SportCity spinning

Spinning in Utrecht

  In Utrecht kun je niet zonder fiets. Alles is prima op de fiets bereikbaar, je komt met de fiets vaak makkelijker waar je moet zijn dan met de auto. Overal waar je kijkt zie je mensen fietsen, staan er fietsen geparkeerd of worden er fietsen uit de gracht gefietst. Al die korte afstanden zijn natuurlijk hartstikke fijn, maar soms wil je gewoon even lekker doortrappen en alles geven. Daarvoor kun je terecht bij de spinning lessen van SportCity. In al onze clubs staan spinning bikes waar je op kunt stappen voor een live groepsles of een virtuele les. Zo hou je je conditie altijd op peil.

  Over Spinning in Utrecht

  Spinning of indoor cycling is een workout waarbij je een spinningfiets gebruikt. Het is een sport die alles in zich heeft: uitdaging, afwisseling, alles geven wat je in je hebt en de mogelijkheid om zowel op kracht als op conditie te trainen. Je hebt er flink wat doorzettingsvermogen voor nodig, maar dat leert je om je grenzen te verleggen. Vind jij het lekker om helemaal tot het uiterste te gaan? Dan is een Spinning les in Utrecht net wat voor jou.

  Lekker afwisselend

  Je fietst op het ritme van krachtige en opzwepende muziek. Je wordt (tijdens een virtuele les via een scherm) begeleid door een gemotiveerde en gecertificeerde instructeur. Tijdens een spinningles neem je verschillende posities aan op je fiets en verander je steeds van weerstand. Alsof je afwisselend door een berglandschap en een weiland racet.

  Met spinning train je niet alleen je core en je beenspieren, het is ook een goede cardio training. Dat heeft veel voordelen: je doorbloeding verbetert, je uithoudingsvermogen wordt groter, je humeur knapt er van op en het voorkomt chronische pijntjes. Door de complete workout verbrand je ook nog eens meer calorieën dan in welke andere les dan ook. Tijdens een groepsles spinning raak je zomaar 700 calorieën kwijt.

  Hoe ziet een les Spinning eruit?

  Of je nu een groepsles doet of een virtuele: net als elke andere groepsles bij SportCity begin je de les met een warming-up. Al snel gaat het tempo omhoog en ga je vol gas. De stimulerende muziek zweept je op om alles te geven. Wel op je eigen niveau en tempo uiteraard, het is niet de bedoeling dat je . Je zult zien dat je elke keer een tandje harder kunt en dat je conditie enorm vooruit gaat.

  Wat zijn de voordelen van spinning?

  Spinning is niet alleen leuk en uitdagend, het heeft ook nog eens veel voordelen:

  • Je merkt per les verbetering in uithoudingsvermogen en kracht

  • Je traint zowel je spieren als je conditie

  • Elke les verbrand je heel veel calorieën

  • Het is afwisselend: elke les heeft andere muziek en andere oefeningen

  • Je kunt op elk moment van de dag een virtuele spinning les volgen.

  Wanneer is spinning geschikt voor jou?

  Als je graag aan je conditie en je grote spiergroepen werkt, is een spinningles bij SportCity iets voor jou. Je core en je beenspieren worden ijzersterk en afhankelijk van de houdingen die je aanneemt, train je ook je bilspieren. Je

  Verleg je grenzen

  Ook als je jezelf graag uitdaagt en je grenzen wilt verleggen is spinning heel geschikt voor jou. Elke les ga je een stapje verder, je zoekt je eigen grens op. Goed voor je doorzettingsvermogen! En door de enthousiaste instructie en de opzwepende muziek blijft het een leuke en uitdagende les. 

  Spinning als alternatief voor andere sporten

  Buiten fietsen is natuurlijk ook heel fijn, maar helaas zit het weer niet altijd mee. Spinning kun je altijd doen, weer of geen weer. En als je fanatiek schaatser bent, is spinning in de zomermaanden een prima alternatief. Door mee te doen met de spinning lessen bij SportCity houd je je conditie op peil.

  Je hebt last van blessures

  Spinning is heel geschikt als je snel last hebt van blessures aan knieën of voeten. Je kunt flink tekeer gaan op een spinbike, zonder dat je daarbij je knieën of je voeten overbelast. Je zult ook merken dat de spierkracht in je benen verbetert door de training.

  Wat voor spinninglessen zijn er in Utrecht?

  Bij de SportCity clubs in Utrecht en omgeving bieden we de volgende spinning lessen aan: 

  • Live spinning les

  • Virtual cycling lessen van CycleMasters®

  Tijdens een live spinning groepsles verleg je je grenzen op de spinningbike, onder begeleiding van een gecertificeerde instructeur. Je bepaalt zelf op welke weerstand je je fiets instelt. Je leeftijd of ervaring maakt niets uit, spinning doe je altijd op je eigen niveau.

  CycleMasters® Virtual Spinning lessen

  Als lid van SportCity dan kun je met elk lidmaatschap de virtual cycling lessen van CycleMasters® volgen. We bieden 3 verschillende lessen aan:

  • Beat Ride - dansen en fietsen op muziek

  • Signature Ride - een enerverende les met lichteffecten en actie

  • Scenic Ride - rijd realistische routes in prachtige (berg)landschappen

  Je kiest zelf je virtuele trainer, de tijdsduur en je route en kan meteen beginnen met spinnen! Er zijn korte lessen van 20 minuten, maar ook extra lange lessen van wel 90 minuten. Wissel deze 3 cycling lessen onderling af en houd het lekker afwisselend voor jezelf. Waar wacht je nog op?

  Waarom spinning bij SportCity Utrecht?

  In Utrecht en omgeving kun je terecht bij verschillende SportCity clubs. Er is dus altijd wel een club bij jou in de buurt. Je boek je lessen vooraf via de gratis SportCity app. Daar vind je ook gratis online groepslessen, videolessen en workouts, waarmee je thuis lekker door kunt trainen. 

  De spinning groepslessen van SportCity zijn super motiverend en lekker actief. Je hoeft niet zelf te bedenken welke oefeningen je doet. De hele groep doet dezelfde oefeningen, maar wel ieder op zijn of haar eigen niveau. Je hoeft dus geen strijd aan te gaan en kunt je helemaal focussen op je ademhaling en je lichaam.

  Doe mee met onze spinning groepslessen!

  Bij ons kun je onbeperkt meedoen met elke groepsles SportCity aanbiedt. Daarbovenop mag je ook gratis gebruik maken van alle fitness- en cardio apparaten. En wil je eens veranderen van omgeving? Met je lidmaatschap kun je sporten bij verschillende clubs door heel Nederland, afhankelijk van jouw lidmaatschap.

  Veelgestelde vragen over spinning in Utrecht

  Wat moet ik meenemen naar een spinningles?

  Neem in elk geval een goed gevulde bidon en een handdoek mee. Als je een spinningbroek met zeem hebt, is het fijn om die aan te trekken. Je gaat namelijk behoorlijk zweten. Kom je voor het eerst? Laat het de instructeur voor de les even weten.

  Zijn de spinninglessen van SportCity geschikt voor elk niveau?

  Jazeker. Je stelt bij het spinnen zelf de weerstand van je fiets in, dus je bepaalt je eigen niveau. Lukt het instellen niet meteen, dan kan de instructeur je erbij helpen.

  Moet je speciale schoenen hebben voor de spinning bike?

  Je kunt met je gewone sportschoenen spinnen op de spinningbikes bij onze clubs. Als je het zelf prettiger vindt, kun je ook klikschoenen gebruiken.

  0 clubs gevonden

  Altijd een SportCity bij jou in de buurt.