Kettlebel les - SportCity

Bootcamp in Utrecht

  Denk je aan Utrecht, dan denk je aan de Domtoren. Maar ook aan de Oude Gracht, de Neude en aan studenten. Uniek aan Utrecht zijn de werfkelders aan de gracht, waar je gezellig een terrasje kunt pakken. En ‘s avonds kun je helemaal los in één van de vele uitgaansgelegenheden. Of je houdt je natuurlijk rustig omdat je de dag erna op zoek bent naar een bootcamp Utrecht. Dat begrijpen we bij SportCity maar al te goed. Een bootcamp Griftpark Utrecht, bootcamp Julianapark Utrecht of misschien een bootcamp Leidsche Rijn, wie weet hebben we het deze week voor je gepland. Join the bootcamp club!

  Wat is Bootcamp?

  Oorspronkelijk is Bootcamp ontwikkeld voor het leger als pittige training voor het hele lichaam om militairen klaar te stomen voor hun taken in het leger. Kracht en explosief vermogen zijn dan belangrijk dus logisch dat oefeningen worden ingepland zoals push ups, gewichtheffen en cardio oefeningen. De Bootcamp training bij SportCity is afgeleid van dit intensieve trainingsprogramma. Elke instructeur geeft een andere invulling aan de bootcamp, we gaan touwtje springen de ene keer en de andere keer weer iets doen met gewichten of de kracht van je eigen lichaam benutten. Wie weet doen we oefeningen met dingen die we tegenkomen zoals bankjes en een picknicktafel.

  Wat zijn de effecten van Bootcamp les?

  Al na een aantal lessen Bootcamp zul je merken dat je meer conditie krijgt. Je spierkracht neemt toe. Je wordt dus sterker, fitter en strakker. Het heeft een positief effect op je hele lichaam, sommige klachten kunnen er zelfs door verminderen. Met 1 of 2 Bootcamp groepslessen per week bereik je al resultaat. Neem ook genoeg rust na je bootcamp in het park zodat je spieren kunnen herstellen.

  Voor wie is Bootcamp bedoeld?

  Bootcamp is voor iedereen. Of je nu man of vrouw, beginner of fanatiek sporter bent. Onze trainingen zijn te volgen op elk niveau. Twijfel je nog? Kom dan een keertje meedoen! Als je een dagje wilt Proefsporten dan staan we voor je klaar en kun je het zelf een keer uitproberen bij een van onze clubs in Utrecht. Waar wacht je nog op?

  Wanneer is Bootcamp geschikt voor jou?

  De Bootcamp training van SportCity  in Utrecht is ideaal voor jou als je samen met anderen wilt werken aan je kracht en uithoudingsvermogen. Het maakt daarbij niet uit welk niveau je hebt. Bij onze lidmaatschappen is bootcamp inclusief als je dit in het lesrooster vindt van jouw club. Begin snel met Bootcamp bij SportCity in Utrecht. Je motivatie tijdens de oefeningen krijg je van onze instructeurs en van de andere deelnemers. Samen staan we sterk en worden we letterlijk sterker!

  Welke voordelen heeft deelnemen aan een Bootcamp groepsles?

  • Bootcamp lessen zijn geschikt voor iedereen, ongeacht je niveau, als je het spannend vindt om te beginnen met een sport dan is bootcamp een low key manier om in te stappen

  • Bootcamp training is afwisselend, geen les is hetzelfde, ideaal voor mensen die zich snel vervelen, want steeds leer je weer wat nieuws of doe je een andere volgorde, dit is een stuk spannender dan op de club elke keer hetzelfde parcours afleggen

  • Je verbrandt flink wat calorieën tijdens een Bootcamp les: gemiddeld 500 - 800 calorieën per les

  • Je werkt aan je spierkracht en aan je uithoudingsvermogen.

  • Bij goed weer train je lekker buiten, maar ook binnen kun je prima trainen.

  • Je werkt niet alleen aan je fysieke, maar ook aan je mentale gezondheid. Je lichaam maakt tijdens het sporten endorfine aan, een stofje waardoor je je prettiger voelt. 

  • Als je buiten bootcamp doet is het goed voor de aanmaak van vitamine c, smeer je wel goed in als je in de zon sport natuurlijk. 

  De Bootcamp-oefeningen heb je na een paar lessen helemaal onder de knie. Onze bootcamp instructeurs willen dat iedereen mee kan doen.

  Hoe ziet een Bootcamp les in Utrecht eruit?

  Met een Bootcamp les van SportCity ben je ongeveer een uur zoet. Afhankelijk van het weer kunnen de lessen zowel in de buitenlucht als in de club gegeven worden. Neem dus altijd passende kleding mee. Tijdens de Bootcamp les doe je onder andere krachtoefeningen en intervaltrainingen. Ook hardlopen is vaak onderdeel van het programma. Je doet in een hoog tempo push ups en squats, of je gaat touwtje springen. Je hoeft je geen moment te vervelen! 

  Bootcamp trainingen zijn afwisselend

  Alles is mogelijk tijdens een Bootcamp training.Wil je je spieren extra trainen? Dan gebruik je kettlebells, corebags en medicine balls. Maar je kunt ook je mede-bootcampers inzetten als  trainingsmateriaal. En tijdens een outdoor Bootcamp kun je lekker buiten spelen: daar maken we gebruik van bijvoorbeeld boomstammen en klimrekken.

  Motivatiegebrek? Echt niet!

  Weet je van jezelf dat je het moeilijk vindt om gemotiveerd te blijven? Dan moet je zeker een Bootcamp training gaan doen! Je wordt begeleid door een enthousiaste, gecertificeerde groepslesinstructeur. Het is een groepsles, dus je motiveert elkaar. En opgeven is geen optie als je in teamverband sport: je wilt telkens weer je grenzen verleggen. Je traint altijd op je eigen niveau, dus de les is geschikt voor iedereen.

  Waarom Bootcamp bij SportCity Utrecht

  Waar wacht je nog op? Kom ook een keer Bootcampen bij SportCity Utrecht! Na 1 keer wil je zeker meer. Verbeter jezelf steeds weer en je zult merken dat je spierkracht en conditie toenemen. En dat is toch mooi meegenomen.

  Ruime openingstijden 

  In Utrecht en omgeving kun je bij meerdere clubs komen sporten. Er is altijd een club bij jou in de buurt. Ben je een ochtend- of juist een avondmens? Geen probleem. Onze sportclubs hebben ruime openingstijden, dus je kunt komen sporten wanneer jij daar zin in hebt. Sommige mensen sporten ‘s ochtends en sommige mensen sporten ‘s avonds en bij anderen hangt het weer van hun mood af of van de dag waarop ze tijd hebben. Ben je een keer de stad uit dan ben je vast ook welkom bij sommige van onze andere clubs. SportCity zit overal. We zijn er voor je! En ook online kun je lessen volgen. 

  Plan je groepslessen met de SportCity app

  Drukke agenda? Wie niet in deze drukke tijden! Daarom is sporten extra belangrijk om je hoofd leeg te maken en je lichaam te laten relaxen na een dag op kantoor of in een winkel of op pad. Als je lid wordt dan kun je gratis in de SportCity app je groepslessen boeken bij SportCity Utrecht. Zo kun je je trainingen plannen op de tijdstippen die jou het beste passen.

  Veelgestelde vragen over Bootcamp in Utrecht

  Kan ik meedoen met een Bootcamp les als ik niet gewend ben om te sporten? Jazeker. Bootcamp is een intensieve training, maar het is geschikt voor alle niveaus. Je doet de oefeningen zo goed als jij kunt. Na een paar lessen zul je zien dat je  jezelf steeds meer kunt uitdagen. Wat natuurlijk wel logisch is, is dat je na de eerste paar keer bootcamp spierpijn zult hebben, dit is niet erg, dat hoort er helemaal bij. Soms kan dit wel een paar dagen duren, maar dan weet je in ieder geval zeker dat je je best hebt gedaan. En na een aantal keren wordt dit al gelijk minder. Dit geldt natuurlijk voor elke sport waar je lichaam niet aan gewend is.

  Welke kleding moet ik aan voor een Bootcamp training? Afhankelijk van het seizoen draag je andere kleding voor bootcamp buiten. Regen, win, zon en hagel hebben invloed op je bootcamp kledingkeuze. Je kunt natuurlijk ook alleen komen als het lekker weer is, of binnen bootcamp doen als het sneeuwt, om maar even wat te noemen. Je krijgt het snel warm met sporten, dus zorg voor goede kleding en laagjes in de winter. Een waterafstotend jack is ook handig. Verder kun je je gewone sportkleding dragen, dus een shirt en een trainingsbroek. Als je buiten traint, kan het handig zijn om een extra sweater of een vest mee te nemen.

  Welke schoenen moet ik aan voor bootcamp? Goede schoenen om mee te bootcampen zijn net zo belangrijk als de juiste outfit. Zorg in ieder geval voor goed dempende schoenen, waarmee je goed kunt lopen, rennen en springen. Vaak wissel je harde paden af met grasvelden en bospaden bijvoorbeeld waardoor flexibele schoenen met stevige grip en goede demping het handigst zijn voor bootcamp in Utrecht.

  Kan ik afvallen door Bootcamp trainingen? Ja. Tijdens een Bootcamp training verbrand je tussen de 500 en 800 calorieën  Als je wekelijks bootcamp training doet en op je voeding let, dan zul je na een tijdje zeker gewicht gaan verliezen. Of je gewicht verliest, hangt uiteraard af van je calorie inname versus het aantal uren dat je beweegt, als je meer calorieën verbruikt dan eet dan kun je afvallen. Maar ook kun je er slanker uitzien als je gespierder wordt, oftewel meer ‘toned’ door bootcamp.

  Wordt er bij Bootcamp getraind met speciale apparaten? Soms wel, maar het hoeft niet. Je eigen lichaamsgewicht is meestal voldoende tijdens de trainingen. Voor de variatie zal de instructeur soms ook oefeningen met kettlebells of touwen op het programma zetten. Bij een bootcamp in de buitenlucht gebruik je wat je tegenkomt. Bijvoorbeeld klimrekken, picknicktafels, trappen, heuveltjes en boomstammen.

  Kan ik ook bij andere SportCity clubs Bootcamp groepslessen volgen? Ja. De lidmaatschappen van SportCity zijn altijd all-in. Met een lidmaatschap kun je dus tevens gebruik maken van onze high-tech fitness- en cardio apparaten. Train bijvoorbeeld je armspieren, zodat je push ups bij Bootcamp nog makkelijker gaan. Of train je benen bij een van onze high tech apparaten. Bij SportCity train je zoals jij dat wilt.

  Is het verstandig om Bootcamp te doen als ik een blessure heb? Dat is geen goed idee. Bootcamp is een intensieve training. We raden je daarom af om mee te doen als je een blessure hebt. Wil je toch sporten met een blessure? Overweeg dan eens een Pilates of Yoga groepsles.

  Is bootcamp Utrecht ook iets voor studenten? ‘Bootcamp Utrecht studenten’ is geen aparte les voor studenten, dat bieden we niet aan, maar je kan natuurlijk zelf met een groepje van je studentenvereniging of vrienden die je kent van buiten je studie meenemen naar de bootcamp. Dan heb je je eigen studenten bootcamp Utrecht!

  Is bootcamp als je zwanger bent mogelijk? Alle sporten die je voor je zwangerschap deed, kun je blijven doen, maar het is wel belangrijk dat je niet opeens een sport gaat doen waar je lichaam niet aan gewend is. Natuurlijk is het anders als je net zwanger bent dan dat je bijna moet bevallen, dan kan bootcamp misschien te zwaar zijn. Luister goed naar je eigen lichaam!

  0 clubs gevonden

  Altijd een SportCity bij jou in de buurt.