als je spier- of gewrichtsklachten hebt. Als je regelmatig eenyoga groepsles neemt, verminderen deze klachten meestal. De rustige yogavormen Yin Yang yoga,  Flow yoga, Hatha yoga en Yin yoga zijn ook prima voor beginners, omdat je stap voor stap leert de diverse yoga-posities goed uit te voeren. Van outdoor yogales tot binnen in elk stadsdeel van Amsterdam kun je bij ons terecht. Een yoga class Amsterdam English behoort ook tot de mogelijkheden, vraag naar onze Engels sprekende instructeurs. Een yoga shop kun je bij ons niet vinden, wel hebben we sowieso yogamatjes en props voor je voor tijdens de yogales.

  Blijf flexibel en ontspan met yoga

  Heb je veel last van stress of heb je een sportblessure opgelopen? Dan is yoga een goede manier om flexibel te blijven en te ontspannen, zonder daarbij over je grenzen heen te gaan. Meedoen aan een groepsles yoga bij SportCity in Amsterdam zorgt voor een goede stok achter de deur zodat je optimaal aan je herstel kunt werken. 

  Onze yogalessen zijn laagdrempelig en je bent van harte welkom. De groepen zijn gemengd en geschikt voor alle leeftijden en niveau’s. Als je beginner bent, kun je elke vorm van yoga kiezen. De instructeur kan de poses en houdingen aanpassen aan je niveau. Onbeperkt yogalessen volgen kan met een all-in lidmaatschap bij SportCity. De beste yoga vind je hier.

  Hoe ziet een groepsles yoga in Amsterdam eruit?

  Met een groepsles yoga in Amsterdam werk je aan het krijgen en behouden van een sterk en gezond lichaam. Yoga is heel geschikt als je niet alleen fysiek bezig wilt zijn, maar ook je lichaam en geest wilt laten ontspannen. De lessen duren 60 -75 minuten en we beginnen met een gezamenlijke warming-up. Tijdens de les neem je meerdere yogahoudingen aan. Het tempo is afhankelijk van de yogavorm.

  Je wisselt verschillende houdingen en bewegingen af tijdens de les, zodat jij je lenigheid, concentratie en balans verbetert. Je wordt hierbij begeleid door een gecertificeerde groepsles instructeur die de oefeningen voordoet en je helpt bij het vinden van de juiste houding. In de spiegel kun je zelf checken of je goed staat en ook de instructeurs helpen je. De instructeur begeleidt je ook als je door een blessure een oefening niet goed kunt uitvoeren. Je krijgt dan een alternatieve oefening aangeboden, zodat je gewoon mee kunt doen met de groep. We sluiten de les altijd af met een ontspannende cooling-down en eindigen in savasana.

  Waarom kiezen voor yogales bij SportCity Amsterdam?

  SportCity biedt in de clubs in Amsterdam verschillende groepslessen yoga aan. Je kunt kiezen uit verschillende soorten yoga, van intensief tot ontspannend. Met ons all-in lidmaatschap kun jij onbeperkt meedoen met alle groepslessen die onze clubs aanbieden en na je les ontspan je extra in een van onze wellnessfaciliteiten.

  Yoga is een perfecte aanvulling op andere sporten. Bij yoga concentreren we ons onder andere op je ademhaling, je bewustzijn en het voelen van grenzen. Allemaal dingen die je ook prima bij andere sporten kunt toepassen. Combineer gerust de yogalessen met bijvoorbeeld fitness of een groepsles van Les Mills.

  SportCity heeft meerdere vestigingen in Amsterdam. Je kunt dus altijd bij jou in de buurt groepslessen yoga volgen. Lijkt het je leuk om een yoga groepsles te volgen? Download dan de SportCity app. Hierin staan ook online yoga workouts waarmee je zelf kunt uittesten of het wat voor je is of waarmee je je lenigheid behoudt op vakantie als je niet naar de club kunt komen.

  Veelgestelde vragen over groepsles yoga in Amsterdam

  Welke vormen van yoga biedt SportCity in Amsterdam aan?

  Bij SportCity kun je terecht voor onder andere lessen Ashtanga yoga, Flow yoga, Hatha yoga, Power yoga, Vinyasa yoga, Yin Yang yoga en Yin yoga.

  Welke fitnessdoelen kan ik halen met een groepsles yoga in Amsterdam?

  Tijdens een groepsles yoga werken we aan lenigheid, ontspanning en spierversterking. Yoga is ook geschikt als je een sportblessure hebt, maar toch soepel en lenig wilt blijven. 

  Ik loop graag hard. Kan ik daarnaast ook yogalessen volgen?

  Ja, zeker. Hardlopen en yoga zijn een goede combinatie. Yoga versterkt de belangrijkste spieren die je gebruikt tijdens het hardlopen. Maar yoga versterkt ook spieren die je tijdens het hardlopen niet zoveel gebruikt. De yoga-oefeningen versterken je rompstabiliteit, heupspieren en bovenbeenspieren. Zo word je flexibeler en loop je efficiënter.

  Kan ik bij SportCity in Amsterdam ook een paar groepslessen yoga volgen?

  Dat kan. Als je nog niet zeker weet of groepslessen yoga echt iets voor jou zijn, dan kun je een flexibel lidmaatschap afsluiten dat per 4-weken opzegbaar is. Daarmee volg je 4 weken lang groepslessen yoga. Of volg de online lessen via de gratis SportCity app die je downloadt in de App Store of via Google Play.

  0 clubs gevonden

  Altijd een SportCity bij jou in de buurt.