header spinning groepsles

Spinning

  Spinning in één oogopslag

  • Duur: 60 minuten

  • Verbeter: je conditie

  • Voel: je zweten

  • Bouw aan: sterke benen

  Spinning is een uitdagende groepsles om je conditie te verbeteren. En we kunnen met zekerheid zeggen: je gaat zweten! Neem elke les dus een handdoek mee en een flesje water: die zul je nodig hebben! 

  Wat houdt een Spinning les in?

  Spinning is ideaal voor alle sporters: bij spinning bepaal je namelijk zelf de weerstand van je fiets. Je doet het dus altijd op je eigen niveau! 

  Tijdens een Spinning-les rijdt je op een indoor-fiets op het ritme van krachtige en opzwepende muziek. Een inspirerende en gecertificeerde instructeur begeleid je tijdens de les en zal je inspireren om de weerstand te verhogen en juist te verminderen. 

  Door verschillende posities aan te nemen op de fiets en continu van weerstand te veranderen, heb je het gevoel dat je over bergen en door vlakke landschappen fietst! 

  Is het je eerste les? Laat dit weten aan de instructeur: hij of zij zal je helpen met het juist instellen van je fiets zodat je alles uit je les kunt halen.

  Veelgestelde vragen over groepsles spinning

  Wat heb ik nodig voor mijn eerste spinningles? Voor je eerste spinningles heb je in ieder geval een bidon, een spinning broek met zeem en een handdoek nodig, want je gaat zeker zweten. Kom wat vroeger naar de les en laat je instructeur weten dat je net begint. De instructeur helpt je dan met de instelling van de bike. 

  Wat zijn de voordelen van spinningles? Tijdens een spinning les werk je vooral aan je conditie en de vetverbranding. Je verbrandt veel calorieën tijdens een spinningles.

  Zijn jullie spinninglessen geschikt voor elk niveau? Als je bij ons komt spinnen, dan stel je zelf de weerstand van je fiets in. Eventueel kan de instructeur je daarbij helpen. Zo kun je aan elke les meedoen op je eigen niveau.

  Heb je speciale schoenen nodig voor de spinning bike? Dat is niet per sé nodig. Met gewone sportschoenen kun je gebruik maken van de spinningbikes in onze clubs. Je kunt ook speciale klikschoenen of mountainbike-schoenen gebruiken als je dat prettiger vindt.

  Met welke andere sporten kan ik spinning combineren? Als je de lessen met fitness of een BodyPump les combineert, dan zul je snel resultaat bereiken. Je trainingen blijven bovendien afwisselend. 

  Groeplesrooster op je club

  Elke club is uniek en het aanbod dus ook. Benieuwd naar de lessen die je op jouw club kunt volgen?

  Meer Indoor fietsen