Gezond leven, hoe doe je dat?

Geplaatst op: 
20 juni 2019

Hoe zorg je ervoor dat je iedere dag lekker in je vel zit? Hoe leef je een gezond leven? Het is goed om hier zo nu en dan bewust bij stil te staan en te reflecteren op hoe je leeft. Want wie wil nou niet gezond oud worden? Daarvoor zijn een paar ingrediënten onmisbaar. Die moeten mooi in balans zijn om een ideaal gezond ritme te hebben. In deze blog laten we je zien wat je nodig hebt om gezond te leven.
 

De ingrediënten voor een gezond leven

Een gezond leven is een mensgel van ingrediënten die je in het dagelijkse leven moet gebruiken Het eten van gezond voedsel met voedzame voedingsstoffen geeft je energie. Voldoende beweging en slaap zijn ook essentieel voor een gezond leven. Het belangrijkste is dat al deze ingrediënten in balans moeten zijn om om een gezond ritme te creëren. Maar wat voor de één gezond is, hoeft niet gelijk te staan aan wat gezond is voor de ander. Bijvoorbeeld voedings- en sportschema's kunnen per persoon verschillen, een intensieve sporter heeft andere voeding nodig dan iemand die minder vaak sport. Onderzoek dus wat voor jou van toepassing is.

 

Sport regelmatig

Door te bewegen produceert je lichaam verschillende nuttige stoffen die goed voor je lichaam zijn. Daarom is het belangrijk om regelmatig te sporten. Het speelt een belangrijke rol bij het voorkómen van chronische ziekten, je krijgt er energie door en het verlaagt je stressniveau. Zo kunnen we nog wel even doorgaan met het benoemen van voordelen van sporten! Wanneer je beweegt kun je het beste zelf bepalen. Als je vroeg in de avond sport, kun je na werk meteen naar de club en ben je weer thuis voor het avondeten. 's Ochtends sporten heeft het voordeel dat je je avond vrij hebt voor andere plannen. Onderzoek eens wat voor jou het beste werkt. Een haalbaar, praktisch sportschema helpt je om het sporten vol te houden. Wij helpen je met een vliegende start. Onze professionele begeleiding in Get Started Program (gratis bij je abonnement) helpt je bij het opbouwen van een sportritme en dat tegelijkertijd ook vast te houden. 

 

Slaap voldoende

Slaap is ontzettend belangrijk om een gezond leven te leven. Hoe lang je slaapt en de kwaliteit van je slaap zijn elementen die bijdragen aan hoe lekker je in je vel zit en hoe gezond je bent. In een andere blog legden wij eerder al uitgebreid uit waarom voldoende slapen zo belangrijk is. Zorg dus voor voldoende nachtrust en plan voldoende rust in tussen je sportsessies. Het slapen zorgt ervoor dat je je lichaam tijd geeft om te herstellen en nieuwe energie te creëren. 

 

Eet gezonde voeding

Zorg dat je voldoende voedzame producten eet. Verkies bijvoorbeeld volkoren producten boven niet-volkoren producten en probeer 250 gram groenten per dag binnen te krijgen. Eet niet teveel vlak voordat je gaat slapen en eet 's ochtends een gezond ontbijtje dat zorgt voor voldoende energie voor de ochtend. 


Als je deze ingrediënten mixt, kom je uit op een gezond(er) leven. Ben je ook toe aan wat ontspanning? Bij SportCity kun je na je training ontspannen in de sauna of een kop thee/koffie drinken in SportCity Café. 

Gerelateerde berichten

3 tips om weer op gang te komen na vakantie

25 februari 2020 - Inspiratie

Wij kennen het gevoel. Je hebt heerlijk genoten van je welverdiende wintersportvakantie. Met een lekkere Wienerschnitzel en voldoende alcoholische versnaperingen. Nu wil je weer je normale leefstijl oppakken, maar je hebt geen idee hoe dat je moet aanpakken. In deze blog 3 tips hoe jij weer helemaal op gang komt en zo weer snel je sportritme herpakt.

Lees verder

3 redenen waarom je nog niet afvalt

22 mei 2019 - Inspiratie

Heb jij al zomerkriebels? Het lekkere weer, die fijne vakantie, de lange dagen; we kijken ernaar uit! Maar zomerkriebels krijg je misschien ook op een minder fijne manier, omdat je weer in badkleding het strand op gaat. Wil je nog een kilo (of twee) kwijt, maar lukt het maar niet? Wij hebben 3 redenen waarom je nog niet afvalt voor je uitgeschreven.

Lees verder
5 fabels over afvallen

5 fabels over afvallen

1 mei 2019 - Inspiratie

Wil je met het oog op de zomer nog wat kilo’s afvallen? Laat je dan niet leiden door crashdiëten of goedbedoelde adviezen die gebaseerd zijn op fabels. We hebben vijf fabels over afvallen voor je op een rij gezet.

Lees verder