Header yoga groepsles

Yoga in Utrecht

  Utrecht is de stad van het Spoorwegmuseum, Hoog Catharijne en de Dom. Maar ook van yoga. Met een yoga groepsles in Utrecht bij SportCity werk je aan je ademhaling, houding en flexibiliteit. Veel mensen hebben een zittend of staand beroep en/of ervaren veel stress waardoor verschillende klachten ontstaan zoals rugklachten, nek- en schouderklachten, een verkeerde ademhaling, hoge bloeddruk, hartproblemen, slechte doorbloeding van handen en voeten. Soms kan het zelfs zo ver gaan dat er ontstekingen ontstaan in het lichaam of mentaal stress ontstaat die niet meer zo snel weggaat. Door aan yoga te doen kun je nog redden wat er te vallen valt en compenseren voor je verkeerde houding en te weinig beweging overdag.

  Over Yoga bij SportCity

  Bij SportCity combineer je heel eenvoudig yoga met andere sporten. In onze clubs vind je namelijk alle sporten onder één dak. Bovendien heb je keuze uit zeven vormen van yoga. Van intensief tot rustig. Wissel de verschillende vormen af om te ontdekken wat het beste bij jou past.

  Sporten wanneer je wilt

  Dankzij de ruime openingstijden van onze Utrechtse clubs kun je een yogales volgen wanneer jou dat het beste uitkomt. In onze comfortabele zalen doe je je yogales onder begeleiding van ervaren instructeurs.

  Toegang tot alle groepslessen

  Bij SportCity zijn yogalessen heel toegankelijk. Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap volg je niet alleen yogales, maar ook andere groepslessen die bij de club worden aangeboden. Bovendien krijg je onbeperkt toegang tot vrije fitness. Zo wordt het wel heel makkelijk om soepel en fit te blijven!

  Wat is yoga?

  Heb je altijd een keer een zonnegroet willen doen? Of ben je benieuwd hoe het voelt om de “Downward Facing Dog” uit te voeren? Dan is een yogales bij SportCity de perfecte manier om dat te leren.Yoga is al duizenden jaren oud, maar is in ons land pas echt populair geworden sinds het einde van de 20e eeuw.

  Welke vorm van yoga is geschikt voor jou?

  Als je bij SportCity een groepsles yoga komt volgen, dan heb je keuze uit een uitgebreid aanbod yogalessen. In onze vestigingen in Utrecht bieden we namelijk de volgende vormen van yoga aan: 

  Power yoga, Ashtanga yoga en Vinyasa yoga zijn lekker intensief. Bij Flow yoga, Yin yoga en Hatha yoga gaat het er wat rustiger aan toe. Deze vormen van yoga zijn ook heel geschikt als je net begint met yoga. Bij Yin en Yang yoga wisselen actieve en rustige houdingen elkaar af.

  Wanneer is een groepsles yoga geschikt voor jou?

  Hoe zit het met jouw yoga oefeningen? Of heb je nog nooit aan yoga gedaan? Probeer dan eens een yogales bij SportCity. Maak kennis met yoga op een laagdrempelige manier. Bij SportCity Utrecht yoga studio maakt het namelijk niet uit of je al een volleerde yogi bent of dat je net begint. Iedereen kan meedoen met onze yoga groepslessen in Utrecht. 

  De voordelen van yoga in Utrecht

  Van yoga kom je lekker tot rust, maar dat betekent niet dat je tijdens de les niets doet. Yoga is best intensief. Als je regelmatig aan yoga doet, dan profiteer je van de volgende voordelen:

  • je kracht en balans verbeteren

  • je wordt er soepeler van

  • yoga verlicht rug- en gewrichtspijn

  • door yoga slaap je beter

  • yoga helpt tegen stress

  Bij SportCity Utrecht kun je kiezen voor intensievere vormen van yoga, zoals Power Yoga, of minder intensieve vormen, zoals Hatha yoga. 

  Sportblessure? Blijf fit met yoga

  Heb je een sportblessure opgelopen? Dat is balen! Maar het betekent niet dat je helemaal niks meer aan sport kunt doen. Yoga is namelijk een goede manier om lenig en sterk te blijven, ook als je een sportblessure hebt. Met aangepaste oefeningen houd je je lichaam sterk en in balans terwijl je herstelt.

  Hoe ziet een yoga les in Utrecht eruit?

  Bij alle clubs in Utrecht kun je betaalbare yogalessen volgen. Je vindt onze SportCity clubs door heel Utrecht. Yoga in het park Utrecht kan misschien ook, check snel wat jouw favoriete club allemaal doet. Misschien is er zelfs ouder kind yoga of zwangerschapsyoga. Je kunt dus altijd een groepsles yoga volgen bij jou in de buurt. Onze yoga groepslessen worden gegeven in speciale zalen, apart van de andere sportactiviteiten. Zo doe je je oefeningen in een ontspannen en rustige omgeving waar je je vol op jezelf kunt focussen. 

  Ervaren instructeurs helpen je met de yoga oefeningen

  Onze groepslessen duren ongeveer 1 uur tot yogalessen van anderhalf uur. Tijdens de les word je goed begeleid door onze gecertificeerde instructeurs. Met de diverse houdingen werk je aan je lenigheid, balans en concentratie. Je leert hoe je de oefeningen op de juiste manier uitvoert. Aan het einde van de les ben je lekker soepel en is je hoofd weer leeg.

  Waarom yoga bij SportCity Utrecht?

  Bij SportCity volg je yoga groepslessen in groepen van ongeveer 25 deelnemers. Maar het kan ook zo zijn dat je bijna een privé yogales hebt op een wat rustiger moment. Iedereen is welkom en het maakt niet uit welk niveau je hebt. Je kunt het hele jaar door instromen en werken aan je lenigheid en kracht met yoga. Now is the time! 

  Yoga op jouw manier

  Bij SportCity Utrecht train je op jouw manier, met lidmaatschappen voor korte of langere tijd. Melk elk lidmaatschap volg je in de clubs onbeperkt groepslessen. Gebruik de gratis SportCity app voor diverse yogavormen en yogalessen die je thuis kunt doen. Naast yoga kun je met je lidmaatschap ook andere groepslessen volgen. Wij hebben clubs op verschillende locaties in Utrecht, zodat er altijd eentje bij je in de buurt zit.

  Altijd toegang tot de SportCity clubs

  Met een lidmaatschap op SportCity heb je altijd toegang tot alle meerdere clubs in Nederland.Je hoeft je groepsles yoga dus niet over te slaan als je een weekje op vakantie bent. Zoek gewoon de dichtstbijzijnde SportCity vestiging op en volg daar je yogales of ga op onderzoek uit naar de club die je het leukste vind, ook als je er even voor moet reizen.

  Veelgestelde vragen over yoga in Utrecht 

  Wat is yogakleding? Yoga doe je op blote voeten, je hoeft dus geen speciale schoenen aan te schaffen om te beginnen met yoga. Je schoenen kun je in de kluisjes doen bij je andere spullen. Kom in comfortabele sportkleding die je al hebt van andere sporten of koop speciale naadloze yogakleding. Elke yogales eindigt met een eindontspanning, savasana. Dan lig je stil op je rug en kun je afkoelen, het is dus aan te raden hiervoor een trui of sokken mee te nemen. Wij hebben een dekentje voor je en bij sommige lessen een oogmasker om helemaal tot rust te komen. 

  Moet ik een yogamatje meenemen of andere props? Of jij gelijk naar een yogawinkel rent om allemaal yogaspullen te halen, laten we natuurlijk aan jou. In principe kun je gewoon komen met alleen losvallende kleding of stretch kleding aan en hoef je niet eens een matje mee te nemen, we hebben alles. Afhankelijk van de les werk je met matten, bolsters, kussens, blokken, dekens, een ondersteuning voor de schouders, zandzakken, backbenders, we hebben alle spullen voor yoga die je nodig hebt in de club voor je. 

  Kun je fit blijven als je alleen maar aan yoga doet? Ja, dat is zeker mogelijk. Yogahoudingen rekken je spieren en maken je sterk en soepel. Yoga is misschien niet hetzelfde als cardio, maar van de intensieve vormen, zoals power yoga, gaat je hartslag flink omhoog. Yoga heeft altijd een positief effect op je gezondheid.

  Kan ik yoga combineren met intensief sporten? Ja. Yoga combineert uitstekend met andere sporten. Met yoga verbeter je je ademhaling, kracht, balans en uithoudingsvermogen.

  Krijg je van yoga een mooi lichaam? Bij yoga ben je bewust bezig met het aanspannen en ontspannen van verschillende spiergroepen. Sommige vormen van yoga zijn intensiever dan andere. Kies je voor yoga waarbij je spieren vaak worden aangespannen, dan zul je je spieren zeker gaan ontwikkelen. Yoga is natuurlijk wel anders dan spieren opbouwen met krachttraining. In tegenstelling tot krachttraining houdt yoga je spieren in balans en worden je spieren geleidelijk aan opgebouwd. Bij krachttraining groeien je spieren sneller. Je zult ook merken dat door yoga je spieren langer en flexibeler worden.

  Welke fitnessdoelen kan ik halen met een groepsles yoga in Utrecht? Tijdens een groepsles yoga werken we aan ontspanning, lenigheid, ademhaling en sterkere spieren. Yoga is ook geschikt als je een sportblessure hebt, maar toch soepel en lenig wilt blijven. Met yoga breng je lichaam en geest in balans.

  Is yoga geschikt als je rugpijn hebt? Jazeker, het kan er zelfs door verbeteren. Yoga oefeningen versterken de rugspieren, rekken deze uit en laten ze ontspannen. Yoga verbetert ook je bloedsomloop. Dit alles bij elkaar heeft een gunstig effect op rugklachten.

  Waar moet ik rekening mee houden als ik ga beginnen met yoga? Als je voor het eerst meedoet met een groepsles yoga, bereid je dan voor op spierpijn. Afhankelijk van je conditie kun je daar veel of weinig last van hebben. Het vasthouden van de yogahoudingen laat je spieren samentrekken. Dit kan achteraf spierpijn geven.

  0 clubs gevonden

  Altijd een SportCity bij jou in de buurt.