Header pilates groeples

Pilates in Amsterdam

  Amsterdam is een echte sportstad. Als je sport, dan helpt een goede houding om fit te blijven. Pilates is een uitstekende manier om je houding te verbeteren en je lichaamsbewustzijn te vergroten. Er zijn verschillende soorten pilates, waaronder de Stott methode en de methode van Joseph Pilates. Het grootste verschil is de benadering van de houding. Terwijl de klassieke methode gebruik maakt van een ingeprente wervelkolom of platte rug tijdens de oefeningen, concentreert de Stott methode zich op het handhaven van een neutrale wervelkolom, of natuurlijke kromming van de rug.

  Over Pilates in Amsterdam

  Heb je ook zo’n zin om te bewegen? Stap dan eens binnen bij SportCity in Amsterdam. Zo kun je bij onze Amsterdamse clubs groepslessen Pilates volgen. Bij ons train je het hele jaar door en iedereen is welkom in onze clubs. Van pilates Amsterdam West tot Pilates de Pijp, overal kun je pilates doen in Amsterdam. Vaak wordt pilates ook gecombineerd met yoga voor the best of two worlds.

  Gezellig samen sporten

  Tijdens een groepsles Pilates werk je in een groep heel gericht aan je kracht, balans en een goede lichaamshouding. Samen sporten is bovendien gezellig en je motiveert elkaar. Het voordeel van SportCity is dat je met een lidmaatschap fitness en groepslessen combineert. Wissel bijvoorbeeld Pilates af met fitness of yoga. 

  Onze Amsterdamse clubs werken allemaal met gediplomeerde instructeurs. De oefeningen worden regelmatig aangepast, zodat de lessen leuk en interessant blijven. In de club zijn alle benodigde materialen voor je les aanwezig. Zelf meenemen mag natuurlijk ook.

  Wat is Pilates?

  Pilates is een fitnessmethode die aan het begin van de 20e eeuw is bedacht door Joseph Pilates. Joseph Pilates leed in zijn jeugd aan reuma en was op zoek naar een manier om soepel te blijven. Hij ontwikkelde verschillende oefeningen en zo ontstond een innovatieve, veilige en effectieve vorm van bewegen die we kennen als Pilates.

  Sterkere spieren, minder stress 

  Pilates bestaat uit low impact oefeningen die zorgen voor meer flexibiliteit, kracht en uithoudingsvermogen. Als je het regelmatig doet, dan wordt je buik strakker. Je krijgt ook een betere houding omdat je rug en wervelkolom stabieler worden. De focus op je oefeningen zorgt bovendien dat je minder last hebt van stress. Pilates werkt dus voornamelijk aan je kracht en niet aan je conditie, je hoeft bijvoorbeeld niet op te drukken tijdens een pilatesles of te rennen of andere vormen van cardio te doen, de meeste oefeningen doe je zittend of staand op dezelfde plek.

  Heb je last van een sportblessure? Dan kun je met Pilates heel gericht bepaalde spiergroepen trainen. Door aanpassing van de low impact oefeningen krijgen je spieren beter de kans om te herstellen. Op die manier beperk je het verlies van spierkracht zoveel mogelijk. Onze instructeurs geven je alle aandacht om jou te helpen je pilates doelen te bereiken.

  Kun je afvallen met Pilates?

  Pilates richt zich niet speciaal op afvallen. Heb je geen gezond gewicht? Dan kun je met Pilates je spieren sterker maken en je houding verbeteren. Pilates is verder een goede manier om een gezond gewicht te behouden. Deze low impact training is geschikt om je figuur strakker te maken en je spieren te verstevigen. Als je een goede lichaamshouding hebt, iets wat je wél oefent met pilates dan zie je er wel slanker en strakker uit dan dat je bijvoorbeeld ineengezakt zit of loopt, dus in dat opzicht kan pilates wel zeker je postuur verbeteren.

  Wanneer is Pilates geschikt voor jou?

  Bij Pilates doe je low impact oefeningen op een laag tempo. Dat betekent dat Pilates zeer geschikt is als je last hebt van gewrichtsklachten. Daarnaast is deze vorm van fitness iets voor jou als je wilt werken aan je houding, kracht, coördinatie, flexibiliteit, balans en ademhaling. 

  Verbeter je houding met Pilates

  Met Pilates oefeningen werk je aan het versteviging van je core, maar ook de rest van je lichaam. Omdat je aan een goede lichaamshouding werkt, zul je minder last hebben van klachten en pijn die te maken hebben met een verkeerde houding. Pilates is dan ook een prima aanvulling op bijvoorbeeld yoga, hardlopen of andere sporten.

  Groepsles Pilates bij SportCity

  Bij SportCity volg je Pilates groepslessen voor elk niveau. Het maakt niet uit of je net begint of dat je al meerdere lessen hebt gevolgd. Je kunt bovendien op elk moment van het jaar instromen. Onze clubs hebben ruime openingstijden, zodat er altijd wel een Pilates les is die past in jouw agenda. Omdat je niet bezweet raakt van pilates, kun je erna ook snel door naar je werk of studie, je hoeft niet eerst te gaan douchen voor je verder kan met je dag. Ideaal dus om pilates te doen voor je naar je werk gaat in de ochtend. Wie houdt nou niet van een pilates ochtendsessie? Maar ook in de avond is pilates fijn voor het slapen gaan.

  Old school Pilates

  Bij SportCity volg je old school Pilates. Dat betekent dat je de oefeningen uitvoert op een matje op de grond. We gebruiken geen apparaten, zoals bijvoorbeeld bij reformer Pilates wel het geval is. Op de vloer leer je de oefeningen snel en op een goede manier. 

  Hoe ziet een Pilates groepsles in Amsterdam eruit?

  Pilates is een bewegingsvorm waarbij je middels oefeningen op de vloer het lichaam versterkt. Er wordt vanuit de core van het lichaam getraind. Het lichaam wordt met precisie, concentratie en controle getraind om het volgende te bereiken: een betere stabiliteit, verbeterde coördinatie en meer spierkracht. De lessen zijn actief en ademhalingstechnieken maken de training compleet. Tevens is er aandacht voor het trainen van de bekkenbodemspieren, kan je bekken of de onderrug wel wat extra training gebruiken dan is Pilates wellicht wat voor jou als je voor een gezond en sterk lichaam wil gaan!

  Oefeningen met maximaal effect

  Tijdens de les doe je vooral grondoefeningen, de volgende gebieden van je lichaam worden intensief getraind:

  • rugspieren,

  • buikspieren,

  • dijbeenspieren

  • bilspieren. 

  Hiermee versterk je je core waardoor je houding automatisch beter wordt. We gebruiken geen apparaten tijdens onze Pilates-lessen. Bij de uitvoering van de oefeningen volg je de aanwijzingen op van onze ervaren en enthousiaste instructeurs. Zij doen de bewegingen en houdingen voor. Zo bereik je met de oefeningen het maximale effect.

  De groepslessen duren ongeveer een uur. De lessen worden gegeven in onze zalen die speciaal zijn ingericht voor groepslessen. We gebruiken tijdens de les rustige muziek die je concentratievermogen ondersteunt. Je komt heerlijk stressvrij de les weer uit! 

  Waarom Pilates bij SportCity Amsterdam?

  Als je zelf een pilates work-out samenstelt, dan weet je niet zeker of je de oefeningen in de goede volgorde uitvoert en ook weet je wellicht niet welke oefeningen je precies moet doen. Ook het ademen tijdens de oefeningen kan een uitdaging zijn. Tips en tricks van onze instructeurs zijn dus noodzakelijk om een goede basis te leggen voor jouw oefeningen. Als je meedoet met een groepsles wordt alles voor jou uitgezocht, je hoeft alleen maar mee te doen, wel zo makkelijk. 

  In Amsterdam kun je terecht bij meerdere SportCity clubs in verschillende delen van de stad. Dus of je nou in Amsterdam Noord, Zuid, Oost of West woont: kom lekker sporten bij SportCity! Boek met je all in abo je lessen bij een van onze clubs via de gratis SportCity-app. Daar vind je ook videolessen en work-outs. 

  Veelgestelde vragen over Pilates in Amsterdam

  Wat is het verschil tussen yoga en Pilates? Een van de belangrijkste verschillen tussen yoga en pilates is dat yoga kan worden gebruikt om de flexibiliteit van je lichaam te verbeteren. Yoga zal ook geleidelijk de flexibiliteit van je gewrichten vergroten. Pilates richt zich meer op de ontspanning van gespannen spieren en versterking van je spieren.

  Hoe vaak moet je Pilates les volgen? Als je 2x per week aan Pilates doet, bouw je sterke spieren op. Je traint je buik-, rug-, dijbeen- en bilspieren die daardoor steeds sterker worden. Zo kun je de intensiteit van de oefeningen geleidelijk verhogen.

  Krijg je van Pilates een platte buik? Pilates versterkt zeker je buikspieren, maar het versterkt ook de ademhalingsspieren, buik-, rug-, dijbeen- en bilspieren. Tijdens de les kan je instructeur de focus leggen op benen, armen of buikspieren. Het doel is uiteindelijk dat je je sterker en beter in balans voelt.

  Kun je Pilates doen als je overgewicht hebt? Pilates is geschikt voor iedereen en voor alle leeftijden. Als je overgewicht hebt, dan is Pilates extra interessant voor jou. Het vergroot namelijk de kracht en coördinatie van je core spieren. Dit zijn de buik-, rug- en bekkenspieren die de wervelkolom en organen ondersteunen.

  Moet ik aan de instructeur zeggen dat ik voor de eerste keer Pilates doe? Je kunt altijd even aangeven dat het je eerste keer Pilates is als je wilt.

  Ben ik te oud voor Pilates? Je bent nooit te oud voor Pilates. Ook als je wat ouder bent, kun je het gerust beoefenen. De oefeningen hebben een lage impact en je houdt steeds de controle over je spieren. Je evenwicht verbetert en je houding wordt rechter. Dat is positief voor elke leeftijd.

  0 clubs gevonden

  Altijd een SportCity bij jou in de buurt.