SportCity spinning

SuperCycle®

SuperCycle®

SuperCycle® is een feestje op de fiets, de lessen zitten boordevol energie, muziek die iedereen kent, lichteffecten en bijzondere thema’s. Er is aandacht voor techniek, houding en natuurlijk wordt er hard gefietst: sprinten, klimmen, tijdrijden. Het heeft een relatief ‘makkelijke’ basis: Iedereen kan dit volhouden zonder dat het echt gemakkelijk wordt. Er zitten echter altijd zwaardere opties in, zodat ook de doorgewinterde fietser een uitdagende workout heeft! Daarnaast wordt er aandacht besteed aan techniek en houding op de fiets waardoor iedereen op een verantwoorde manier (blessurevrij en effectief) het meeste uit de les kan halen. De één focust op de basis, de ander zet de puntjes op de i van een specifieke techniek. En dit alles onder inspirerende leiding van een instructeur met passie.

Wat is het verschil met RPM of Spinning-lessen?

RPM:

  • Elke les is hetzelfde, met dezelfde opbouw. Dat heeft voor- en nadelen, maar is een duidelijk verschil;

  • Heeft een bepaalde muziekstijl. Over smaak valt natuurlijk niet te twisten;

  • Geeft weinig ruimte aan de instructeur, dat is bij SuperCycle® heel anders, daar heeft de instructeur een belangrijke rol in de les qua opbouw, muziek en beleving;

  • Is veel fietsen in een hoog tempo met klimnummers. Dat is iets dat niet in overeenstemming is met het ‘echte’ fietsen.

Spinning:

  • Lijkt wat op SuperCycle® omdat de instructeur zelf verantwoordelijk is voor de muziek,choreografie en sfeer, maar mist vaak de variatie die SuperCycle® brengt met de verschillende lessen en verschillende instructeurs;

  • Is in alle opzichten een freestyle-les, wat inhoudt dat het niet altijd dezelfde basis (lees: ondergrens) heeft. Ondanks de vrijheid die een instructeur bij SuperCycle® heeft, is er kwaliteitsborging waardoor de lessen altijd brengen wat ze beloven.

Verschillende lessen

SuperCycle 30 Dit is een les van 30 minuten voor mensen die weinig tijd hebben en toch een snelle én effectieve work-out willen. Deze les kan dienen als introductie en opstapje naar de andere Cycle-fietslessen. Maar vergis je niet, óók de gevorderde fietser komt tijdens deze les aan zijn/haar trekken. SuperCycle 45 Kent SuperCycle 30 geen uitdagingen meer, dan is Cycle 45 de volgende stap. In 45 minuten krijg je een volledige work-out met een aantal piekmomenten. SuperCycle 90 Durf je de 90 minuten aan? Wees niet bang want iedereen kan deze les volgen en doet mee op zijn/haar eigen tempo. Ga op in de muziek van de instructeur en geniet van de show. 90 minuten lijkt veel maar ze zullen zo om zijn. Je zal je na afloop heerlijk voelen!

SportCity-app

Download in de App StoreOntdek het op Google Play

Reserveer je clubbezoek, plan een groepstraining, bouw je persoonlijke trainingsschema en nog veel meer met de SportCity App. Download de App via de bovenstaande knop voor iOS of Android.

Download de app