SportCity spinning

Spinning in Amsterdam

  Amsterdam is natuurlijk de fietsstad bij uitstek. Naast een rondje over de grachten of door het Amsterdamse Bos, wordt er in de stad ook professioneel gefietst. Denk bijvoorbeeld aan de Amstel Gold Race, het populaire jaarlijkse wielerevenement voor recreatieve wielrenners.

  Professioneel fietser of niet, bij SportCity fiets je het hele jaar door. Tijdens onze spinning lessen in Amsterdam werk je aan je conditie wanneer je maar wilt. In al onze clubs staan spinning bikes waar je op kunt stappen voor een live groepsles of een virtuele les. Zo hou je je conditie altijd op peil.

  Wat is spinning?

  Spinning of indoor cycling is een workout waarbij je een spinningfiets gebruikt. Je fietst op het ritme van krachtige en opzwepende muziek. Terwijl je benen ronddraaien word je begeleid door een gemotiveerde en gecertificeerde instructeur. Tijdens een spinningles neem je verschillende posities aan op je fiets en verander je steeds van weerstand. Zo voelt het alsof je over bergen en door vlakke landschappen scheurt! 

  Afvallen en conditie opbouwen 

  Zweten, zweten en nog eens zweten! Dat hoort echt bij spinning. Het is dan ook de ideale les als je wilt afvallen en conditie opbouwen. Met spinning verbrand je veel calorieën. Spinning is best een pittige training. Je moet dus wel een beetje doorzettingsvermogen hebben om de les vol te kunnen houden. 

  De voordelen van spinning

  Spinning heeft veel voordelen:

  • Met spinning kun je snel resultaten zien

  • Door de afwisselende ritmes train je je spieren en je conditie

  • Je verbrandt veel calorieën per les

  • Je spinning instructeur motiveert je om tot het uiterste te gaan

  • Een virtuele spinning les volg je op ieder moment van de dag

  Spinning is een goede manier om een betere conditie te krijgen. Je hartslag gaat omhoog, je longinhoud wordt groter en je verbrandt vet. Krijg je al zin in een spinning les?

  Wanneer is spinning geschikt voor jou?

  Een groepsles spinning bij SportCity is iets voor jou als je graag aan je conditie werkt. Door het fietsen op je spinningbike train je met name je core spieren en je beenspieren, maar ook je bilspieren krijgen voldoende aandacht. 

  Je verlegt graag je grenzen

  Spinning is ook iets voor jou als je graag je grenzen verlegt. Bij spinning ga je namelijk steeds een stapje verder. Word je daar enthousiast van? Dan zul je spinning heel leuk vinden! Je leert bovendien je eigen doorzettingsvermogen kennen omdat we steeds de grens opzoeken.

  Je houdt graag het hele jaar door je conditie op peil

  Klim je graag op de racefiets, maar wil je in de winter niet in weer en wind buiten fietsen? Of schaats je graag en kun je dat ‘s zomers niet doen? Dan is spinnen een prima oplossing! Met spinning zorg je dat je conditie op peil blijft.

  Je wilt een lage impact work-out

  Heb je snel last van knie- of voetproblemen? Dan is spinning ook geschikt. Spinning houdt de spanning weg van je knieën en voeten. Je kunt best hard trainen op een spinbike, zonder dat je je knieën en voeten overbelast. Je zult ook merken dat de spierkracht in je benen verbetert door de training.

  Hoe ziet een spinningles in Amsterdam eruit?

  Bij SportCity Amsterdam bieden we de volgende spinning lessen aan: 

  • Live spinning les

  • Virtual cycling lessen van CycleMasters®

  Tijdens een live spinning groepsles verleg je je grenzen op de spinningbike, onder begeleiding van een gecertificeerde instructeur. Deze motiveert je om net dat stapje extra te zetten. Bij spinning bepaal je zelf de weerstand van je fiets. Het maakt hierdoor niet uit of je oud, jong, beginnend of gevorderd sporter bent. Spinning doe je altijd op je eigen niveau!

  CycleMasters® Virtual Spinning lessen

  Als je lid bent van SportCity dan kun je met elk lidmaatschap de virtual cycling lessen van CycleMasters® volgen. Deze lessen volg je op ieder moment van de dag. Je hebt hierbij keuze uit 3 lessen:

  • Beat Ride - dansen en fietsen op muziek

  • Signature Ride - lichteffecten en actie

  • Scenic Ride - waan je op de Alpe d’Huez met realistische routes

  Kies zelf je virtuele trainer, tijdsduur, niveau en route en begin met spinnen! Er zijn korte lessen van 20 minuten, maar ook extra lange lessen van wel 90 minuten. Met deze cycling lessen hou je het lekker afwisselend. Let’s go!

  Waarom spinning bij SportCity Amsterdam?

  In Amsterdam kun je terecht bij meerdere SportCity clubs in verschillende delen van de stad. Waar je ook woont, je kunt binnen no time lekker gaan sporten bij een van onze clubs.Boek je lessen bij de clubs via de gratis SportCity app. Daar vind je ook gratis online groepslessen, videolessen en workouts. 

  De spinning groepslessen van SportCity zijn super motiverend en lekker actief. Je hoeft niet zelf te bedenken welke oefeningen je doet. Met de hele groep doe je dezelfde oefeningen, maar wel op het niveau wat bij je past. Zo kun je je helemaal focussen op je ademhaling en je lichaam.

  Meld je aan voor onze spinning groepslessen!

  Met ons Fitness & Groepstraining lidmaatschap doe je onbeperkt mee met elke groepsles die verschillende clubs van SportCity aanbieden.Zo kun je ook een keer bij een andere club aan een groepsles meedoen. 

  Je kunt een Fitness & Groepslessen lidmaatschap nemen waarmee je onbeperkt kunt meedoen met alle groepslessen.

  Veelgestelde vragen over spinning in Amsterdam

  Wat heb ik nodig voor mijn eerste spinningles? Voor je eerste spinningles heb je in ieder geval een bidon, een spinning broek met zeem en een handdoek nodig, want je gaat zeker zweten. Kom wat vroeger naar de les en laat je instructeur weten dat je net begint. De instructeur helpt je dan met de instelling van de bike. 

  Bij welke Amsterdamse vestigingen van SportCity kan ik terecht voor spinningles? Spinning les wordt gegeven bij een groot aantal Amsterdamse clubs. De virtual spinning lessen worden op alle clubs gegeven. Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap doe je mee met de live groepslessen en de CycleMasters® Virtual Spinning lessen. Loop dus gerust eens binnen en vraag naar de mogelijkheden.

  Wat zijn de voordelen van spinningles? Tijdens een spinning les werk je vooral aan je conditie en de vetverbranding. Je verbrandt veel calorieën tijdens een spinningles.

  Kan ik het hele jaar door spinninglessen volgen bij SportCity Amsterdam? Ja. Onder normale omstandigheden (zonder corona) kun je het hele jaar door spinninglessen volgen bij onze Amsterdamse clubs. Train bijvoorbeeld in de winter op de spinningbike en stap in het voorjaar op de racefiets.

  Zijn jullie spinninglessen geschikt voor elk niveau? Als je bij ons komt spinnen, dan stel je zelf de weerstand van je fiets in. Eventueel kan de instructeur je daarbij helpen. Zo kun je aan elke les meedoen op je eigen niveau.

  Heb je speciale schoenen nodig voor de spinning bike? Dat is niet per sé nodig. Met gewone sportschoenen kun je gebruik maken van de spinningbikes in onze clubs. Je kunt ook speciale klikschoenen of mtb (mountainbike) schoenen gebruiken als je dat prettiger vindt.

  Kan ik bij SportCity onbeperkt spinninglessen volgen? Ja. Met een City Fit lidmaatschap kun je elke maand zoveel spinning lessen volgen als je wilt.

  Met welke andere sporten kan ik spinning combineren? Als je de lessen met fitness of een BodyPump les combineert, dan zul je snel resultaat bereiken. Je trainingen blijven bovendien afwisselend. 

  0 clubs gevonden

  Altijd een SportCity bij jou in de buurt.