Groepsles Kickboksen header

Kickboksen in Amsterdam

  In de hoofdstad van Nederland is er altijd wat te doen. Zo ook bij SportCity. Je vindt ons door de hele stad. In het centrum van Amsterdam aan de grachten, vlakbij het historische Centraal Station en bijvoorbeeld in de buurt van het Westerpark. Wil je op een leuke manier aan je conditie werken, sterker worden en je bokstechniek verbeteren? Dan zijn kickboks groepslessen echt iets voor jou. Kom samen met een vriend of ontmoet juist nieuwe trainingsbuddies. Probeer het eens uit bij de verschillende SportCity locaties die de stad rijk is.

  Kickboksen en sporten bij SportCity

   Wat wil jij uit een kickboksles halen? Je kan kickboksen als basis gebruiken voor jouw trainingsschema, maar je kunt kickboksen ook inzetten als aanvulling op je wekelijkse routine. Tijdens de les verbeter je jezelf op allerlei vlakken: cardio (conditie), techniek en kracht en ook verbrand je vet. Dingen die je leert zijn stoot- en traptechnieken. Want kickboksen bestaat uit zowel stoten met je kickbokshandschoenen en trappen. Je trapt en stoot niet op de tegenstander, maar op speciale pads van je trainingsmaatje. Je hoeft dus niet bang te zijn voor lichamelijk contact.

  Samen trainen bij SportCity Amsterdam

  Kickboksen is een leuke en uitdagende manier om fit te worden en te blijven. Onder begeleiding ga je in groepjes aan de slag om samen kickboksen te trainen in Amsterdam. Door er samen voor te gaan behaal je sneller resultaat en blijf je gemotiveerd. Kom alleen, of met een partner of een vriendengroep, je gaat er altijd samen voor met andere gemotiveerde kickboksers tijdens een groepsles kickboksen.

  Wat is een kickboks groepsles?

   Kickboksen is een vorm van vechtsport waarbij oefeningen uit karate worden gecombineerd met boksen. De naam kickboksen zegt het al: oefenen met ‘kicks’, oftewel ‘schoppen’, worden gecombineerd met boksen. Kickboksen is rond 1950 is ontstaan in Japan. Het is oorspronkelijk een vorm van zelfverdediging. Bij SportCity oefenen we vooral voor conditie en kracht. Omdat de lessen vrij intensief zijn, verbrand je ook nog eens veel calorieën.  

  Waarom is kickboksen zo goed voor je?

  Bij kickboksen verbeter je je conditie, bouw je spierkracht op en werk je aan je techniek. Zo ben je niet alleen fysiek bezig, maar werk je ook aan je concentratie. Elke les is anders en uitdagend, de ene keer is het mentaal leren, de andere keer fysieker, maar elke les leer je iets nieuws.

  Als je regelmatig een groepsles kickboksen volgt, merk je dat je conditie steeds verder verbetert. Je wordt sterker én leniger. Misschien lukt in het begin nog niet alles. Maar met de juiste begeleiding van onze ervaren instructeurs, is iedereen al snel in staat een high-kick uit te delen. 

  Welke vechtsporten kan ik doen bij SportCity? 

  Kickboksen is niet de enige vechtsport die je kunt doen bij SportCity. Een andere groepsles gebaseerd op vechtsport en zelfverdediging is: Les Mills Body Combat. Dit is een intense vechtsport-work-out, geïnspireerd op oosterse vechtsporten met bewegingen uit karate, taekwondo, kung fu, kickboksen en tai chi. In de gym hangen natuurlijk ook bokszakken zodat je zelf kunt trainen als je niet meedoet aan een groepsles kickboksen.

  Is een kickboks groepsles geschikt voor mij? 

   “Is kickboksen wat voor mij?” Dit vraag jij jezelf misschien ook af. Bij elke groepsles van SportCity geldt: iedereen is welkom. Ben je een beginner die nog nooit een trap heeft uitgedeeld, dan kun je het aan ons laten weten en houden we hier rekening mee. Maar ook als je de zwarte band bezit zorgen we ervoor dat jij genoeg te leren hebt in onze groepsles. Onze gecertificeerde instructeurs kijken naar je individuele behoeften en stemmen hier de les op af zodat je jezelf kunt uitdagen op je eigen niveau.

   Vind je het leuk om in een groepje bezig te zijn, samen te werken met anderen en elkaar te motiveren? Kom dan langs voor een kickboks groepsles en kijk of het bevalt. Van samen kickboksen komt het gelukshormoon endorfine vrij. Aan het einde van een les ben je dus niet alleen bezweet, maar ook gelukkig en vol energie! 

  Onbeperkt groepslessen volgen bij SportCity Amsterdam

   Een kickboksles is zo afwisselend dat je elke dag een andere training zou kunnen volgen. Met je SportCity lidmaatschap heb je onbeperkt toegang tot alle live groepslessen op locatie, Small Group Lessen en online lessen. Je kunt dus overal aan de slag met een groepsles kickboksen met één SportCity lidmaatschap. Ook personal training kickboksen is mogelijk. Kom kickboksen in Amsterdam West, kickboksen in Amsterdam Oost of kickboksen in Amsterdam Nieuw-West, het kan allemaal bij SportCity, waar je ook bent in de stad Amsterdam. Natuurlijk kun je ook andere lessen doen die jouw kickboksschema completeren of waarmee je weer andere dingen traint. Van yoga tot Les Mills, het kan met jouw SportCity abo.

  Hoe ziet een kickboksles in Amsterdam eruit?

  Hoe is een kickboksles opgebouwd? Elke kickboksles start met een warming-up. Na deze kickboksles warming-up ga je in groepjes van twee aan de slag met stootkussens. Met deze kussen leer je stoten en trappen, zonder dat je op een persoon hoeft te oefenen. Naast het stoten en trappen doen we tussendoor bodyweight oefeningen om aan kracht te werken. Een kickboksles duurt gemiddeld 60 minuten.

  Laad op tijdens een kickboks groepsles

  De kickbokstrainingen zijn geschikt voor elk niveau, je leert alles op je eigen tempo. Afwisseling en uitdaging staan centraal en de instructeurs zorgen ervoor dat jij je geen moment verveelt. We doen niet aan lichamelijk contact dus voor een blauw oog of andere blauwe plekken, hoef je echt niet bang te zijn. Aan het einde van de training zit je vol energie. Na een kickboksles bij SportCity Amsterdam ben je weer helemaal opgeladen! Kickboksen is dan ook voor veel mensen een uitlaatklep. Kom lekker uitrazen na werk, school, studie of een dag thuis bij onze kickbokslessen in Amsterdam.

  Waarom kickboksen bij SportCity Amsterdam?

  Sporten op locatie is de beste manier om gemotiveerd fit te worden en te blijven. En het is vooral heel erg leuk! Onze instructeurs houden zelf ook van kickboksen en zijn er dan ook erg enthousiast over! Ze hebben allemaal een certificatie en kennis van zaken om jou het beste te laten halen uit je kickboksles. Naast kickboksles geven ze je graag uitleg over de fitness apparaten. Want fitness kan helpen om fitter te worden, wat jou ook weer gaat helpen bij het kickboksen. Ze begeleiden je graag tijdens meerdere trainingen en geven ze als je wil voedingsadvies.

  Waarom een SportCity lidmaatschap?

  Flexibiliteit en een uitgebreid aanbod zijn redenen om te kiezen voor een SportCity lidmaatschap. Met een SportCity-lidmaatschap lheb je toegang tot alle SportCity vestigingen in heel Nederland, behalve SportCity Cornelis Schuyt. Wel zo handig als je een keer tijdens een weekendje weg of bezoek aan je schoonouders toch wilt sporten. In de SportCity app vind je meer dan 150 workouts voor wanneer het jou uitkomt! En vooral ook waar het jou uitkomt.

  Veelgestelde vragen over Kickboks groepsles in Amsterdam 

  Het kan zijn dat je na het lezen van dit artikel nog een aantal vragen hebt voor je het aandurft een kickboksles te volgen bij SportCity Amsterdam. Daarom hebben we de FAQ over kickboksen, oftewel de Frequently Asked Questions over kickboksen oftewel de veelgestelde vragen over kickboksen bij SportCity hier voor je verzameld.

  Ik heb nog nooit een kickboksles gevolgd, kan ik zomaar meedoen? Ja, iedereen mag meedoen aan een groepsles kickboksen. Het maakt niet uit of je beginner bent of al jaren bokst. Onze instructeurs zorgen ervoor dat jij je op je gemak voelt en het beste uit je groepsles haalt. 

  Is kickboksen voor mannen en vrouwen gemengd? Ja, we zullen tijdens de les groepjes maken op basis van niveau. Zo heeft iedereen een leuke en uitdagende les ongeacht het niveau en ongeacht je geslacht. Het kan dus zijn dat je als man met een vrouw kan kickboksen, maar ook dat je met een man oefent, maar net wat op dat moment voor beiden fijn is.

  Kan ik alleen naar een kickboksles komen? Ja, iedereen is welkom om een kickboksles uit te proberen. Je mag samen met een partner of vriend komen, maar ook als je alleen bent, is er altijd een trainingspartner voor je. 

  Wat moet ik naar een kickboksles aantrekken? Tijdens de les werk je aan je conditie en fysieke kracht, waarbij je veel beweegt op een vrij hoog tempo. Zorg ervoor dat je kleding draagt waar je makkelijk in kunt bewegen en zweten. Bijvoorbeeld een legging of korte broek met een T-shirt of hemdje. Tijdens de les draag je binnenschoenen.

  Moet ik bokshandschoenen meenemen naar de les? Het is niet verplicht om zelf bokshandschoenen mee te nemen na de les, de bokshandschoenen in verschillende maten liggen voor je klaar. Deze worden na elke les gedesinfecteerd. Natuurlijk is het wel toegestaan om je eigen kickbokshandschoenen mee te nemen, dat is geen probleem. Je kunt kickboksen dus uitproberen bij SportCity zonder eerst zelf handschoenen aan te schaffen.

  0 clubs gevonden

  Altijd een SportCity bij jou in de buurt.