Groepsles Kickboksen header

Kickboksen in Utrecht

  In Utrecht hoef je je geen moment te vervelen. Beklim de Domtoren, ga waterfietsen in de grachten, winkelen in de gezellige binnenstad of laat je verwennen in één van de vele restaurantjes. Gelukkig kun je er ook aan je conditie werken, met een kickboks groepsles in één van de clubs van SportCity. We hebben meerdere clubs in en rond Utrecht, er zit er dus altijd wel een bij jou in de buurt. Of je nu woont in Utrecht Leidsche Rijn of Overvecht, waar je ook woont van Kanaleneiland tot Zuilen, vaak zit er wel een SportCity op fietsafstand, ook vanuit Utrecht Centrum. Dames kickboksen en mannen kickboksen doe je veilig in onze groepslessen.

  Over Kickboksen in Utrecht

  Wil je een sport waarbij je niet alleen sterker wordt en een ijzeren conditie opbouwt, maar ook nog eens werkt aan je snelheid en reactievermogen? Zoek dan niet verder. Je vindt het in onze kickboks groepslessen. Ook als je nog nooit van je leven hebt gebokst, is het een goede manier om je uit te leven en sterker te worden. En het is nog leuk ook. 

  Aan de kickboks groepslessen van SportCity komt geen fysiek contact te pas. Je trapt en stoot op speciale pads, die worden vastgehouden door jouw trainingsbuddy. Neem een vriendin of vriend mee en ga helemaal los op een veilige manier, om goed te leren kickboksen is het niet nodig op het lichaam te trainen. Als je alleen komt, word je door de gecertificeerde instructeur gekoppeld aan een andere deelnemer. Samen leer je het meeste uit je bokstechniek te halen. Ervaar zelf de kick van kickboksen.

  Hoe ziet een kickboks groepsles in Utrecht eruit?

  Hoe ziet een kickbokstraining eruit? De kickboksgroepslessen beginnen met een warming-up en diverse rek- en strekoefeningen. Tijdens de lessen worden diverse kickbokstechnieken getraind door elkaar op de handschoenen te slaan of door trap- en stoottechnieken op een stootkussen te oefenen. Daarna ga je met je trainingsbuddy oefenen op de pads en de stootkussens. Kickboksen is een vechtsport waarbij oefeningen uit karate en taekwondo worden gecombineerd met moderne bokstechnieken. Het is een vrij nieuwe vorm van sport, het ontstond halverwege de vorige eeuw in Japan. 

  Hoewel kickboksen dus voortkomt uit de traditionele zelfverdedigingstechnieken, richten we ons in de groepslessen bij SportCity vooral op conditie- en krachttraining. Naast de stoot- en traptechnieken doe je ook bodyweight oefeningen, waarbij andere spiergroepen aan bod komen.  Een kickboks groepsles duurt gemiddeld 60 minuten.

  Onze gecertificeerde trainers hebben veel kennis van zaken. Ze begeleiden en helpen je elke kickboksles weer even enthousiast. Ze leggen je uit hoe de boksbal werkt, hoe je je techniek kunt verbeteren en wat je kunt doen om blessures te voorkomen. 

  Als je regelmatig meedoet met de kickboks groepsles zul je snel resultaat merken. Zowel conditie als je spieropbouw gaan met sprongen vooruit. Dus waar wacht je nog op? Met jouw SportCity-abo kun je aan alles meedoen wat je wilt, go fot it!

  Welke andere (vecht)sporten kan ik doen bij SportCity?

  Je kunt bij SportCity naast kickboksen ook terecht voor verschillende andere groepslessen. Les Mills Bodycombat is bijvoorbeeld ook geïnspireerd op zelfverdediging en vechtsporten. Maar je kunt ook aan je kracht werken tijdens een les BodyPump van Les Mills, je lenigheid verbeteren in een yogales of aan je core werken of benen, billen en buik. Wil je tussendoor aan al je spiergroepen werken? Kan ook. Met het lidmaatschap van SportCity mag je namelijk ook gebruik maken van alle fitnessapparatuur in de club. 

  Waarom is kickboksen goed voor je?

  Door te kickboksen verbeter je in snel tempo je bokstechniek, conditie en spierkracht. Je moet je heel goed concentreren, dus je bent niet alleen fysiek uitdagend bezig. Kickboksen doet ook mentaal wat met je. Het gaat namelijk niet alleen om het uitdelen van de stoot of trap. Bij het kickboksen kun je voelen hoe sterk je bent. Je wordt fysiek en mentaal steeds een beetje sterker. Dat gevoel kan er voor zorgen dat je meer zelfvertrouwen krijgt. En dat is mooi meegenomen.

  Voor wie is kickboksen geschikt?

  Iedereen kan meedoen aan een groepsles kickboksen bij SportCity. Het maakt niet uit of man, vrouw, jong, oud, beginner of ervaren kickbokser bent. Bij SportCity leer je vanaf je allereerste les om de boks- en traptechnieken op de juiste manier uit te voeren. En met een SportCity abo kun je zo vaak komen trainen als je wilt.

  Saai wordt het niet, want elke les is anders. Je zult je goed moet blijven concentreren. Tijdens onze groepslessen kickboksen is er geen lichamelijk contact. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je thuis komt met een blauw oog of gekneusde ribben. Hoe je wel thuis komt? Opgeladen en vol energie.

  Hou je ervan om in groepsverband bezig te zijn, met anderen aan je conditie te werken en elkaar uit te dagen tot nog betere prestaties? Als je samen sport ben je natuurlijk lekker sociaal bezig. Pluspunt is ook nog dat er endorfine (gelukshormoon) vrijkomt in je hersenen. Probeer het eens uit en schrijf je in voor een kickboks groepsles in Utrecht.

  Veelgestelde vragen over kickboksen bij SportCity

  Wat zijn de voordelen van kickboksles in Utrecht op een rijtje?
  1. Je leert leuke mensen kennen

  2. Je leert van de beste instructeurs

  3. Je voelt je fitter en sterker

  4. Je gebruikt je volledige lichaam en al je spieren, het is een complete work-out

  5. Kickboksen kan gebruikt worden als uitlaatklep, heerlijk!

  6. Je wordt mentaal sterker

  Heb ik ervaring nodig om mee te kunnen boksen?

  Nee, ervaring is niet nodig. Je kunt gewoon mee komen trainen, ook al heb je nog nooit van je leven gebokst. Onze instructeurs kijken wat je niveau is en geven je tijdens de lessen de juiste oefeningen om je level te verbeteren. Als je al andere vechtsporten hebt gedaan dan is het wel mooi meegenomen natuurlijk want dan ben je al goed in coördinatie.

  Is kickboksen goed voor je lichaam?

  Kickboksen geeft je lichaam een enorme energieboost. Door regelmatig te kickboksen zal je de voordelen gedurende de hele week ervaren ook als je de club verlaten hebt. Het stimuleert je bloedsomloop en je spieren krijgen een flinke boost. Minder vermoeid, betere concentratie en ook je stressniveau kan verlagen na een pittige work-out.

  Kan ik een proefles kickboksen volgen?

  Ja, dat kan. Je kunt een keer op proef een groepsles volgen. Dan weet je meteen of kickboksen voor jou geschikt is. Vraag bij de club waar je wilt sporten of je mee kan doen en we kijken wat er mogelijk is! Als je liever met iemand samen komt, dan neem je gezellig een vriend of vriendin mee. 

  Wat moet ik naar een kickboksles aantrekken?

  Tijdens de les werk je aan je conditie en fysieke kracht waarbij je veel beweegt op een vrij hoog tempo. De kleding die je draagt bij het kickboksen kan gewone sportkleding zijn. Een korte of lange broek met t-shirt is prima, zolang er geen uitsteeksels of ritsen aan zitten, waaraan je je kunt bezeren. Let ook op dat de kleding niet te los of juist te strak zit. Kortom: zorg ervoor dat je kleding draagt waar je makkelijk in kan bewegen en zweten. Tijdens de les draag je binnenschoenen. 

  Moet ik bokshandschoenen meenemen naar de les?

  Ja, dat mag altijd, maar er liggen ook bokshandschoenen voor je klaar in de zaal. Deze worden na elke les gedesinfecteerd. 

  0 clubs gevonden

  Altijd een SportCity bij jou in de buurt.