Hoe helpen live groepslessen bij het behalen van je sportdoel?

Geplaatst op: 
12 september 2019

Zelfstandig trainen is niet voor iedereen weggegeld. Ga je zelfstandig aan de slag met een trainingsschema, dan kan het zijn dat je op den duur je motivatie of plezier kwijtraakt. Herken jij dit gevoel? Dan is het een idee om samen met iemand te gaan trainen of in een groep. Of ben jij een gezelschapsdier die nu al weet dat je het fijner vindt om het sporten in een groep te doen? SportCity heeft de perfecte oplossing voor je, namelijk een breed aanbod aan live groepslessen. In deze blog leggen we je uit hoe groepslessen kunnen helpen bij het behalen van je sportdoel.

 

Bij SportCity worden live groepslessen gegeven. Dat houdt in dat een gecertificeerde groepslesinstructeur voor de groep in levenden lijve lesgeeft, dus de les wordt niet via een digitaal scherm gegeven. In een groep met andere SportCityleden volg je de les. De instructeur zorgt ervoor dat je de bewegingen goed uitvoert, dat je gemotiveerd blijft en dat je je grenzen opzoekt. Zo ga je altijd met een lekker gevoel naar huis. Hoe kan het trainen in groepsverband je helpen met je sportdoel? Lees snel verder!  

 

Groepslessen zijn motiverend

Het trainen in een groepsverband kan een goede motiverende factor zijn om te blijven sporten en te werken aan je sportdoel. Je bent niet afhankelijk van één iemand, maar je traint wel gezellig samen met andere mensen. De mensen die meedoen met een groepsles motiveren elkaar altijd. Als je iedereen ziet bewegen, dan wordt je daar zeker in meegesleept.  De muziek die wordt afgespeeld tijdens de groepsles is zo opzwepend, dat je zin krijgt om te bewegen. Voor je het weet is je training weer voorbij en heb je wel gesport. 

 

Een vaste instructeur

Je hebt altijd één vaste live groepslesinstructeur en dus niet elke keer iemand anders die de les geeft. Daarnaast geeft hij/zij ook instructies over hoe de live groepsles eruit gaat zien. Kom je voor het eerst meedoen aan de groepsles? De instructeur houdt hier rekening mee en past het niveau van zijn/haar groepsles aan de deelnemende leden aan. Met enthousiasme wordt de les gegeven, de instructeur zorgt ervoor dat je je grenzen opzoekt en het maximale uit je training haalt. De instructeur leert jou kennen en jij de instructeur. Hierdoor wil je iedere keer weer meedoen aan de groepsles, het wordt een soort vertrouwde omgeving van je. Wees vooral niet bang dat je de lessen niet kunt doen of  niet begrijpt, de live groepslessen zijn voor iedereen bedoeld en worden goed uitgelegd.

 

Optimaliseren van je lichaamstechniek

Voor het optimaliseren van je lichaamstechniek en kennis, kun je ook deelnemen aan een groepsles. Onze gecertificeerde instructeurs kunnen je precies vertellen hoe je je oefeningen veilig uitvoert en hoe je het maximale kunt halen uit je lichaam en de groepsles. Dit is alleen maar beter voor het behalen van je sportdoel, want hoe beter je techniek, hoe sneller je je doel behaalt.

 

Socializen

Je kunt door de live groepsles lekker socializen met je sportgenoten. Je leert in een groeples andere mensen kennen en je legt gemakkelijk contact, omdat jullie op dat moment hetzelfde meemaken. Jullie kunnen bijvoorbeeld elkaar motiveren om samen elke week de les te volgen. Op die manier werk je samen aan elkaars doel.

 

Een breed aanbod

Er is bij SportCity altijd een breed aanbod aan live groepslessen. Van Les Mills groepslessen zoals BodyAttack, Bodybalance, Bodycombat, RPM en BodyPump tot overige groepslessen zoals Pilates, Spinning, Yoga & Zumba. Door verschillende groepslessen te volgen, kun je elke spiergroep trainen en zo kan je dus ook makkelijker werken aan je sportdoel.

 

 

Kortom, groepslessen kunnen dus goed helpen bij het behalen van je sportdoel. Kijk hier voor het volledige aanbod van de live groepslessen bij SportCity en probeer het eens een keer uit!

Gerelateerde berichten

Een goede warming-up helpt jou verder

5 maart 2020 - Sport

Het nut van een goede warming-up wordt vrij gemakkelijk over het hoofd gzien bij het sporten, maar wat we niet realiseren is dat dit een belangrijk element is voor een succesvolle workout. Weet jij bijvoorbeeld wat je in een goede warming-up moet zien te bereiken en wat het verschil is tussen een actieve en passieve warming-up? In deze blog leggen we het jou uit.

Lees verder
7 voordelen van krachttraining

Dit zijn 7 voordelen van krachttraining

14 november 2019 - Sport

Wil je afvallen? Meer conditie krijgen? Strakker worden of spiermassa ontwikkelen? Dan zijn krachttraining en cardio onmisbaar. Krachttraining kan worden gebruikt voor veel verschillende doeleinden. Dit is uiteraard afhankelijk van je sportdoelen en trainingsschema. Krachttraining is niet alleen goed voor je spieren, maar ook voor je gezondheid. Zo kent krachttraining nog veel meer voordelen. Ben je benieuwd wat deze zijn? Lees snel verder in deze blog! 

Lees verder
7 veelvoorkomende fouten tijdens het sporten

7 veelvoorkomende fouten tijdens het sporten

7 november 2019 - Sport

Je wilt je fit voelen, dus ben je goed bezig met regelmatig sporten. Een goed begin is het halve werk! Bewegen is namelijk goed voor je gezondheid, of dit nu krachttraining, cardio of teamsport is. Daarbij is het wel belangrijk om op een paar punten te letten, zodat je geen blessures krijgt en op de juiste manier traint. Maak jij je schuldig aan een van deze 7 veelvoorkomende fouten die je tijdens het sporten kunt maken? 

Lees verder