Header pilates groeples

Pilates in Utrecht

  De Domstad staat bekend om haar gezellige groene grachten, middeleeuwse binnenstad en natuurlijk de Domtoren zelf. In Utrecht bij SportCity sporten clubleden van alle leeftijden. Op locaties in de buurt van Utrecht Lombok, Utrecht Zuilen en Utrecht oost en alles daar tussenin. Je kunt Pilates omschrijven als een inspannende ontspanningsles. Bij een Pilates SportCity groepsles train je je houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus je op zowel lichaam en geest. Een effectieve groepsles pilates in Utrecht dus die je spiergroepen versterkt en waarmee je door mee te doen een sterk en soepel lichaam krijgt op den duur.

  Over Pilates in Utrecht

  Ben je op zoek naar pilates Utrecht centrum of Pilates Utrecht Oost of ergens anders waarbij alles, maar dan ook alles aan bod komt? Dan zit je goed bij een les Pilates in een van onze clubs met Pilates studio Utrecht. Tijdens de les je train je lichaam en je geest, verbeter je je houding, werk je aan flexibiliteit en balans. Kom Pilates uitproberen in een van de (nieuwe) SportCity locaties, we staan voor je klaar om je alles uit te leggen en te helpen jou de club te laten verlaten met een goed gevoel. Pilates verhoogt de flexibiliteit verbetert en helpt bij het versterken van de core-spieren. Daarnaast is Pilates algeheel goed voor het versterken van de spieren. Pilates is vooral goed voor de kleine balansspiertjes van het lichaam.

  Pilates en sporten bij SportCity Utrecht

  Omdat je bij Pilates werkt aan alle grote spiergroepen en met name je core, is het een uitstekende basis. Pilates is geweldig in combinatie met bijvoorbeeld yoga voor nog meer flexibiliteit, met cardio voor extra uithoudingsvermogen en met krachttraining voor meer spierkracht. Je vindt het allemaal bij SportCity Utrecht. Want je kunt hier met je lidmaatschap niet alleen pilates groepslessen volgen, maar ook andere dingen doen, variërend van bootcamp buiten in het zonnetje, tot indoor small group trainingen en van het trainen van je core tot gewichtheffen en krachttraining tot yogalessen voor meer stabiliteit. Misschien volg je ooit wel pilates opleiding Utrecht en ga je bij ons aan de slag als instructeur.

  Geniet van het groepsgevoel in Utrecht

  Vind je het leuk om samen te sporten? Wordt je gemotiveerd in een groep? Kom je graag met vrienden of wil je juist omringd worden door nieuwe mensen? Dan zit je goed bij Sportcity Utrecht. Je wordt begeleid door onze ervaren trainers die je helpen net dat beetje meer uit jezelf te halen. Zo werk je samen met plezier aan je fitnessdoelen. Dus of je nu houdt van alleen sporten of van sporten in een groep of met bekenden, iedereen is welkom bij ons. We willen met SportCity jou het gevoel geven dat je terechtkomt in een warm bad, dus we doen er alles aan om jou zo fijn mogelijk te laten voelen.

  Wat is een Pilates groepsles?

  Pilates is begin 20e eeuw ontwikkeld. De pionier was Joseph Pilates die de gecontroleerde oefeningen ontwikkelde om zijn leerlingen meer flexibiliteit, kracht, controle en uithoudingsvermogen te geven. Bij Pilates werken lichaam en geest samen aan je gezondheid. Je voert precieze, gecontroleerde oefeningen uit en gebruikt je ademhaling. Pilates Les is gericht op lichaamsvorming en versteviging, harmonie tussen lichaam en geest staat centraal tijdens de lessen. Het doel is om je spieren te verstevigen, maar wel lang en slank te houden. Hierdoor ontstaat er misschien geen zichtbare spiergroei, maar ervaar je wel het afslankende en verstevigende effect! Veel mensen doen een pilates groepsles om de dag mee te starten of afsluiten. 

  Welke vormen van Pilates zijn er?

  Pilates kent meerdere vormen. Zo kun je het beoefenen zonder enig hulpmiddel, met banden en ballen of bijvoorbeeld met een reformer (een fitness apparaat waarbij je met je eigen lichaamsgewicht traint). Reformer pilates daar heb je misschien ook wel eens van gehoord. De naam reformer betekent letterlijk: re-formen, het lichaam opnieuw vormen. Bij reformer pilates doe je  speciale oefeningen op een apparaat met een bewegend platform waarop je ligt, zit en staat in verschillende houdingen. Daarbij werk je met weerstand door de springs (de veren) die aan het platform zijn bevestigd. Maar deze vorm van pilates doen we niet bij SportCity, bij SportCity doen we pilates voornamelijk op een mat. Onze instructeurs hebben een Pilates opleiding gedaan met een specialisatie in grondoefeningen voor de buik-, rug-, dijbeen- en bilspieren.

  Waarom is Pilates zo goed voor je?

  Er zijn maar weinig groepslessen waarbij je zoveel verschillende delen van het lichaam aanspreekt als bij Pilates. Het kan daarom ook helpen bij verschillende doelen. Wil je sterker worden? Leniger? Beter in balans? Het kan allemaal met Pilates. 

  De oefeningen worden steeds op verschillende manieren uitgevoerd. Er is altijd een optie voor beginners en meer ervaren beoefenaars. Zo raak je nooit uitgekeken op Pilates en blijft elke training een nieuwe uitdaging.

  Is een Pilates les geschikt voor mij?

  Pilates is geschikt voor iedereen, ongeacht je leeftijd of niveau. Kun je met platte voeten op de grond je tenen aanraken? Of kom je niet verder dan je bovenbenen? Het maakt niet uit. Het mooie van Pilates is dat je de spieren rondom je romp, dijbeen- en bilspieren gebruikt. Kortom, je core spieren. Deze spieren ontwikkel je ook steeds meer, dus voor je het weet kun jij meer dan je denkt met je lichaam en spieren door je verbeterde houding.

  Verbeter je houding met Pilates

  Zit je de hele dag achter de computer en heb je een zittend bureau? Of misschien moet je wel net de hele dag staan op je werk. Of zware dingen sjouwen? Als je na zo’n dag wel eens last hebt van je spieren, dan is Pilates de les voor jou. Tijdens de les werk je aan het verlengen en versterken van je spieren. En aan je core, de spiergroep die je overeind en in balans houdt. Wedden dat je na een paar lessen al rechter zit en staat? 

  De voordelen van een Pilates groepsles in Utrecht bij SportCity

  Wil je Pilates gewoon een keertje uitproberen of fanatiek elke dag in de Pilates studio Utrecht liggen? De meesten zitten er tussenin qua wensen, je hebt pilates verslaafden, maar ook met een keer per week pilates ervaar je al voordelen, kortom pilates is altijd de moeite om op te nemen in je work-out schema. Door te kiezen voor Proefsporten kun je een groepsles proberen, zonder verdere verplichtingen. Ben je na één les verliefd? Dan is er het handige all-in abo. Hiermee sport je onbeperkt op vele locaties in heel Nederland. Dat is nog eens fijn om te weten als je in plaats van Pilates Utrecht een keer Pilates Amsterdam wil doen of Pilates Maastricht bijvoorbeeld.

  Hoe ziet een groepsles Pilates in Utrecht eruit?

  De les begint met een warming up en duurt zo’n 60 minuten. Elke intensieve oefening wordt afgewisseld door een moment van ontspanning. Zo ligt het tempo van een groepsles Pilates in Utrecht niet al te hoog. Maar zo’n les is zeker geen eitje. De uitdaging ligt in het feit dat elke pose met veel concentratie en precisie wordt uitgevoerd. En dan die buikspieren blijven aanspannen, dat is ook niet niks.

  Werk aan je core tijdens een Pilates groepsles

  Tijdens de les doen we grondoefeningen op de mat afgewisseld met staande oefeningen. Bij elke oefening geldt; voel je core. Want hoe bewuster je wordt van de spieren rondom je buik, des te beter leer je ze aanspannen. Zo heb jij straks een core van staal. Pak je binnenkort een les mee? Weet je eigenlijk wel wat je core is? Misschien heb je weleens van de term core stability gehoord. Dit staat voor rompstabiliteit en speelt een belangrijke rol in het voorkomen van blessures, verbeteren van sportprestaties en een betere lichaamshouding. Het hebben van een goede core stability is dus belangrijk! 

  Wanneer we het hebben over een core, gaat het over de rug-, buik-, bil- en heupspieren. Deze spieren zijn aan al je ledematen verbonden en zijn dus een groot onderdeel van je motoriek. Een goede core stability helpt bij eigenlijk alles wat je doet in het dagelijkse leven. Een getrainde core zorgt voor de aansturing van je ledematen en vangt klappen op.

  Waarom Pilates bij SportCity Utrecht?

  Als je op locatie komt sporten heb je meteen een stok achter de deur. Je hoeft niet meer na te denken over welk filmpje je gaat zoeken of dat je thuis wil de goede pilateshouding aanneemt. Tijdens de les doen onze ervaren instructeurs er alles aan om jou te helpen en te motiveren. Iedere keer met een afwisselende en uitdagende les. Eentje die past bij jouw persoonlijke doelen. Of je nou zeven dagen in de week komt of iets rustiger aan wilt doen. 

  SportCity locaties in Utrecht

  Utrecht is een grote stad met een uitstekend vervoersnetwerk. Zo is er altijd een SportCity locatie waar je makkelijk op de fiets, met de tram of bus kunt komen. Er zijn enorm veel locaties verdeeld over de stad. Op elke locatie vind je fitness- en cardioapparatuur. En een ruime keus aan live groepslessen. Probeer gerust alle locaties en kies je favoriete club. Sommige SportCity Utrecht clubs hebben ook wellness faciliteiten. Pilates Utrecht centrum, Pilates Utrecht oost of Pilates Utrecht Lombok, waar je ook woont, er is een pilates groepsles bij je in de buurt.

  Waarom een SportCity lidmaatschap?

  Sport je graag dichtbij huis of liever onderweg naar werk? En ook wanneer je op vakantie bent in eigen land? Dankzij het flexibele SportCity lidmaatschap heb je straks toegang tot meerdere locaties in heel Nederland. Fit blijven wordt zo wel heel makkelijk, ook als je niet in je hometown bent. Ook bieden we groepslessen aan, live en ook opgenomen lessen pilates kun je vinden in de SportCity-app.

  Veelgestelde vragen over Pilates groepsles in Utrecht 

  Ik ben niet lenig, kan ik dan een groepsles Pilates doen? Ja, je hoeft echt niet lenig te zijn om mee te doen aan de les. Pilates bij SportCity is geschikt voor elk niveau. Je zult wel merken dat je met elke les steeds wat flexibeler wordt. Regelmatig een les meedoen werkt dan het beste. 

  Ik heb last van mijn rug/nek/pols/schouders, kan ik meedoen aan een Pilates les? Ja, Pilates is een uitstekende training als je blessures hebt, spierpijn of last van je gewrichten. Tijdens de training worden je spieren niet te zwaar belast. Je kunt voor de les bij de instructeur aangeven als je een blessure hebt, dan wordt er rekening mee gehouden en waar nodig een alternatieve oefening gegeven.

  Lijkt Pilates op Yoga?  Pilates en yoga delen een aantal oefeningen en houdingen. Ook let je bij beide sporten op je ademhaling. Maar bij Pilates richten we ons vooral op dynamische oefeningen. Pilates is een systeem van oefeningen. Het heeft een fysiek doel en dit pilates doel is het versterken van je kleine, diepliggende spieren en spierketens. Het doel van Yoga is behalve lichamelijk ook geestelijk van aard. Uiteraard kan je yoga beperken tot een lichamelijke training, maar de oefeningen hebben altijd een geestelijke component. 

  Wat trek ik aan naar de Pilates groepsles? Tijdens de les doen we verschillende grondoefeningen dus het is belangrijk dat je kleding lekker zit. Topcombinaties zijn een sportlegging of korte broek met een T-shirt of hemd. Een shirt met lange mouwen is ook fijn. Zorg voor ademend materiaal in je kleding als je dat fijn vindt, maar bijna al je normale sportkleding, liefst zonder naden, is fijn voor pilates. Wat draag ik tijdens een pilates les is dus een legitieme vraag: in de lessen draag je rekbare kleding zoals een sportbroek of sport legging en een shirt of top. Aan je voeten draag je sokken of teensokken. Het dragen van handschoentjes in de matlessen is niet verplicht.

  Moet ik zelf een yogamat meenemen naar de Pilates les? Je kunt je eigen pilatesmat meenemen, maar dat is niet nodig bij de SportCity pilates Studio Utrecht. We hebben we genoeg matten voor iedereen in de les. Na elke les worden de matten hygiënisch schoongemaakt zodat je altijd op een frisse mat ligt. Om de pilates-oefeningen uit te voeren, heb je niet veel nodig. Het enige wat je nodig hebt, is een matje en comfortabele kleding waar je makkelijk in kunt bewegen. Dus je kunt snel starten met pilates zonder grote investeringen te doen.

  0 clubs gevonden

  Altijd een SportCity bij jou in de buurt.