Groepsles Kickboksen header

Kickboksen

  Kickboksen in één oogopslag

  • Duur: 60 minuten

  • Verbeter: je conditie

  • Voel: je zelfvertrouwen groeien

  • Bouw aan: je spierkracht

  Wat houdt een kickboksles in?

  Tijdens een kickboksles werk je op een uitdagende manier aan je conditie. Je leert tijdens een uurtje kickboksen gevechtstechnieken die je zelfvertrouwen doen groeien. Je werkt aan de explosiviteit van je spieren én bouwt tegelijkertijd aan je uithoudingsvermogen.

  Een les kickboksen is een mix van cardio en krachttraining waarbij je je lijf effectief leert te gebruiken. De oefeningen worden op een leuke en afwisselende manier toegepast zodat je hartslag en ademhaling maximaal stijgen. Tijdens de les vindt géén lichamelijk contact plaats.

  De les is toegankelijk voor zowel mannen als vrouwen, jong én oud. De instructeur zal er altijd voor zorgen dat je veilig traint en precies weet wat je moet doen. 

  Wil jij een ijzersterke conditie? Leg je bidon en handdoek maar vast klaar, want dan is deze kickboksles echt iets voor jou. 

  Veelgestelde vragen over groepsles kickboksen

  Ik heb nog nooit een kickboksles gevolgd, kan ik zomaar meedoen? Ja, iedereen mag meedoen aan een groepsles kickboksen. Het maakt niet uit of je beginner bent of al jaren bokst. Onze instructeurs zorgen ervoor dat jij je op je gemak voelt en het beste uit je groepsles haalt. 

  Is kickboksen voor mannen en vrouwen gemengd? Ja, we zullen tijdens de les groepjes maken op basis van niveau. Zo heeft iedereen een leuke en uitdagende les ongeacht het niveau en ongeacht je geslacht. Het kan dus zijn dat je als man met een vrouw kan kickboksen, maar ook dat je met een man oefent, maar net wat op dat moment voor beiden fijn is.

  Kan ik alleen naar een kickboksles komen? Ja, iedereen is welkom om een kickboksles uit te proberen. Je mag samen met een partner of vriend komen, maar ook als je alleen bent, is er altijd een trainingspartner voor je. 

  Wat moet ik naar een kickboksles aantrekken? Tijdens de les werk je aan je conditie en fysieke kracht, waarbij je veel beweegt op een vrij hoog tempo. Zorg ervoor dat je kleding draagt waar je makkelijk in kunt bewegen en zweten. Bijvoorbeeld een legging of korte broek met een T-shirt of hemdje. Tijdens de les draag je binnenschoenen.

  Moet ik bokshandschoenen meenemen naar de les? Het is niet verplicht om zelf bokshandschoenen mee te nemen na de les, de bokshandschoenen in verschillende maten liggen voor je klaar. Deze worden na elke les gedesinfecteerd. Natuurlijk is het wel toegestaan om je eigen kickbokshandschoenen mee te nemen, dat is geen probleem. Je kunt kickboksen dus uitproberen bij SportCity zonder eerst zelf handschoenen aan te schaffen.

  Groeplesrooster op je club

  Elke club is uniek en het aanbod dus ook. Benieuwd naar de lessen die je op jouw club kunt volgen?