Header pilates groeples

Pilates

  Pilates in één oogopslag

  • Duur: 60 minuten

  • Verbeter: je kracht

  • Voel: je sterk

  • Bouw aan: je stabiliteit

  Wat houdt een Pilates les in?

  Bij Pilates train je je lichaam vanuit je centrum. Het gaat er bij pilates om dat je met precisie, concentratie en controle je lijf uitdaagt. Zo ontwikkel je een betere stabiliteit, coördinatie en spierkracht. 

  Pilates heeft elementen uit yoga, maar je doet tijdens een les ook krachtoefeningen. Tegelijkertijd is een juiste houding tijdens het uitvoeren van de oefeningen enorm belangrijk. De gediplomeerde instructeur houdt in de gaten of je alles goed uitvoert. En wil je meer of juist minder uitdaging? Dan zijn er altijd verschillende opties.

  Tijdens pilates staan ook ademhalingstechnieken centraal waardoor er naast het lichamelijke ook veel aandacht is voor geestelijke aandacht. 

  Ben je op zoek naar een groepsles voor een gezond, sterk en lenig lichaam? Dan past pilates helemaal bij jou. 

  Veelgestelde vragen over groepsles Pilates

  Wat is het verschil tussen yoga en Pilates? Een van de belangrijkste verschillen tussen yoga en pilates is dat yoga kan worden gebruikt om de flexibiliteit van je lichaam te verbeteren. Yoga zal ook geleidelijk de flexibiliteit van je gewrichten vergroten. Pilates richt zich meer op de ontspanning van gespannen spieren en versterking van je spieren.

  Hoe vaak moet je Pilates les volgen? Als je 2x per week aan Pilates doet, bouw je sterke spieren op. Je traint je buik-, rug-, dijbeen- en bilspieren die daardoor steeds sterker worden. Zo kun je de intensiteit van de oefeningen geleidelijk verhogen.

  Krijg je van Pilates een platte buik? Pilates versterkt zeker je buikspieren, maar het versterkt ook de ademhalingsspieren, buik-, rug-, dijbeen- en bilspieren. Tijdens de les kan je instructeur de focus leggen op benen, armen of buikspieren. Het doel is uiteindelijk dat je je sterker en beter in balans voelt.

  Kun je Pilates doen als je overgewicht hebt? Pilates is geschikt voor iedereen en voor alle leeftijden. Als je overgewicht hebt, dan is Pilates extra interessant voor jou. Het vergroot namelijk de kracht en coördinatie van je core spieren. Dit zijn de buik-, rug- en bekkenspieren die de wervelkolom en organen ondersteunen.

  Ben ik te oud voor Pilates? Je bent nooit te oud voor Pilates. Ook als je wat ouder bent, kun je het gerust beoefenen. De oefeningen hebben een lage impact en je houdt steeds de controle over je spieren. Je evenwicht verbetert en je houding wordt rechter. Dat is positief voor elke leeftijd.

  Volg deze groepsles online

  Naast de groepslessen op de clubs, bieden we online ‘live’ groepslessen aan voor al onze leden, die je via onze app kunt reserveren. Ook een les volgen via Zoom?

  Groeplesrooster op je club

  Elke club is uniek en het aanbod dus ook. Benieuwd naar de lessen die je op jouw club kunt volgen?