Herfstdip? Ga bewegen!

Geplaatst op: 
10 november 2020

Het is grijs, grauw en als je naar buiten kijkt vraag je jezelf maar een ding af: hoe voelt de zomer ook alweer? Een herfstdip in volle glorie! Je bent snel moe, eet meer dan normaal en hebt minder zin om dingen te ondernemen. Sterker nog, bewegen überhaupt kost je al veel moeite. Terwijl sporten júist zo belangrijk is. 

 

Van zomer naar herfst

Zo’n herfstdip komt eigenlijk vooral door het gebrek aan daglicht. Want door voldoende daglicht maakt je lichaam cortisol aan - het hormoon dat nodig is om je wakker, stressbestendig en gefocust te houden. 

 

Daarnaast maakt je lichaam vitamine D aan in de zon. Dit draagt bij aan een goed humeur, sterke botten en tanden en het is ook belangrijk voor je immuunsysteem. Korte dagen is minder zon en minder zon betekent dat je last kunt krijgen van herfstdip-symptomen. 

 

Nu is het niet altijd even gemakkelijk om de zon op te zoeken, dus wat kun je nog meer doen?

 

Blijf in beweging!

Je had het niet van ons verwacht misschien, maar wij zweren bij voldoende beweging! Sporten stimuleert je bloedsomloop en maakt endorfine vrij in je hersenen. Dat is nou precies wat je nodig hebt om je relaxed te voelen, maar geeft je ook een energieboost.

 

Het is dus niet alleen heel gezond om voldoende te sporten, je wordt ook nog eens een blijer en gezelliger mens. Een intensieve training zoals een flinke hardloopsessie of een (online) HIIT-les werken het beste, maar een low-energy (online) les zoals yoga of BodyBalance dragen ook bij aan een goede stemming. 

 

Sporten kan overal

Liever niet je huis uit? In onze vernieuwde SportCity-app vind je meer dan 150 workouts die je thuis of in de club kunt doen. Van Abs to Go in 15 minuten zonder materialen tot 40 minuten Full Body Works met fitnessapparaten in de club. We denken graag met je mee! 

 

Go Sporty!

Gerelateerde berichten

Een goede warming-up helpt jou verder

5 maart 2020 - Sport

Het nut van een goede warming-up wordt vrij gemakkelijk over het hoofd gzien bij het sporten, maar wat we niet realiseren is dat dit een belangrijk element is voor een succesvolle workout. Weet jij bijvoorbeeld wat je in een goede warming-up moet zien te bereiken en wat het verschil is tussen een actieve en passieve warming-up? In deze blog leggen we het jou uit.

Lees verder

Dit zijn 7 voordelen van krachttraining

14 november 2019 - Sport

Wil je afvallen? Meer conditie krijgen? Strakker worden of spiermassa ontwikkelen? Dan zijn krachttraining en cardio onmisbaar. Krachttraining kan worden gebruikt voor veel verschillende doeleinden. Dit is uiteraard afhankelijk van je sportdoelen en trainingsschema. Krachttraining is niet alleen goed voor je spieren, maar ook voor je gezondheid. Zo kent krachttraining nog veel meer voordelen. Ben je benieuwd wat deze zijn? Lees snel verder in deze blog! 

Lees verder