Waarom de lente extra motivatie geeft om te sporten

Geplaatst op: 
13 maart 2017

Door: Josine Mooij - Het is lente en afgelopen weekend hadden we ons eerste voorproefje, heerlijk om die zon weer op je gezicht te voelen. De lente geeft ons energie; de dagen worden weer langer, de lammetjes staan weer in de weide en de natuur kleurt weer groen. De lente is eigenlijk het ideale moment voor een frisse start, het staat symbool voor een nieuw begin en het is hét moment om uw energie om te zetten in actie!

Vindt u het lastig om te starten met sporten? Of om uw sportritme weer op te pakken? Doe het nu want de lente is hét moment. U heeft weer energie en u kunt zich zo voorbereiden op een heerlijke fitte zomer. Soms lijkt de drempel zo groot om (weer) te starten, maar wanneer het zomer is zal u uzelf dankbaar zijn! Ik weet zelf dat het moment dat ik weer voor het eerst in bikini ga toch altijd een stap is. Maar wat zou het fijn zijn als het dit jaar voor u geen stap is! Want hoe u het ook wendt of keert, door sporten komt u lekkerder in uw vel te zitten. U voelt zich fitter en sterker, u voelt zich aantrekkelijker en u bent mentaal sterker. Omdat u sport gaat ook uw stofwisseling omhoog, wat er weer voor zorgt dat u sneller afvalt. Eigenlijk geeft sporten u bijna alle ingrediënten die u nodig heeft voor een goede zomer.

Ik weet ook wel dat het soms makkelijker gezegd dan gedaan lijkt om te gaan sporten; je bent moe, je zit zo lekker op de bank, je hebt geen tijd en de zomer lijkt nog zooo ver weg. Ik herken dit gevoel helemaal hoor, maar ik herken ook het gevoel dat ik had als ik bikini’s moest passen of als ik voor het eerst in bikini moest in de periode dat ik nog niet sportte. En ik kan u zeggen, ik voelde me dan niet zo heel goed over mezelf. Waarmee ik niet wil zeggen dat we allemaal een maatje 38 of 40 moeten hebben, zeker niet! Maar ik wil wel zeggen dat ik weet dat veel mensen onzeker zijn over hun lijf en dat sporten deze onzekerheid voor een heel groot deel wegneemt.

Grijp daarom de lente aan om (weer) te sporten! En heel belangrijk: doe iets wat u leuk vindt, want alle voordelen daargelaten, als u geen plezier in het sporten heeft dan houdt u het nooit vol. Kijk wat er mogelijk is bij uw club op de clubpagina. Aan de slag met uw doel! #voeljegoed


Deel uw mening

Gerelateerde berichten

Het fijne gevoel van thuiskomen

21 augustus 2017 - Sport

De vakantieperiode is weer (bijna) achter de rug. Eenmaal thuis na de vakantie voelen we het bijna allemaal: wat is dat ‘gevoel van thuiskomen’ toch fijn! We hebben weer zin om de dagelijkse, vertrouwde activiteiten op te pakken. En daar hoort sporten natuurlijk ook bij!

Lees verder

5 oefeningen voor een sterke core

29 mei 2017 - Sport

“Platte buik, here I come!” De hele winter konden we ‘m veilig verbergen, maar met het oog op de zomer zetten we onze buikspieren maar wat graag aan het werk. Dat loopt toch wat lekkerder op het strand. Wij zetten een aantal buikspieroefeningen voor u op een rij!

Lees verder

De voordelen van sporten met een sportschema

4 mei 2017 - Sport

“Ik weet niet waar ik moet beginnen. Hoe vaak moet ik eigenlijk sporten? Ik mis de uitdaging.” Komt dit u bekend voor? Soms is het vinden van een sportritme inderdaad lastig. Een sportschema zorgt ervoor dat u dat sportritme binnen de kortste keren (weer) te pakken heeft!

Lees verder