Header Zumba groepsles

Zumba in Utrecht

  Utrecht staat bekend om haar de boomrijke grachten met vele terrassen. Het Nijntje Museum voor de kleintjes. De Domtoren die je vanuit de hele stad kunt zien. Maar Utrecht is ook de stad van kennis dankzij de bekende universiteit en hogeschool. En sporten kun je dankzij vijf toplocaties SportCity in de hele stad. 

  Over Zumba in Utrecht 

  Hou je van bewegen én van een feestje? Waarom combineer je ze niet? Bij een groepsles Zumba doe je verschillende moves op opzwepende Latin beats en verbrand je calorieën zonder dat je het doorhebt. En wist je dat dansen in een groep extra gelukshormonen aanmaakt? Zo sta je na een uurtje Zumba gegarandeerd de rest van de dag of avond nog te swingen! 

  Zumba en sporten bij SportCity Utrecht

  Tijdens een Zumba les gebruik je je hele lichaam. Je doet pasjes met hoge en lage intensiteit en krikt zo steeds je hartslag op. Dit noemen we ook wel cardio. Een Zumba les is vrij vlot, maar omdat je geen zware gewichten hoeft te tillen of moeilijke bewegingen maken is het voor iedereen geschikt. Jong en oud, fit of beginner. 

  Zumba maakt van trainen een feestje 

  Wel eens naar de Carnaval in Rio de Janeiro gekeken? Een salsa-les gevolgd? Of op een festival gestaan? Dan weet je: van dansen wordt je fit en vrolijk. Tijdens een Zumba groepsles volg je als groep de choreografie van de instructeur. Hoe leuk is het om iedereen op dezelfde beat te zien bewegen. En de calorieën vliegen eraf terwijl jij lol hebt. 

  Wat is een Zumba groepsles?

  Zumba bestaat nog niet zo lang maar is sinds het begin een ware hype. En terecht! Want wat is er leuker dan feestend fit worden? Het is bedacht door de Colombiaanse danser Alberto "Beto" Pérez. Tijdens de Zumba les oefen je verschillende pasjes en maakt zo je lichaam sterker en fitter. Hoe vaker je komt, hoe leuker het wordt. De danspassen gaan dan bijna als vanzelf!

  Welke vormen van Zumba zijn er?

  Er zijn heel veel verschillende soorten Zumba. Zo is er Aqua Zumba waarbij je in een zwembad staat te dansen. Zumba Senato waarbij je op een stoel zit. Of wat dacht je van Zumbini, speciaal voor kinderen. Bij SportCity Utrecht bieden we ‘klassieke’ Zumba en Zumba Strong. Bij de Zumba les van 60 minuten doen we hoge en lage intensiteit oefeningen. De Zumba Strong les is 30 minuten en gericht op nog meer calorieverbranding. 

  Waarom is Zumba zo goed voor je? 

  Om fit te worden en te blijven is het naast gezonde voeding belangrijk dat je voldoende beweegt. Tijdens een Zumba les ben je een uur lang lekker aan het bewegen. De oefeningen worden uitgevoerd in zogenaamde ‘intervals’. Je hartslag gaat dan steeds omhoog en omlaag. Daarmee is Zumba een uitstekende cardio training. 

  Tijdens het bewegen ben je ook spieren aan het ontwikkelen. Zo combineer je het beste van twee werelden. Wat ook voor extra vetverbranding kan zorgen. 

  Is een Zumba les geschikt voor mij?

  Hou je van muziek? Check. Hou je van bewegen? Check. Ben je altijd in voor een feestje? Dubbel check! Het maakt bij Zumba niet uit hoe fit je bent. En aangeboren ritme is ook niet nodig. Onze enthousiaste groepslesinstructeurs zijn er om jou aan te moedigen. En samen met de hele klas doe je de pasjes. Je hebt het zo onder de knie. Twee linkervoeten? Maakt niet uit. 

  Iedereen kan Zumba!

  Als je fitter, sterker en vrolijker de les uit wilt komen dan is Zumba iets voor jou. Dankzij het lage instapniveau zijn Zumba groepslessen geschikt voor alle leeftijden. Ook doen we tijdens de les geen oefeningen die belastend zijn voor je gewrichten. Dus ook als je last hebt van bijvoorbeeld je knieën, heupen of rug kun je gewoon meetrainen. 

  De voordelen van een Zumba groepsles in Utrecht

  Je kunt meteen lid worden met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap. Je traint dan onbeperkt in de fitnesszaal en krijgt onbeperkt toegang tot groepslessen. Daarnaast heb je 24/7 toegang tot de SportCity app met allerlei online lessen. Zo sport je echt altijd en overal!

  Hoe ziet een groepsles Zumba in Utrecht eruit?

  Na de warming up ga je aan de slag met de pasjes of choreografie. Zumba is een training gebaseerd op intervals van hoge intensiteit afgewisseld met intervals van lage intensiteit. We blijven de pasjes herhalen dus geen zorgen als je het niet 1, 2, 3 oppikt. Aan het einde van de les is er een cooling down. Een Zumba groepsles duurt ongeveer 60 minuten, maar lijkt voorbij te vliegen.

  Werk aan je conditie tijdens een groepsles Zumba

  Dankzij de hoge en lage intervals is Zumba een uitstekende conditietraining. Maar wist je dat je tijdens een les ook ongemerkt werkt aan je balans, coördinatie en zelfs kracht? Je zult merken dan je bij elke les de pasjes net wat sneller onder de knie hebt. Grotere bewegingen kunt maken. En nóg meer lol hebt. Dankzij de afwisselende muziek en pascombinaties blijft het een uitdagende les voor beginners en Zumba gevorderden. 

  Waarom Zumba bij SportCity Utrecht?

  Er zijn weinig dingen zo leuk als samen bewegen op muziek. Ben je nog niet helemaal gemotiveerd? Daar zijn onze trainers voor! Samen stel je een persoonlijk plan op. Met groepslessen afgewisseld met wat krachttraining en cardio bijvoorbeeld. Wil je elke dag een andere groepsles? Ook dat kan. De best manier om erachter te komen welke trainingsvorm bij jou past is door het te proberen.

  SportCity locaties Utrecht

  De omgeving Utrecht kent niet minder dan vijf SportCity clubs. Zo vind je ons in de oude binnenstad, kun je trainen in Zuilenstein en Overvecht en sport je in Utrecht Leidsche Rijn en Nieuwegein. Dus sport je het liefst dichtbij of onderweg naar school of werk? Probeer alle clubs en kies degene die het beste bij je past. 

  Waarom een SportCity lidmaatschap?

  Bij SportCity kan je op meerdere locaties sporten. Je bent dus niet beperkt tot Utrecht. Werk je in een andere stad? Dan is er ook vast een club bij je in de buurt. Ga je op bezoek bij je oma? Ook daar zit een SportCity sportschool. En met het Fitness & Groepslessen lidmaatschap mag je op verschillende clubs sporten in heel Nederland. Kijk goed van te voren bij welke clubs jij met jouw lidmaatschap kan sporten.

  0 clubs gevonden

  Altijd een SportCity bij jou in de buurt.

   Veelgestelde vragen over Zumba in Utrecht

   Ik heb een slechte conditie, kan ik meedoen aan Zumba?

   Ja, Zumba groepslessen zijn geschikt voor iedereen. Ongeacht hoe fit, lenig, oud of sterk je bent. Lukt een pasje of beweging niet? Dan geeft de ervaren instructeur een alternatieve optie. 

   Ik heb geen ritmegevoel, kan ik meedoen aan Zumba?

   Ja, bij Zumba gaat het er niet om dat je elk pasje perfect uitvoert. Het gaat er vooral om dat je beweegt en geniet! En, hoe vaker je komt, hoe sneller je het doorhebt. 

   Hoe intensief is een Zumba les?

   Het tempo van de les is afwisselend. Soms ligt het tempo hoog, soms wat langzamer. Reken er maar op dat je behoorlijk gaat zweten tijdens de les.

   Ik heb last van mijn knie/heup/schouder kan ik meedoen aan een Zumba les?

   Ja. Alle oefeningen worden staand uitgevoerd en we gebruiken geen gewichten. Daardoor is de klas niet heel belastend voor je spieren. Ook kan elke oefeningen worden aangepast aan je eigen fitness niveau.